Liity verkostomme!

CO2 päästöt

Kaupunkien johtajat kannattavat EU: n tuella päästövähennystavoitteiden saavuttamista jopa 65 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

58 Euroopan suurkaupungin pormestarit sanovat, että "on aika tarkistaa EU: n 2030 energia- ja ilmastotavoitteet vähintään 55 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 tasoon verrattuna, mikä on oikeudellisesti sitova jäsenmaiden tasolla". He vaativat myös, että EU: n rahoitus kohdennetaan vihreään ja oikeudenmukaiseen elpymiseen kaupungeissa, erityisesti niiden johtavien kaupunkien "täyden potentiaalin vapauttamiseksi", jotka ovat asettaneet vielä korkeammat päästötavoitteet, 65 prosenttia. Kutsu on seurausta Euroopan parlamentin äänestyksestä korkeampien tavoitteiden puolesta ja ennen Eurooppa-neuvoston kokousta Brysselissä 15. lokakuuta.

Pormestarit sanoivat avoimessa kirjeessään Saksan liittokanslerille Angela Merkelille EU: n neuvoston puheenjohtajana ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michelille, että heidän ehdotuksensa olisi "luonnollinen virstanpylväs tiellä kohti ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä ”.

Kaupungit ovat kriittinen osa eurooppalaista vihreää sopimusta, mutta eivät voi toimia yksin. "... siksi pyydämme teitä käyttämään EU: n rahoitus- ja elvytyspolitiikkaa tukemaan johtavia kaupunkeja, jotka pyrkivät toteuttamaan oman osansa tästä tavoitteesta vielä korkeammalla 65 prosentin vähennystavoitteella. Emme pysty avaamaan Euroopan kaupunkien potentiaalia ilman kunnianhimoista EU: n toimintakehystä ”, kirjeessä lukee.

Miljoonia eurooppalaisia ​​edustavat pormestarit vaativat myös:

  • Merkittävät investoinnit julkiseen liikenteeseen, vihreään infrastruktuuriin ja rakennusten kunnostamiseen kaupunkien siirtymisen mahdollistamiseksi. EU: n elvytyssuunnitelma on suunniteltava saavuttamaan korkeimmat poliittiset tavoitteet päästövähennyksissä.
  • EU: n rahoitus ja rahoitus ohjataan sinne, missä sitä eniten tarvitaan - Euroopan kaupunkeihin - kaupunkialueiden muutosvoiman lisäämiseksi vihreän ja oikeudenmukaisen elpymisen saavuttamiseksi, ja
  • fossiilisia polttoaineita käyttävien alojen elvytysrahoituksen ehtona on selkeät hiilestä vapauttamista koskevat sitoumukset.

Hyväksymällä nämä toimenpiteet kirjeessä todetaan: "Lähetät selkeän signaalin siitä, että Eurooppa tarkoittaa liiketoimintaa vihreässä elpymisessä ja tukee voimakkaita ilmastotoimia ennen COP26: ta."

Tukholman pormestari ja Eurocitiesin presidentti Anna König Jerlmyr sanoi: "Kaupungit ovat Euroopan ilmastotavoitteiden kärjessä ja tulevat olemaan Euroopan vihreän diilin moottorit. EU: n on tuettava heitä tarkoitukseen sopivalla COVID19-elvytyssuunnitelmalla, joka ohjaa mittavat investoinnit vihreään ja oikeudenmukaiseen siirtymiseen kaupungeissa. "

Kirje koordinoitiin Eurocities-verkoston kautta.

  1. Pormestareiden avoin kirje voidaan katsoa täältä.
  2. Allekirjoittaneet kaupungit ovat: Amsterdam, Ateena, Banja Luka, Barcelona, ​​Bergen, Bordeaux, Burgas, Braga, Brighton & Hove, Bristol, Budapest, Chemnitz, Köln, Kööpenhamina, Coventry, Dortmund, Dublin, Eindhoven, Firenze, Frankfurt, Gdansk, Gent, Glasgow, Grenoble-Alpes Metropole, Hannover, Heidelberg, Helsinki, Kiel, Lahti, Linkoping, Lissabon, Ljubljana, Lontoo, Lyon, Lyon Metropole, Madrid, Malmo, Mannheim, Milano, München, Munster, Nantes, Oslo, Oulu, Pariisi, Porto, Riika, Rooma, Sevilla, Tukholma, Strasbourg, Stuttgart, Tallinna, Tampere, Torino, Turku, Vilna, Wroclaw
  3. Eurocities haluaa tehdä kaupungeista paikkoja, joissa jokainen voi nauttia hyvästä elämänlaadusta, liikkua turvallisesti, käyttää laadukkaita ja osallistavia julkisia palveluja ja hyötyä terveellisestä ympäristöstä. Teemme tämän verkottamalla lähes 200 suurempaa eurooppalaista kaupunkia, jotka edustavat yhteensä noin 130 miljoonaa ihmistä 39 maassa, ja keräämällä todisteita siitä, miten politiikan suunnittelu vaikuttaa ihmisiin inspiroimalla muita kaupunkeja ja EU: n päättäjiä.

Yhdistä meihin osoitteessa Sivuillamme tai seuraamalla meidän Twitter, Instagram, Facebook että LinkedIn tilit

Ilmastonmuutos

Euroopan parlamentti tuo esiin kannan ilmastonmuutokseen ennen kuin jäsenvaltiot ovat käyneet kauppaa

Julkaistu

on

Euroopan unionin lainsäätäjät ovat tukeneet suunnitelmaa vähentää kasvihuonekaasuja 60 prosentilla vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä, toivoen, että jäsenvaltiot eivät yritä vesittää tavoitetta tulevissa neuvotteluissa, kirjoittaa .

Tänään (8. lokakuuta) julkaistun äänestyksen tulokset vahvistavat heidän alustavat äänestyksensä aiemmin tällä viikolla maamerkkilakista, jotta EU: n ilmastotavoitteista tehdään oikeudellisesti sitovia.

Laki, joka sisältää uuden EU: n päästövähennystavoitteen vuodelle 2030, hyväksyttiin suurella enemmistöllä, 231 äänellä.

Parlamentin on nyt sovittava lopullisesta laista EU: n 27 jäsenmaan kanssa, joista vain harvat ovat sanoneet kannattavansa 60 prosentin päästövähennystavoitetta. Lainsäätäjät haluavat välttää maiden pudottavan sen alle EU: n toimeenpanovallan ehdottaman vähintään 55 prosentin päästövähennysten tason.

EU: n nykyinen tavoite vuodelle 2030 on 40 prosentin päästövähennys.

Parlamentti kannatti myös ehdotusta riippumattoman tieteellisen neuvoston perustamiseksi neuvomaan ilmastopolitiikkaa - Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa jo käytössä olevaa järjestelmää - ja hiilibudjettia, jossa määritetään päästöt, joita EU voisi tuottaa ilman, että tuhotaan ilmastositoumuksiaan.

Ilmastoon liittyvät vaikutukset, kuten voimakkaat lämpöaallot ja metsäpalot, ovat jo tunteneet kaikkialla Euroopassa, ja tuhannet nuoret ihmiset menivät kaduille viime kuussa vaatiakseen tiukempia toimia, EU: lla on paine nostaa ilmastopolitiikkaansa.

Sijoittajia edustavat ryhmät, joiden hallinnassa oleva omaisuus on 62 biljoonaa euroa, sekä sadat yritykset ja kansalaisjärjestöt kirjoittivat tänään EU: n johtajille ja kehottivat heitä sopimaan vähintään 55 prosentin päästövähennystavoitteesta vuoteen 2030 mennessä.

Tutkijoiden mukaan tämä Euroopan komission ehdottama tavoite on vähimmäistaso, joka tarvitaan, jotta EU: lle saadaan realistinen laukaus ilmastonneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Komissio haluaa, että uusi vuoden 2030 tavoite saadaan päätökseen vuoden loppuun mennessä.

Ilmastolaki vaatii kuitenkin jäsenmailta kompromisseja. Varakkaammat valtiot, joilla on suuria uusiutuvia energialähteitä, pyrkivät vähentämään päästöjä, mutta hiiliraskeat maat, kuten Puola ja Tšekki, pelkäävät kovempien tavoitteiden taloudellista laskeutumista.

Kun otetaan huomioon sen poliittinen herkkyys, hallitusten päämiehet päättävät todennäköisesti yksimielisesti kannastaan ​​vuoden 2030 tavoitteeseen, mikä tarkoittaa, että yksi maa voi estää sen.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

EU: n edistyminen #ClimateChange-tavoitteiden saavuttamisessa

Julkaistu

on

EU on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjensä vähentämiseksi vuoteen 2020 mennessä. Taistelu ilmastomuutoksesta on EU: n ensisijainen tavoite. Se on sitoutunut joukkoon mitattavissa olevia tavoitteita ja ottanut useita toimenpiteet kasvihuonekaasujen vähentämiseksi. Mitä edistystä on jo saavutettu?

2020-ilmastotavoitteet saavutetaan

Graafinen esitys kasvihuonekaasupäästöjen kehityksestä EU: ssa vuosina 1990-2020 ja ennusteisiin vuoteen 2035 saakkaGraafinen esitys kasvihuonekaasupäästöjen kehityksestä EU: ssa vuosina 1990-2020 ja ennusteisiin vuoteen 2035 saakka

EU: n tavoitteet vuodelle 2020 on asetettu ilmaston ja energian alalla paketti hyväksytty 2008: ssä. Yksi sen tavoitteista on kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 20% verrattuna 1990-tasoihin.

Vuoteen 2018 mennessä kasvihuonekaasupäästöjen määrä EU: ssa oli vähentynyt 23.2% vuoden 1990 tasoon verrattuna. Tämä tarkoittaa, että EU on hyvällä tiellä tavoitteensa saavuttamiseksi vuodelle 2020. Jäsenvaltioiden viimeisimpien, olemassa oleviin toimenpiteisiin perustuvien ennusteiden mukaan päästöjen vähennys olisi kuitenkin vain noin 30% vuoteen 2030 mennessä. EU: n päästötavoite vuodelle 2030, asetettu Vuonna 2008 vähennys on 40 prosenttia vuoden 1990 tasoon verrattuna, ja parlamentti pyrkii asettamaan vielä kunnianhimoisempi tavoite 55%.

Marraskuussa 2019, Parlamentti julisti ilmaston hätätilanteen pyytäen komissiota mukauttamaan kaikki ehdotuksensa 1.5 ° C: n tavoitteen mukaisesti ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi ja varmistamaan, että kasvihuonekaasupäästöt vähenevät merkittävästi.

Uusi komissio esitti vastauksena Euroopan vihreä sopimus, tiekartta Euroopasta ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä.

Edistyminen energia- ja teollisuusaloilla

Edellä mainitun vuoden 2020 tavoitteen saavuttamiseksi EU ryhtyy toimiin useilla aloilla. Yksi niistä on EU: n päästökauppajärjestelmä (ETS) kattaa kasvihuonekaasupäästöt suurista laitoksista energia- ja teollisuussektorilla sekä ilmailualalla, jonka osuus on noin 40 prosenttia EU: n kaikista kasvihuonekaasupäästöistä.

Vuosina 2005–2018 EU: n päästökauppajärjestelmän piiriin kuuluvien voimalaitosten ja tehtaiden päästöt vähenivät 29%. Tämä on selvästi enemmän kuin vuoden 23 tavoitteeksi asetettu 2020 prosentin vähennys.

Kansallisten tavoitteiden tila

Muiden alojen (asuminen, maatalous, jätteet, liikenne, muttei lentoliikenne) päästöjen vähentämiseksi EU: n maat esittivät kansalliset päästövähennystavoitteet Ponnisteluja koskevan päätöksen nojalla. Kansallisten tavoitteiden kattamien alojen päästöt olivat 11% pienemmät vuonna 2018 kuin vuonna 2005, ylittäen vuonna 2020 asetetun 10 prosentin vähennystavoitteen.

Infografia, joka näyttää EU-maiden kasvihuonekaasupäästöt vuosina 2005 ja 2018 ja vertailee edistymistä kohti vuoden 2020 päästövähennystavoitettaEU-maiden tavoitteet
Lisää infografioita ilmastomuutoksesta

Continue Reading

Ilmastonmuutos

#GlobalWarming - #EESC vaatii uusia verotoimenpiteitä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja poistamiseksi ilmakehästä

Julkaistu

on

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) on korostanut tosiasiaa, että hiilidioksidipäästöihin kohdistuvat verot eivät riitä vähentämään hiilidioksidipäästöjä2 riittää ja sanoo, että verotukseen on omaksuttava symmetrinen lähestymistapa, joka edistää hiilidioksidipäästöjen poistamista2 ilmakehästä.

Uudet verot ja lisätoimenpiteet hiilidioksidipäästöille2 päästöt auttavat, mutta eivät riitä: ilmaston lämpeneminen jatkuu todennäköisesti, ellei jo päästöjä aiheutuva CO2 voidaan poistaa ilmakehästä. Krister Anderssonin laatimassa lausunnossa, joka hyväksyttiin heinäkuun täysistunnossa, komitea korostaa sitä, että tarvitaan uusi järjestelmä, jossa CO2 päästöjä ei vain veroteta ja niitä pidätetään, vaan ilmakehässä jo olevat päästöt voidaan poistaa, varastoida ja käyttää muihin tarkoituksiin.

Kommentoidessaan täysistunnossa Andersson sanoi: "On tärkeää käyttää verotusta saavuttaaksemme Euroopan ilmastoneutraaliustavoitteet, mutta tarvitaan lisävälineitä. Olisi tehokasta, jos pystyttäisiin vähentämään hiilidioksidipäästöjä2 voisimme poistaa myös hiilidioksidipäästöt2 ilmakehästä. Siksi vaadimme symmetristä verotuslähestymistapaa, joka perustuu tähän strategiaan: verotulot hiilidioksidista2 veroja voitaisiin käyttää kompensoimaan toimia, jotka poistavat hiilidioksidipäästöt2 ilmakehästä. "

ETSK suosittaa myös uusien teknologioiden kehittämistä kohdennettujen investointien kautta EU: n ja kansallisella tasolla, jotta hiilen talteenotto ja varastointi (CCS) sekä hiilen talteenotto ja käyttö (CCU) olisi mahdollista. Nämä toimenpiteet olisivat askel kohti hiilidioksidin vaikutuksen vähentämistä2 päästöt, noudattaen siten YK: n ja ilmastonmuutosta koskevan Pariisin sopimuksen kestävän kehityksen tavoitteita.

Komitea huomauttaa myös maankäytön käytännöistä, joita olisi kannustettava ja tuettava EU: ssa ja jäsenvaltioissa, kuten keskittyminen metsiin. Metsien laajentaminen, palauttaminen ja asianmukainen hallinta voivat hyödyntää fotosynteesin voimaa hiilidioksidin torjumiseksi2 ja se olisi korvattava soveltamalla negatiivinen veroaste. Metsät poistavat hiilidioksidin luonnostaan ​​ja puut ovat erityisen hyviä varastoimaan ilmakehästä poistettua hiiltä. Joka tapauksessa, olipa kyse sitten uudesta teknologiasta tai muista käytännöistä, toimenpiteiden on oltava symmetrisiä, tehokkaita ja toteutettava kaikille yhteiskunnallisesti hyväksyttävällä tavalla.

ETSK: n mukaan ilmaston lämpenemiseen on puututtava maailmanlaajuisesti, kattavasti ja symmetrisesti ottaen huomioon hiilidioksidin nykyinen taso2 ilmakehässä. Olisi hyödyllistä laatia EU: n sisällä sääntöjä ja aloittaa tämän perusteella kansainvälinen keskustelu muiden kauppajärjestöjen kanssa. Jotta tulevaisuudessa saataisiin aikaan tehokas, symmetrinen poliittinen kehys kasvavan hiilidioksidipäästöjen torjumiseksi2, uusia verotustoimenpiteitä voitaisiin ehdottaa nykyisen päästökauppajärjestelmän ja kansallisten hiiliverojen täydentämiseksi.

Lähestymistapa, jota Euroopan komissio noudattaa Euroopan vihreässä sopimuksessa Euroopan päästökauppajärjestelmän (ETS) kanssa, näyttää olevan oikeaan suuntaan ja edistynyt tehokkaammin hiilidioksidin hinnoittelun luomisessa koko taloudessa. Päästökauppajärjestelmä perustuu "korkki ja kauppa" -periaatteeseen, jonka mukaan tiettyjen päästettävien kasvihuonekaasujen kokonaismäärälle asetetaan yläraja.

Korkki pienenee ajan myötä, pakottaen kokonaispäästöt pienentymään. Enimmäismäärän rajoissa järjestelmään kuuluvat yritykset saavat tai ostavat päästöoikeuksia, jotka ovat tarpeen mukaan vaihdettavissa. Tällainen väline olisi sovitettava yhteen muiden lisävälineiden kanssa, mukaan lukien uusi lähestymistapa verotukseen johdonmukaisessa poliittisessa kehyksessä, samoin kuin muiden vastaavien välineiden kanssa, joita toteutetaan muilla alueilla ympäri maailmaa.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa