Liity verkostomme!

ympäristö

Remontti-aalto: kaksinkertaistetaan peruskorjausaste päästöjen vähentämiseksi, hyödyntämisen lisäämiseksi ja energiaköyhyyden vähentämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on julkaissut Remontti-aaltostrategia parantaa rakennusten energiatehokkuutta. Komissio pyrkii vähintään kaksinkertaistamaan peruskorjausasteen seuraavan kymmenen vuoden aikana ja varmistamaan, että peruskorjaukset johtavat korkeampaan energia- ja resurssitehokkuuteen. Tämä parantaa rakennuksissa asuvien ja sitä käyttävien ihmisten elämänlaatua, vähentää Euroopan kasvihuonekaasupäästöjä, edistää digitalisaatiota ja parantaa materiaalien uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Vuoteen 2030 mennessä 35 miljoonaa rakennusta voitaisiin kunnostaa ja rakentaa jopa 160,000 XNUMX uutta vihreää työpaikkaa rakennusalalle.

Rakennukset vastaavat noin 40 prosentista EU: n energiankulutuksesta ja 36 prosentista kasvihuonekaasupäästöistä. Mutta vain 1 prosentissa rakennuksista tehdään energiatehokas peruskorjaus vuosittain, joten tehokkaat toimet ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta Euroopasta voidaan tehdä ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. Koska lähes 34 miljoonalla eurooppalaisella ei ole varaa pitää kodinsa lämmitettynä, julkinen politiikka energiatehokkaan kunnostamisen edistämiseksi on myös vastaamaan energiaköyhyyteen, tukemaan ihmisten terveyttä ja hyvinvointia sekä vähentämään heidän energialaskujaan. Komissio on myös julkaissut tänään suosituksen jäsenvaltioille energiaköyhyyden torjunnasta.

Green Deal -yhtiön varapuheenjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Haluamme, että jokaisella Euroopassa on koti, jonka voi sytyttää, lämmittää tai jäähdyttää rikkomatta pankkia tai murtamatta maapalloa. Remontti-aalto parantaa työskentely-, asumis- ja opiskelupaikkoja samalla, kun vähennämme ympäristövaikutuksia ja tarjoamme työpaikkoja tuhansille eurooppalaisille. Tarvitsemme parempia rakennuksia, jos haluamme rakentaa paremmin. "

Energiakomissaari Kadri Simson sanoi: ”Vihreä elpyminen alkaa kotona. Remontti-aallon avulla poistamme monet esteet, jotka tekevät remontista nykyään monimutkaisen, kalliin ja aikaa vievän, mikä hidastaa kaivattua toimintaa. Ehdotamme parempia tapoja mitata peruskorjaushyötyjä, energiatehokkuuden vähimmäisstandardit, enemmän EU-varoja ja teknistä apua rohkaisemaan vihreitä asuntolainoja ja tukemaan enemmän uusiutuvia energialähteitä lämmityksessä ja jäähdytyksessä. Tästä tulee pelinvaihtaja kodin omistajille, vuokralaisille ja viranomaisille. "

Strategiassa priorisoidaan toimet kolmella alalla: lämmityksen ja jäähdytyksen hiilidioksidipäästöt; energiaköyhyyden ja huonoin suorituskyvyn omaavien rakennusten torjunta; julkisten rakennusten, kuten koulujen, sairaaloiden ja hallintorakennusten, kunnostaminen. Komissio ehdottaa olemassa olevien esteiden poistamista koko peruskorjausketjussa - hankkeen suunnittelusta sen rahoitukseen ja loppuun saattamiseen - joukolla poliittisia toimenpiteitä, rahoitusvälineitä ja teknisen avun välineitä.

Strategia sisältää seuraavat johtavat toimet:

