Tuomari päättää #Andange-tarjouksen paeta oikeudenkäynnin Britanniassa

| Helmikuu 13, 2018

WikiLeaksin perustaja Julian Assange (Kuvassa) kuulee tiistaina (13 Helmikuu), onko hänen oikeudellinen tarjouksensa lykkäämään häntä vastaan ​​nostettua kanteen lykkäämistä koskevan kanteen, kun hän on päättänyt lähteä Ecuadorin suurlähetystöstä Lontoossa.

Vaikka tuomari suostuisi hänen puolestaan, hän voi kuitenkin päättää asua suurlähetystössä, jossa hänet on kuollut lähes kuusi vuotta, koska hän pelkää, että Yhdysvallat voi pyytää luovuttamistaan Wikileaks.
Assange, 46, pakeni kesäkuussa 2012in suurlähetystöön jättämällä takuita jättääkseen sen, ettei hänet lähetetty Ruotsiin, jotta hän joutuisi väittämään raiskauksesta, jonka hän kielsi. Ruotsin tapaus pudotettiin viime vuoden toukokuussa, mutta Yhdistyneellä kuningaskunnalla on edelleen määräys pidätyksestä, joka koskee rangaistussäännösten rikkomista.

Viime viikolla Assangein lakimiehet menettivät yrityksensä lykkäämisestä, mutta he toivat erillisen väitteen, jonka mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisten ei pitäisi olla oikeutettuja ryhtymään lisätoimiin häntä vastaan.

Tuomarina Emma Arbuthnotin odotetaan suhtautuvan siihen pisteeseen Westminster Magistrates Courtissa tiistaina. Jos hänen päätöksensä menee Assangein hyväksi, häntä vastaan ​​ei ole olemassa yleistä oikeuskäsittelyä.

Ei ole selvää, aikovatko Yhdysvallat pyrkiä Assangea luovuttamaan syytteeseen WikiLeaksin julkaisemasta suuresta joukosta luokiteltuja sotilaallisia ja diplomaattisia asiakirjoja - yksi Yhdysvaltain historian suurimmista tietovuodoista.

Yhdysvaltain luovuttamismääräyksen olemassaoloa ei ole vahvistettu eikä kielletty.

Tunnisteet: ,

Kategoria: Etusivu, EU