Liity verkostomme!

Ihmiskauppa

Ihmiskauppiaiden saattaminen oikeuden eteen Sudanissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tammikuun alussa pahamaineinen ihmissalakuljettaja Kidane Zekarias Habtemariam pidätettiin Sudanissa – kirjoittaa Carlos Uriarte Sánchez.

 Kaksi vuotta sitten Kidane tuomittiin poissaolevana elinkautiseen vankeuteen Etiopiassa ihmiskaupasta ja kiristyksestä. Interpol ja poliisi Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Sudanissa, Etiopiassa ja Alankomaissa onnistuivat pakenemaan viranomaisia ​​kahden viime vuoden ajan, ja tekivät yhteistyötä kulissien takana jäljittääkseen hänet Sudaniin, missä hänet pidätettiin ja luovutettiin Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin rahanpesusyytteitä vastaan. .

Sudanin osallistuminen kansainväliseen lainvalvontaaloitteeseen, joka johti Kidanen pidättämiseen, korostaa Sudanin sitoutumista ihmiskaupan pysäyttämiseen maaperällään. Vuodesta 2017 lähtien Sudan on noussut matalasta tasosta 3, joka on ihmiskaupan huonoin arvosana, korkealle tasolle 2, kuten Sudan raportoi. Yhdysvaltain ulkoministeriö. Yhdysvaltojen ja Sudanin muiden liittolaisten ja kumppaneiden on jatkettava työskentelyä Sudanin kanssa – mikä on ratkaisevan tärkeää maailmanlaajuisille ihmiskaupan vastaisille toimille, kun otetaan huomioon sen asema Afrikan sarven pääasiallisena kauttakulkumaana Eurooppaan – parantaakseen sen kykyä lieventää tätä käytäntöä. sen rajoja.

Vaikka ihmiskauppa väheni maailmanlaajuisesti pandemian aikana, YK:n maailmanlaajuinen raportti ihmiskaupasta 2022 Konfliktit ja epävakaus ovat johtaneet ihmiskaupan kasvuun Euroopassa, Lähi-idässä ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Ja Kidanen kaltaiset ihmissalakuljettajat toimivat ympäristössä, jota Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vain pahentanut. Neljä miljoonaa ihmistä pakeni Ukraina Venäjän hyökkäyksen viiden ensimmäisen viikon aikana, jolloin 90 prosenttia pakolaisista oli naisia ​​ja lapsia. Vuonna 2021 Euroopassa oli 21,347 11,450 tunnistettua ihmiskaupan uhria. Afrikassa tunnistettiin XNUMX XNUMX uhria, ja Etiopian Tigrayn alueella meneillään oleva konflikti oli pääasiallinen pakopaikkojen aiheuttaja koko alueella. Konflikti aiheuttaa enemmän kuin 60,000 XNUMX etiopialaista Sudanissa, joista puolet on lapsia, ja Sudanissa on yli kolme miljoonaa pakkosiirtolaista ja 1.1 miljoonaa pakolaista, jotka ovat lähtöisin pääasiassa Etiopiasta, Eritreasta ja Somaliasta. Nämä haavoittuvassa asemassa olevat väestöryhmät ovat saalista ihmiskauppiaille, jotka haluavat käyttää heitä hyväkseen henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi.

Vuodesta 2014 lähtien, jolloin eduskunta hyväksyi Laki ihmiskaupan torjumisesta, Sudanin viranomaiset ovat yhä useammin pyrkineet lieventämään ihmiskauppaa. Tämä on tervetullut uutinen, kun otetaan huomioon Sudanin historiallinen asema ihmiskaupan uhrien väylänä Itä-Afrikasta Eurooppaan. Vuonna 2017, Kansallinen ihmiskaupan vastainen komitea laati ensimmäisen toimintasuunnitelmansa. Samana vuonna Sudanin nykyinen varapresidentti Kenraali Mohamed Hamdan Dagalo, alkoi laajentaa Sudanin ihmiskaupan vastaisia ​​toimia Sudanin, Egyptin ja Tšadin välisellä alueella ja sitoutui "pidämään ihmiskauppaan osallistuneita ryhmiä takaa-ajon ja kiivaiden taistelujen jälkeen" estääkseen ihmiskaupan Eurooppaan. Vuonna 2020 Gedarefin osavaltion poliisi vapautti 66 etiopialaista ja sudanilaista ihmiskaupan uhreista Sudanin ja Etiopian rajalla. Vuonna 2021 Sudanin viranomaiset tekivät yhteistyötä EU:n virkamiesten kanssa varmistaakseen, että sen kansallinen ihmiskaupan torjuntaa koskeva toimintasuunnitelma 2021–2023 toteutui EU-standardit "Ennaltaehkäisy, suojelu, syytteeseenpano ja koordinointi ja kumppanuus". Viime vuonna YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu (UNHCR) ja Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM) kiittivät Sudanin hallitusta toimintasuunnitelman käynnistämisestä. Lisäksi, Yhdysvaltain ulkoministeriö tunnusti, että Sudanin asevoimien (SAF) virkamiehet kouluttivat sen armeijaa "lastensuojelukysymyksissä, mukaan lukien lapsisotilas".

Kuitenkin Yhdysvaltain ulkoministeriön Raportti ihmiskaupasta 2022 Sudanin osalta todetaan, että henkilöstön vaihtuvuus lokakuussa 2021 tapahtuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen Sudanissa heikensi viranomaisten kykyä ryhtyä johdonmukaisiin ihmiskaupan vastaisiin toimiin, mutta tunnusti, että viranomaiset tekivät "enenevässä määrin ponnisteluja" vuosien 2020–2021 raportointijaksoon verrattuna. Sudanin viranomaiset saattoivat lisää ihmiskauppiaita oikeuden eteen ja loivat ohjelmia lapsisotilaiden värväyksen vähentämiseksi. Sudan ei kuitenkaan edelleenkään täytä vähimmäisvaatimuksia ihmiskaupan poistamiseksi.

Yhdysvaltojen ja Euroopan on tartuttava tilaisuuteen lisätä myönteistä työtään Sudanin johdon kanssa parantaakseen sen kykyä puuttua ihmiskauppaan ja siihen liittyviin rikoksiin. Osa tästä on erottaminen ihmiskauppiaiden välillä, jotka kuljettavat siirtolaisia ​​ja jotka osallistuvat työ- tai seksikauppaan. Näiden luokkien erottaminen auttaa Sudanin viranomaisia ​​seuraamaan riittävästi tietoja Sudanissa tapahtuvan ihmiskaupan eri tyypeistä sekä ihmiskaupan harjoittajista. Tämä tukee lainvalvontaviranomaisia, jotka ovat asianmukaisesti koulutettuja pidättämään ihmiskauppiaita ja syyttäjiä, jotka voivat käyttää lakia näiden saattamiseksi. salakuljettajat oikeuteen. Ihmiskauppaa estävän ympäristön luominen Sudaniin vähentäisi dramaattisesti laitonta muuttoliikettä Eurooppaan ja pelastaisi tuhansia uhreja ihmiskaupan ja nykyaikaisen orjuuden räikeiltä ihmisoikeusloukkauksilta.  

Mainos

Carlos Uriarte Sánchez

Carlos Uriarte Sánchez on oikeustieteen professori Rey Juan Carlos -yliopistossa ja vuonna 1922 Euroopan yhdentymistä edistävän kansalaisjärjestön Paneuropa Spain pääsihteeri.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa