Aikoo Venäjää häiritä tulevia 2019-vaaleja?

| Helmikuu 13, 2018

Venäjän väitetty sekaantuminen suvereeneihin valtioihin liittyvissä asioissa on nyt yleistä tietoa koko maapallolla, jonka koko ulottuvuus on vielä tuntematon. Venäjän valtion salainen käsi ymmärretään osallistuneen joukkoon hyökkäyksiä, jotka ulottuvat kansallisista instituutioista poliittisten puolueiden päämajaan ja jossa on tiedotustoimien kampanja ja niin kutsuttuja väärennettyjä uutisia tämän operaation eturintamassa , kirjoittaa brittiläisen konservatiivin MEP Sajjad Karim ja presidentin käytännesääntökomitean jäsen.

Kun olin ensimmäisen kerran tietoinen siitä, että Putinin hallitus on johtanut länsimaiseen politiikkaan 2014issa, en voinut keskustella siitä, koska ihmiset eivät yksinkertaisesti usko sen tapahtuneen. Tuolloin olin puheenjohtajana Euroopan parlamentin jäsenten käyttäytymistä käsittelevää neuvoa-antavaa komiteaa, kun minulle kiinnitettiin huomiota, että Marine Le Penin pian presidenttiehdokas ja National Front MEP sai Venäjältä rahoitusta.

Puolueen rasistisen ja antisemitistisen menneisyyden vuoksi ranskalaiset pankit olivat kieltäytyneet ansaitsemasta puoluetta rahalle, joten Le Pen kääntyi muualle rahoitukseen.

Hän sai venäläisiä lainoja 2014: ssä € 11million (£ 9.4m), joista toinen - yhteensä € 9m - tuli pienestä pankista, jossa oli linkit Kremliksi nimeltä First Czech Russian Bank. Mutta kuten tiedämme nyt, hänen yritystään korkealla toimistolla ei ollut tarkoitus olla.

Venäjän valtion kohdennettu rahoitus opposition ryhmiin menee pidemmälle kuin epäonnistunut Ranskan presidentinvaali. Verkossa on selkeä poliittisten aktivistien ja toimijoiden verkko, jotka osallistuvat tämän venäläisen häirinnän verkkoon, joka ulottuu ympäri maailmaa. Sinun on vain tarkasteltava omia rantoja nähdäksemme, missä määrin heidän vaikutusvalta ulottuu.

Sajjad Karim, brittiläinen konservatiiviprofiili ja puhemiehen käyttäytymissääntökomitean jäsen

Kysymysmerkillä, jotka ovat yhä kiinni EU: n kansanäänestysvaliokunnan kampanjan rahoituksesta ja Trumpin, Venäjän ja 2016: n Yhdysvaltain vaalien jatkuvaan tippuvuuteen, verkko ei ilmeisesti koskaan päättynyt.

Mikä on ensiarvoisen tärkeä nyt meille eurooppalaisille, on kuitenkin tulevia eurooppalaisia ​​vaaleja 2019issa. Venäjällä on epäilemättä jo käynnissä suunnitelmia horjuttaa vaaliprosessimme, joka on historiallisesti kärsinyt vähäisestä äänestysprosentista, minkä seurauksena kaikki äänestysyritykset voisivat helposti vaikuttaa.

Vaalilautakunnat - riippumatta siitä, mistä he tulevat - yleensä äänestävät hyvin reagoivasti. Jos Putin ja hänen hallituksensa aikovat kohdistaa nämä vaalit, he varmasti käyttävät tätä hyödyksi.

Saksassa venäläisen propagandan käyttö, jolla pyritään vaikuttamaan venäläis-saksalaisen väestön äänestysoikeuteen, on jo nyt laajalle levinnyt.

Erityisesti yksi tapaus, "Lisa-tapauksemme" - väärennös tarina Venäjän-saksalaisesta tytöstä, jonka arabimaahanmuuttajat ovat raiskenneet, on osoitus siitä, että venäläinen hämärätiedotuskampanja on tunkeutunut mantereellemme.

On jopa väitetty, että valtion tukemat "telttatehtaat" Pietarissa yrittivät kylvää tyytymättömyyttään EU: n kansanäänestyksen aikana sosiaalisen median kautta, ja ne lähettivät ylivoimaisesti Brexitin hyväksi.

Riippumatta siitä, miten vaikutusvaltainen venäläinen puuttuminen on, on edelleen olemassa taipumus Britti ja Eurooppa roskata nämä väitteet. Meidän on ymmärrettävä, että jos nämä toimet onnistuvat, Euroopan tulevaisuussuunta on määritelty Moskovassa.

Euroopan unioni voi olennaisesti lamaannuttaa Venäjän puuttuminen, joka dramaattisesti muuttaa Euroopan parlamentin kokoonpanoa ja se on tapahtunut juuri meidän ääripäiden alla.

Tämä ei saa tapahtua.

Jotkut johtajistamme, mukaan lukien pääministeri toukokuusta, ovat täysin tietoisia Putinin toiminnasta ja ovat tehneet selväksi, että tämä ei kestä.

Jokaisen EU: n johtajan pitäisi kuitenkin mennä askeleen pidemmälle. Heidän hallussaan olevat tiedot Venäjän toiminnasta olisi esitettävä omissa parlamenteissaan, jotta kaikki ovat täysin tietoisia siitä, missä määrin meitä heikentää.

Samoin kuin Yhdysvalloissa, olisi tutkittava - mutta yksittäisen jäsenvaltion tasolla - poliittisten toimijoiden rahoitusliikkeisiin, jotka ovat auttaneet venäläisiä pyrkimyksissään horjuttaa demokraattisia järjestelmiämme. Nämä tutkimukset ja kaikki saadut tiedot voitaisiin sitten yhdistää yhteen vastauksena EU: n tasolla.

Valintamenettelyistä tulisi myös sopia soveltuviin tarkoituksiin, ja niillä olisi paremmat valmiudet selviytyä selkeistä ja nykyisistä vaaroista, jotka nyt kohdistuvat äänestysjärjestelmiimme. Yhdistä tämä sosiaalisten mediayhtiöiden ns. Botin pakollisen hillitsemisen kanssa ja tällainen epärehellinen toiminta voitaisiin tehokkaasti loukata.

Riippumatta ratkaisusta, koko Euroopan on heräävä huomiota siihen, että venäläiset toimijat tunkeutuvat demokratioihimme, joiden ainoa tarkoitus on häiritä ja heikentää poliittista prosessia.
Aika toimia nyt ennen kuin on liian myöhäistä. Venäjä ei saa vaikuttaa oman päätöksentekojemme toimintaan.

Tunnisteet: , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Puolustus, EU, EU, Varustellun artikla, MEP Vaalit, Venäjä