  • Rakennusten energiatehokkuutta koskevien sääntöjen, standardien ja tietojen tiukentaminen parempien kannustimien asettamiseksi julkisen ja yksityisen sektorin kunnostuksille, mukaan lukien pakollisten energiatehokkuuden vähimmäisstandardien vaiheittainen käyttöönotto olemassa oleville rakennuksille, päivitetyt säännöt energiatehokkuustodistuksille ja rakennuksen mahdollinen laajentaminen julkisen sektorin peruskorjausvaatimukset;
  • saatavan ja kohdennetun rahoituksen varmistaminen muun muassa NextGenerationEU: n elvytys- ja sopeutumisvälineessä olevien ”Renovate” ja “Power Up” lippulaivojen kautta, yksinkertaistetut säännöt eri rahoitusvirtojen yhdistämiseksi ja useita kannustimia yksityiselle rahoitukselle;
  • parannetaan valmiuksia valmistella ja toteuttaa kunnostushankkeita teknisestä avusta kansallisille ja paikallisille viranomaisille uusien vihreiden työpaikkojen työntekijöiden koulutukseen ja taitojen kehittämiseen saakka;
  • laajennetaan kestävien rakennustuotteiden ja -palvelujen markkinoita, mukaan lukien uusien materiaalien ja luontopohjaisten ratkaisujen integrointi, ja rakennustuotteiden markkinointia sekä materiaalien uudelleenkäyttö- ja hyödyntämistavoitteita koskeva tarkistettu lainsäädäntö;
  • perustetaan uusi eurooppalainen Bauhaus, poikkitieteellinen projekti, jota johtaa ulkopuolisten asiantuntijoiden neuvottelukunta, johon kuuluvat tutkijat, arkkitehdit, suunnittelijat, taiteilijat, suunnittelijat ja kansalaisyhteiskunta. Tästä eteenpäin kesään 2021 asti komissio toteuttaa laajan osallistavan yhteiskehittämisprosessin ja perustaa sitten viiden perustavan verkoston vuonna 2022 Bauhausista eri EU-maissa.
  • kehittämällä naapuruuteen perustuvia lähestymistapoja paikallisyhteisöille uusiutuvien ja digitaalisten ratkaisujen integroimiseksi ja nollaenergiaryhmien luomiseksi, joissa kuluttajista tulee kuluttajia, jotka myyvät energiaa verkkoon. Strategia sisältää myös kohtuuhintaisen asumisaloitteen 100 piirille.

Uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin tarkistuksessa kesäkuussa 2021 harkitaan uusiutuvien energialähteiden lämmityksen ja jäähdytyksen tavoitteen vahvistamista ja uusiutuvien energialähteiden vähimmäistason käyttöönottoa rakennuksissa. Komissio tutkii myös, kuinka EU: n budjettivaroja yhdessä EU: n päästökauppajärjestelmän (EU ETS) tulojen kanssa voitaisiin käyttää rahoittamaan pienituloisille väestöryhmille suunnattuja kansallisia energiatehokkuus- ja säästöjärjestelmiä. Ekosuunnittelukehystä kehitetään edelleen tarjoamaan tehokkaita tuotteita rakennuksissa käytettäväksi ja edistämään niiden käyttöä.

Remontti-aallon tarkoituksena ei ole vain tehdä nykyisistä rakennuksista energiatehokkaampia ja ilmastoneutraaleja. Se voi laukaista laajamittaisen muutoksen kaupungeissamme ja rakennetussa ympäristössä. Se voi olla tilaisuus aloittaa tulevaisuuteen suuntautuva prosessi kestävyyden ja tyylin sovittamiseksi yhteen. Kuten presidentti von der Leyen ilmoitti, komissio käynnistää uuden eurooppalaisen Bauhausin vaaliakseen uutta eurooppalaista estetiikkaa, joka yhdistää suorituskyvyn kekseliäisyyteen. Haluamme tehdä asuttavista ympäristöistä kaikkien saataville ja naimisiin jälleen kohtuuhintaisen taiteellisen kanssa uudessa kestävässä tulevaisuudessa.

Tausta

COVID-19-kriisi on kääntänyt huomion rakennuksiamme, niiden merkitystä jokapäiväisessä elämässämme ja niiden haurautta. Koko pandemian ajan koti on ollut miljoonien eurooppalaisten jokapäiväisen elämän painopiste: toimisto etätyötä tekeville, päiväkoti tai luokkahuone lapsille ja oppilaille, monille verkkokaupan tai viihteen keskus.

Rakennuksiin sijoittaminen voi antaa kaivattua virikkeitä rakennusalalle ja makrotalouteen. Remontityöt ovat työvoimavaltaisia, luovat työpaikkoja ja investointeja, jotka juurtuvat usein paikallisiin toimitusketjuihin, luovat kysyntää erittäin energiatehokkaille laitteille, lisäävät ilmastokestävyyttä ja tuovat kiinteistöille pitkäaikaista arvoa.

Saavuttaakseen komission syyskuussa 55 ehdottaman vähintään 2030 prosentin päästövähennystavoitteen vuoteen 2020 mennessä EU: n on vähennettävä rakennusten kasvihuonekaasupäästöjä 60 prosenttia, niiden energiankulutusta 14 prosenttia ja lämmityksen ja jäähdytyksen energiankulutusta 18%.

Eurooppalaisella politiikalla ja rahoituksella on jo ollut myönteinen vaikutus uusien rakennusten energiatehokkuuteen, jotka kuluttavat nyt vain puolet yli 20 vuotta sitten rakennettujen energioiden energiankulutuksesta. 85 prosenttia EU: n rakennuksista on kuitenkin rakennettu yli 20 vuotta sitten, ja 85–95 prosentin odotetaan pysyvän edelleen vuonna 2050. Remontti-aalto tarvitaan vastaavien standardien mukauttamiseksi.

Lisätietoja

Remontti-aaltostrategia

Liite että Valmisteluasiakirjassa peruskorjausaalostrategiasta

Muistio (Q & A) peruskorjausaalostrategiasta

Tietosivu remontti-aaltostrategiasta

Tietosivu uudesta eurooppalaisesta Bauhausista

Energiaköyhyyden suositus

Liite että Valmisteluasiakirjassa energiaköyhyyden suosituksesta

Remontti-aallon verkkosivusto

Energiaköyhyyden verkkosivusto

ympäristö

Presidentti von der Leyen EU: n vihreällä viikolla 2020: Matkalla Kunmingiin

Julkaistu

on

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti puheen EU: n päätösistunnossa EU: n vihreä viikko 2020. ”Biologinen monimuotoisuus on [tulevaisuutemme] ja planeettamme tulevaisuuden ydin. Luonnon ja talouden välillä ei ole valintaa. Mikä on hyväksi luonnolle, on hyötyä taloudelle. Ilmastonmuutos ja biologisen monimuotoisuuden väheneminen tapahtuvat silmiemme edessä. Ne vahvistavat toisiaan. Tarve toimia ei ole koskaan ollut selvempi. Tämä ajaa minut Euroopan komission puheenjohtajana. "

Puheenvuorossaan presidentti von der Leyen kehotti kaikkia läsnäolijoita yhdistämään voimansa taistelemaan biologisen monimuotoisuuden häviämisestä ja tekemään Euroopasta maailmanlaajuinen johtaja tässä: "Tänään kehotamme kaikkia liittymään toimiin biologisen monimuotoisuuden häviämisen pysäyttämiseksi. Olette nykyään lukemattomia kaikkialta Euroopasta, julkiselta ja yksityiseltä sektorilta, pienistä kylistä ja suurista kaupungeista, aloittelevista yrityksistä, pk-yrityksistä ja monikansallisista yrityksistä. Ja maailmassa on yhä enemmän liittolaisia: Kehitys- ja humanitaariset järjestöt; yritykset ja kaupungit; nuoriso- ja uskojärjestöt; ja tietysti kaikki maat ja alueet ympäri maailmaa, jotka haluavat puuttua biologisen monimuotoisuuden häviämiseen. Olemme yhdessä. Tarjoamme johtajuutta auttaaksemme meitä sopimaan uudesta biologisen monimuotoisuuden kehyksestä Kunmingissa ensi vuonna. Globaalit säännöt, jotka ovat selkeitä ja mitattavissa ja joiden avulla voimme pitää toisiamme vastuullisena. Toimitaan, jokainen meistä, viipymättä. Voit luottaa sitoutumistani. "

Koko puhe on saatavilla verkossa tätä.

Continue Reading

ympäristö

Komissio perustaa osaamiskeskuksen biologisen monimuotoisuuden häviämisen korjaamiseksi ja Euroopan ekosysteemien suojelemiseksi

Julkaistu

on

In puitteissa EU: n vihreä viikko, Euroopan komissio julkaisee uuden Biologisen monimuotoisuuden osaamiskeskus: yhden luukun tieteellistä näyttöä luonnon ekosysteemien palauttamiseksi ja suojelemiseksi, jotka tarjoavat meille ruokaa, lääkkeitä, materiaaleja, virkistystä ja hyvinvointia. Tietokeskus asettaa uusimman tiedon biologisesta monimuotoisuudesta saataville vahvistamaan EU: n politiikkojen vaikutuksia.

Se auttaa myös seuraamaan EU: n biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuoteen 2030, jonka tavoitteena on saattaa Euroopan biologinen monimuotoisuus polulle elpymiseen vuosikymmenen loppuun mennessä. Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Vain mitattu saa aikaan. Jos haluamme saavuttaa biologista monimuotoisuutta koskevan EU: n strategian, meidän on yhdistettävä kaikki pisteet paremmin, ja tätä varten tarvitsemme luotettavaa tietoa. Olipa kyse pölyttäjien tilasta, torjunta-aineiden ympäristövaikutuksista, luonnon arvosta liike-elämässä tai luonnonperusteisten ratkaisujen taloudellisista syistä. Meidän on myös hyödynnettävä täysimääräisesti digitaalista muutosta, maapallon havainnointia ja kansalaisten tiedettä. Uusi tietokeskus tuo kaiken tämän yhteen parantamalla biologista monimuotoisuutta koskevan tiedon tuottamisen ja hallinnan tapaa käytettäväksi kaikilla politiikan alueilla. "

Yhteisestä tutkimuskeskuksesta vastaava innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel lisäsi: "Tieteellä on ratkaiseva rooli biologisen monimuotoisuutemme säilyttämisessä. Oman tutkijamme johdolla yhteisessä tutkimuskeskuksessa uusi biologisen monimuotoisuuden osaamiskeskus auttaa eurooppalaista ja maailmanlaajuista tutkimusyhteisöä ja päätöksentekijöitä keräämään ja ymmärtämään laajaa saatavilla olevaa tietoa, tehostamalla sitä tehokkaaksi politiikaksi, joka suojaa Euroopan ekosysteemejä ja palveluja, joita ne tarjoavat Euroopan kansalaisille. "

Lisäksi on saatu kaikkien aikojen ensimmäinen EU: n laajuinen ekosysteemiarviointi, jossa todetaan, että on olemassa runsaasti biologista monimuotoisuutta koskevia tietoja, jotka voivat auttaa ryhtymään oikeisiin toimiin ekosysteemeihimme kohdistuvien paineiden lievittämiseksi, mutta suuri osa niistä on edelleen käyttämättä. Arviointi osoittaa, että olemme yhä enemmän riippuvaisia ​​ekosysteemeistämme, jotka itse ovat edelleen korkean paineen alaisena ilmastonmuutoksen ja ihmisen toiminnan vaikutuksista. Biologisen monimuotoisuuden osaamiskeskus vastaa suoraan arvioinnin paljastamiin haasteisiin. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Continue Reading

Maatalous

Komissio on tyytyväinen neuvoston sopimukseen tulevasta yhteisestä maatalouspolitiikasta

Julkaistu

on

Neuvosto sopi 20. lokakuuta neuvottelukannastaan, niin kutsutusta yleisestä lähestymistavasta yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) uudistusehdotuksista. Komissio on tyytyväinen tähän sopimukseen, joka on ratkaiseva askel kohti neuvotteluvaiheen siirtymistä lainsäätäjien kanssa.

Maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski sanoi: "Olen tyytyväinen yön aikana saavutettuun edistykseen ja yhteiseen maatalouspolitiikkaan. Tämä on tärkeä askel maanviljelijöillemme ja viljelijöille. Olen kiitollinen jäsenvaltioiden rakentavasta yhteistyöstä ja uskon, että tämä sopimus auttaa varmistamaan, että Euroopan maatalous voi tarjota taloudellisia, ympäristöön liittyviä ja sosiaalisia etuja maanviljelijöillemme ja kansalaisillemme myös tulevaisuudessa. "

Euroopan parlamentti äänestää myös yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) ehdotuksista täysistunnossa, ja äänestykset on tarkoitus pitää tänään (23. lokakuuta). Kun Euroopan parlamentti on sopinut kannasta kaikille kolmelle YMP: n mietinnölle, lainsäätäjät voivat siirtyä neuvotteluvaiheeseen päästäkseen yleiseen sopimukseen.

Komissio esitti kesäkuussa 2018 YMP: n uudistusehdotuksensa, jonka tavoitteena on joustavampi, suorituskykyisempi ja tulosperusteisempi lähestymistapa ja asettaa samalla korkeammat ympäristö- ja ilmastotoimet. Maatilan haarautumista ja biologista monimuotoisuutta koskevien strategioiden hyväksymisen jälkeen komissio esitti YMP-uudistuksen yhteensopivuuden Vihreän sopimuksen tavoitteen kanssa.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa