Liity verkostomme!

EU

Johtava kansalaisjärjestöjen vaatii määrättävät seuraamukset Thaimaan sotilasjuntta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Thaimaa-012Suuri ihmisoikeusjärjestö on kehottanut EU: ta määräämään Thaimaalle "välittömiä" pakotteita. Human Right's Without Frontiers International (HRWF), Brysselissä toimiva kansalaisjärjestö, kehottaa panemaan täytäntöön sekä EU: n että Yhdysvaltojen Thaimaahan kohdistamat pakotteet, kun kävi ilmi, että maa on pysynyt Yhdysvaltojen vuonna 3 tekemän ihmiskaupan tasolla 2015. Henkilön (TIP) raportti toisena vuonna peräkkäin.

Thaimaa alennettiin automaattisesti vuonna 2014 sen jälkeen, kun se oli Tier 2 -listalla neljä vuotta peräkkäin ennen alentamista. Vaikka Tier 3 -tasoon liittyy yleensä sanktioita, Thaimaan puolustusministeri Prawit Wongsuwan on sanonut, että Thaimaa voi "levätä helposti" ja oli vakuuttunut välttävänsä tällaisia ​​pakotteita sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama luopui niistä. Wongsuwan sanoi: "En usko, että seuraamuksia tulee olemaan, koska Thaimaa on tehnyt asioita oikeusvaltion mukaisesti, joten voimme olla rauhassa."

Mutta riippumattoman organisaation HRWF: n johtaja Willy Fautre sanoo, että on tullut aika sanktioille, kun otetaan huomioon Thaimaan viime vuoden vallankaappauksen jälkeen jatkunut kansainvälinen huolenaihe, mukaan lukien oikeusvaltio, hyvä hallintotapa, demokratia, ihmiskauppa ja perusihmisoikeuksien huomiotta jättäminen. Fautre kertoi EU Reporter: "Jotta TIP-raportilla olisi painoa, EU: n ja Yhdysvaltojen on varmistettava, että seurauksilla on maita, jotka eivät noudata kansainvälisiä sopimuksiaan, eivätkä ryhdy tarvittaviin toimiin ihmiskaupan nykyisen orjuuden torjumiseksi. olentoja. "

Mainos

Fautre lisäsi: "Vuoden 2015 raportissa mainitaan nimenomaisesti, että" jotkut Thaimaan viranomaiset ovat osallisina ihmiskaupan rikoksissa ja korruptiossa ... [jotka] heikentävät ihmiskaupan vastaisia ​​toimia. Yhdysvaltain päätös olla panematta pakotteita antaa näille virkamiehille vihreän valon jatkaa osallistumistaan ​​rikolliseen toimintaan, ja se tekee täsmälleen päinvastoin kuin mietinnössä suositellaan. "

Hän jatkoi: "Pakotteiden täytäntöönpano antaisi Thaimaan hallitukselle - jolla on läheiset siteet Yhdysvaltoihin - selkeä viesti siitä, että Yhdysvallat suhtautuu ihmiskaupan lopettamiseen ja omaan raporttiinsa vakavasti." Washington sanoi äskettäin, että Thaimaa, alueellinen ihmiskaupan keskus, ei ollut täyttänyt vähimmäisvaatimuksia laittoman kaupan poistamiseksi. Lisäpaineita Thaimaan juntaan on saanut toinen ihmisoikeuselin, New Yorkissa toimiva Human Rights Watch, joka on antanut poliittisen asiakirjan, jossa tuomitaan Thaimaan ”syventävät sortotoimet” pääministeri kenraali Prayuth Chan-ochan johtamassa sotilaallisessa vallankaappauksessa. .

HRW: n Aasian johtaja Brad Adams sanoi: "Tapasimme viime viikolla EU: n ja Ison-Britannian suurlähettiläiden kanssa keskustelemaan asiasta, mutta emme ole vielä päättäneet, mitä tarkalleen suosittelemme." Monet, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan sosialistinen Euroopan parlamentin jäsen David Martin, vaativat, että kansainvälisen yhteisön, myös EU: n, on pidettävä yllä taloudellista ja poliittista painostusta painostamaan Thaimaan juntta palaamaan vapaisiin ja oikeudenmukaisiin demokraattisiin vaaleihin. Skotlannin mukaan neuvottelut Thaimaan kanssa "pilkkaavat" kauppakauppasopimuksiin liittyviä ihmisoikeuslausekkeita.

Mainos

Hänen mielipiteitään tukee Ison-Britannian konservatiivien edustaja Charles Tannock, jonka mukaan Thaimaa "seisoo jyrkänteellä" ja että "vain kansainvälinen paine todennäköisesti vakuuttaa Bangkokin vahvojen johtajien vetäytymään diktatuurisen kuilun reunalta". Samaan aikaan Euroopan komissio on myöntänyt, että voi kulua kuukausia, ennen kuin lopullinen päätös tehdään Thaimaan vastaisten toimien tehostamisesta laittoman, sääntelemättömän ja ilmoittamattoman kalastuksen (LIS-kalastuksen) vuoksi. Thaimaalle oli annettu 31. lokakuuta asti noudattaa kansainvälisiä IUU-määräyksiä tai kohdata mahdollisuus "keltaiseen korttiin" tai varoitukseen. Se on myönnetty päivittämällä "punaiseksi kortiksi" ja mahdollisesti lamauttavaksi kalastustuotteiden tuontikielloksi. EU-maat.

Maanantaina 2. marraskuuta komission terveysosaston edustaja kertoi kuitenkin tälle verkkosivustolle: "Thaimaalla oli kuusi kuukautta aikaa neuvotella komission kanssa ja puuttua havaittuihin puutteisiin. Tämä Thaimaan ajanjakso päättyi 31. lokakuuta. Komissio analysoi nyt neuvottelujen lopputulos ja onko keltaisen kortin poistamiseksi edistytty riittävästi. Ilmoitamme seuraavista vaiheista, kun analyysi on valmis lähikuukausina. "

Viimeisimpien tiedotusvälineiden mukaan Thaimaan hallituksen on määrä antaa myöhemmin tällä viikolla toimeenpaneva asetus ja muut toimenpiteet laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän (LIS-kalastuksen) torjumiseksi.

Varapääministeri ja puolustusministeri Prawit Wongsuwon kertoi, että LIS-kalastuksen torjumiseksi perustettu komitea päätti toimenpiteistä, mukaan lukien kalastusta säätelevä toimeenpaneva asetus, kalastuksenhoitosuunnitelma ja kansallinen toimintasuunnitelma.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa