Liity verkostomme!

Etusivu

Kiitos, EU!

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU-toimittaja

HEATHANKSEU

Eläimillä testatun kosmetiikan myynnin kieltäminen on merkittävä askel eteenpäin - uuden tulevaisuuden ensimmäinen päivä

Eläinryhmä on tyytyväinen tänään voimaan tulevaan eläimillä testattuja ainesosia sisältävien kosmeettisten valmisteiden myyntikiellon viimeiseen vaiheeseen.

Tämä on merkittävä edistysaskel eläinten hyvinvoinnin kannalta ja osoittaa, että vaihtoehtoja eläinkokeille voidaan kehittää ja käyttää menestyksekkäästi kuluttajien turvallisuuden varmistamiseksi. Tämä on uuden tulevaisuuden ensimmäinen päivä ja jatkuvien investointien myötä euroryhmä toivoo, että uusia testimenetelmiä kehitetään nopeasti muille aloille, jotta voidaan vähentää eläinten kärsimyksiä.

Huolimatta kymmenen vuoden ja vaiheittaisen lähestymistavan lopulliset poikkeukset on nyt suljettu, eikä Euroopassa voida myydä kosmeettisia valmisteita, jotka on testattu eläimillä. Euroopan unioni on ottanut rohkean askeleen ja näyttää muulle maailmalle, mitä voidaan tehdä, se on selvästi todennut tieteellisiin tarkoituksiin käytettävien eläinten suojelusta annetussa direktiivissä 2010/63 / EU, että jos vaihtoehtoinen muu kuin eläinkokeiden menetelmä olemassa, sitä on käytettävä sen sijaan.

"Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet tämän päivän mahdolliseksi, ja juhlia niiden eläinten kanssa, joita ei enää rutiininomaisesti testata. Tämä on ensimmäinen askel pitkällä matkalla, ja kehotamme kaikkia eläinkokeiden vaihtoehtojen kehittämiseen osallistuneita sidosryhmiä pysymään sitoutuneina ja kannustamaan Euroopan komissiota ja teollisuutta jatkamaan investointeja ja uusien testien kehittämistä, jotka voivat korvata eläinkokeiden käytön. eläimiä vuosi vuodelta ”, kommentoi Reineke Hameleers, Eurogroup for Animals -ryhmän johtaja.

Mainos

"Tämä menestys on kuitenkin vain menestystä Euroopan unionissa, ja kannustamme komissaari Borgia ja hänen tiimiään työskentelemään kannustaakseen kolmansia maita, kuten Yhdysvaltoja ja Kiinaa, seuraamaan johtoasemaansa ja lopettamaan kosmetiikan eläinkokeet mahdollisimman nopeasti. Eurooppa on osoittanut, että kuluttajien turvallisuus voidaan ylläpitää ilman eläimiä, joten muutoksille ei ole esteitä, hän totesi.

Euroryhmä jatkaa työtä sen varmistamiseksi, että tämä suuri menestys kehittyy edelleen ja että rahoitus ja asiantuntemus säilytetään vaihtoehtoisten testausmenetelmien määrän lisäämiseksi ja niiden levittämiseksi muille aloille ja lainsäädäntöprosesseihin lopettaen lopulta tarpeen käyttää eläimiä tutkimuksessa.

 

Anna van Densky

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa