Liity verkostomme!

Ukraina

EU ja Ukraina tehostavat yhteistyötä Defence Industries Forumissa

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n ja Ukrainan puolustusteollisuuden foorumi Brysselissä keskittyi EU:n ja Ukrainan välisen puolustusteollisuuden yhteistyön vahvistamiseen, jatkuvan sotilaallisen tuen antamiseen Ukrainalle, myös pitkällä aikavälillä, sekä Ukrainan puolustus- ja teollisuustarpeiden paremmin vastaamiseen. Se kokosi yli 400 edustajaa hallituksista, EU:n ja Ukrainan puolustusteollisuudesta, teollisuusjärjestöistä ja keskeisistä kumppanimaista ja -järjestöistä sekä EU:n toimielimistä.

EU:n ja Ukrainan puolustusteollisuuden foorumi on ensimmäinen konkreettinen askel sen täytäntöönpanossa Euroopan puolustusteollisuusstrategia (EDIS), käynnistettiin maaliskuussa 2024. Foorumi avaa tien tunnistaa konkreettisia yhteistyöaloitteita, järjestelyjä ja lippulaivahankkeita EU:n ja Ukrainan puolustusteollisuuden välillä mm. yhteisyritysten kautta. Tämä edistää tiiviimpää yhteistyötä puolustusalan yritysten välillä ja Ukrainan teollisuuden asteittaista integroitumista Euroopan puolustusteknologian ja -teollisuuteen (EDTIB) myös Ukrainan EU-jäsenyysprosessia silmällä pitäen.

Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell sanoi: "Tämänpäiväinen foorumi on tärkeä askel Ukrainan ja EU:n puolustusteollisuuden välisen yhteistyön vahvistamisessa. Se on ratkaisevan tärkeää nyt, mutta myös tulevien tarpeidemme kannalta. Olen vakuuttunut, että se tuo puolustusteollisuuttamme lähemmäksi, antaa meille mahdollisuuden oppia toisiltamme ja auttaa Ukrainaa puolustautumaan Venäjän hyökkäyssodalta. Tämä saattaa osoittautua pelin muuttajaksi pitkällä aikavälillä.

Venäjän jatkaessa julmaa hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan, EU on lujasti päättäväisyydessään ja vankkumattomana sitoutunut tukemaan Ukrainaa kaikessa, mitä se tarvitsee menestyäkseen niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Tämä foorumi on osoitus tästä sitoutumisesta.

Ukrainan strategisen teollisuuden ministeri Oleksandr Kamyshin sanoi: "Ukraina on ikuisesti kiitollinen kaikesta avusta, jota EU ja sen jäsenvaltiot ovat antaneet ja tarjoavat edelleen. Viime vuoden aikana olemme myös lisänneet merkittävästi omia valmiuksiamme. ja pyrimme rakentamaan niitä yhteistyössä liittolaistemme kanssa. Näemme puolustusteollisuutemme osana EU:n puolustusteollisuutta, mikä edistää EU:n jäsenvaltioiden yhteistä turvallisuutta.

EU rohkaisee edelleen jäsenvaltioita toimittamaan enemmän ja nopeammin sotilaallista apua Ukrainalle ja antamaan tukea Euroopan rauhanrahaston kautta. EU on ehdottanut Euroopan puolustusteollisuuden (ja Norjan) yhteishankintojen tukemista ja rohkaisee hankintoja Euroopan ja Ukrainan puolustusteollisuuden yhteisyritysten kautta. EU työskentelee myös EU:n innovaatiotoimiston perustamiseksi Kiovaan.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Sitoutumisemme Ukrainaa kohtaan ja yhteinen pyrkimyksemme saada Euroopan teollisuus liikkeelle toimittamaan sitä, mitä tarvitaan, ovat yhtä vankkaa kuin koskaan. Euroopan puolustusteollisuuden on siirryttävä sotatalouden tilaan. Tavoitteena on tuottaa nopeammin, enemmän ja yhdessä, jatkaa Ukrainan tukemista nyt ja pitkällä aikavälillä.

Mainos

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoi: "Jos aiomme säilyttää rauhan Euroopassa, meidän on siirryttävä sota-ajan eurooppalaiseen talouteen ja teollisuuteen, niin paradoksaalista kuin se kuulostaakin. Voimme estää aggressiivisen Venäjän osoittamalla, että Euroopalla on keinot puolustaa itseään. Yhteinen puolustusteollisuustila auttaisi voittamaan olemassa olevat ongelmat. Mikään maa ei voi yksin auttaa Ukrainaa ja suojella Eurooppaa. Vain yhteinen pyrkimys voi."

Foorumi oli kolmas monenvälinen julkaisu Ukrainan hallituksen Kiovassa syyskuussa 2023 käynnistämässä kansainvälisessä puolustusteollisuuden tapahtumasarjassa – ensimmäinen EU:n järjestämä tapahtuma. Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän hyökkäyssodan taustalla kehitetyn EDIS:n tavoitteena on vahvistaa Euroopan puolustusteknologia- ja teollisuuspohjaa (EDTIB) ja saavuttaa puolustusteollisuuden valmius EU-kansalaisten suojelemiseksi ja kumppaneiden tukemiseksi. EDIS:ssä esiteltyihin toimiin kuuluu tiiviimpien suhteiden kehittäminen Ukrainan kanssa osallistumalla unionin puolustusteollisuutta tukeviin aloitteisiin sekä edistämällä EU:n ja Ukrainan puolustusteollisuuden välistä yhteistyötä.

Eurooppa-neuvoston päätelmien mukaisesti EU ja jäsenvaltiot sitoutuivat jatkamaan Ukrainan kiireellisiin sotilaallisiin ja puolustustarpeisiin vastaamista. EU ja jäsenvaltiot ovat toimittaneet Ukrainalle sotilaallista apua 32 miljardia euroa. Euroopan unionin neuvosto hyväksyi 18. maaliskuuta 2024 Ukrainan avustusrahaston, joka tarjoaa 5 miljardin euron lisätukea Euroopan rauhanrahaston puitteissa. Tämän välineen puitteissa EU on toimittanut Ukrainalle tappavia ja ei-tappavia sotilasvarusteita, mukaan lukien ampumatarvikkeita, sekä kattanut yhteiset kustannukset 47,000 60,000 Ukrainan tukioperaation (EUMAM) tähän mennessä kouluttamien ukrainalaisten sotilaiden koulutuksesta. ). Tavoitteena on kouluttaa 2024 XNUMX ukrainalaista sotilasta kesään XNUMX mennessä.

Euroopan komissio valitsi 15. maaliskuuta 2024 31 mahdollista hanketta, joiden kokonaisrahoitus on 500 miljoonaa euroa. laki ampumatarvikkeiden tuotannon tukemisesta (ASAP) auttaa Euroopan teollisuutta lisäämään ammusten ja ohjusten tuotantoa ja valmiutta. Euroopan komissio hyväksyi samana päivänä välineen, jolla vahvistetaan Euroopan puolustusteollisuus yhteisten hankintojen kautta (EDIRPA) ja julkaisi vastaavat ehdotuspyynnöt, joiden kokonaisbudjetti on 310 miljoonaa euroa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa