Liity verkostomme!

EU

EU lisää painostusta Thaimaassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

timthumbEuroopan unioni on todennut, että Thaimaan uuden perustuslain laatiminen on "ratkaisevan tärkeää" levottoman maan tulevaisuuden kannalta. Siinä sanotaan, että uuden peruskirjan tai perustuslain laatimisprosessin on oltava "hedelmällinen" ja siinä on otettava asianmukaisesti huomioon "sananvapaus ja kokoontumisvapaus".

Uusi perustuslaki tarvitaan sen jälkeen, kun armeijan nimittämä neuvosto hylkäsi juntan oman peruskirjan aiemmin tässä kuussa. Viivästyminen tarkoittaa, että ensi keväänä luvatut vaalit pidetään vasta kesäkuussa 2017.

Kun maan sotilasjunta aikoi kirjoittaa uuden peruskirjan, EU: n Thaimaan valtuuskunta antoi tällä viikolla julkilausuman, jossa kehotettiin juntaa nopeuttamaan demokratian palauttamisen aikataulua.

Mainos

Lausunnossa sanotaan: "EU: n valtuuskunta vahvistaa EU: n vahvan sitoutumisen Thaimaan kansaan, jonka kanssa EU: lla on vahvat ja pitkäaikaiset poliittiset, taloudelliset ja kulttuuriset siteet sekä ihmisten väliset suhteet. Thaimaan ystävänä ja kumppanina EU on toistuvasti vaatinut demokraattisen prosessin palauttamiseksi. "

Se jatkuu: "Aikana, jolloin uuden perustuslain laatimisprosessi alkaa, EU: n valtuuskunta kehottaa jälleen Thaimaan hallitusta kunnioittamaan sanan- ja kokoontumisvapautta.

Ainoa täydellinen ja ilmainen julkinen keskustelu, jossa myös kriittiset äänet voidaan kuulla, mahdollistaa todellisen uudistuksen ja sovinnon.

Mainos

"EU: n edustusto uskoo, että oikeusvaltioperiaate ja EU: n suojelu ja edistäminen

ihmisoikeudet ovat ratkaisevan tärkeitä vakauden ja kehityksen kannalta, ja kehottaa Thaimaan viranomaisia ​​noudattamaan Thaimaan kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen mukaisia ​​velvoitteita. "

Myöhemmin EU yritti selventää Thaimaahan liittyvää kantaansa Euroopan ulkosuhdehallinnon (EUH) tiedottaja Maja Kocijancicin kanssa kertoen tälle verkkosivustolle: "Paikallisessa EU: n julkilausumassa kerrotaan edellytykset, joiden mukaan tämä ratkaiseva harjoitus on hedelmällinen, etenkin vapaus. ilmaisun ja kokoonpanon. "

Hän teki selväksi, että lausunnolla "ei ole mitään vaikutusta" Thaimaaan liittyvään LIS-kalastukseen (laiton kalastus). Bangkokille on annettu loka-lokakuun loppuun saakka noudattaa LIS-määräyksiä tai kohdella mahdollisia uusia EU: n pakotteita.

LIS-kysymyksestä hän sanoi: "Tällä hetkellä vuoropuhelu Thaimaan kanssa on edelleen kesken. Siksi komissio ei ole tehnyt päätöstä eikä voi ennustaa analyysin lopputulosta."

Thaimaan poliittinen epävakaus tulee kasvavan huolen aikana kunnioitetun, mutta heikon 87-vuotiaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejin terveydestä.

Merkki viime vuoden sotilasvallankaappauksen jälkeen maassa lisääntyneestä sensuurista tuli aikaisemmin tällä viikolla New York Times Thaimaan paikallinen tulostin oli kieltäytynyt painamasta Aasian painostaan, koska siinä oli artikkeli vaikeuksissa olevasta kuninkaasta.

Paperin mukaan tulostimen mielestä etusivun artikkeli oli "liian herkkä".

Thaimaan viranomaiset ovat estäneet useita muita uutisverkkosivustoja ja osoittaneet olevansa erittäin herkkä kuninkaallista perhettä koskeville raporteille. Sekä majesteettisten tuomioiden määrä että ankaruus kasvavat voimakkaasti vallankaappauksen jälkeen.

Thaimaassa on tiukka lese majeste lakeja, jotka voivat johtaa vankilaan kaikille, jotka loukkaavat monarkiaa, jota Thaimaassa pidetään yhdistävänä symbolina ja vakauden pilarina yhteiskunnassa, jossa nähtiin lisääntynyttä poliittista erimielisyyttä ja väkivaltaa.

Kriitikot sanovat kuitenkin, että armeijan hallitus käyttää lakeja runsaasti hiljaa keskustelua kuninkaallisesta perheestä ja valtaistuimen seuraajasta.

Tukea Thaimaan ihmisoikeus- ja demokratiapolitiikalle Thaimaassa on saanut vihreiden ruotsalaisten Euroopan parlamentin jäsen Linnea Engstrom, joka sanoi, että junta ei "ole onnistunut" käsittelemään ihmiskaupan kaltaisia ​​asioita.

Hän sanoi: "Thaimaan omassa" Ihmiskaupan 2014 maaraportissa "olin iloinen siitä, että Thaimaan hallinto näytti ottavan siirtotyöläisten kauppaa vakavasti. Thaimaan hallinnon tehtävänä oli pitää omat lupauksensa se on oma maaraportti, mutta tämä prosessi näytti epäonnistuneen. "

Engstrom kertoi EU Reporter: "Mikä on vielä silmiinpistävämpää, se mainitaan selvästi myös mainitussa maaraportissa, eli tarve torjua korkean tason byrokraattien ja poliisien korruptiota ja työskennellä yhdessä naapurimaiden kanssa kansalaistensa paremman suojelemisen puolesta "

Euroopan parlamentin kalatalousvaliokunnan varapuheenjohtajana Engstrom on kiinnittänyt erityistä huomiota laittomaan kalastukseen ja laatii parhaillaan asiasta parlamentaarista mietintöä.

Samaan aikaan yhdysvaltalainen ihmisoikeusryhmä pyytää Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokousta ottamaan juntanjohtaja kenraali Prayuth Chan-ochan tehtäväksi Thaimaan ihmisoikeuksien ja julkisten vapauksien tukahduttamisessa puheessaan edustajakokouksen päämajassa New Yorkissa 29. syyskuuta.

Chan-ocha on sanonut aikovansa keskittyä hallituksensa saavutuksiin ihmiskaupan torjunnassa, mutta Aasian ihmisoikeuksien valvonnan johtaja Brad Adams sanoi, että pääministerin pitäisi saada ansaitsemansa vastaanotto YK: ssa "mikä on korvausta juntan toiminnasta. kurja ihmisoikeustilanne ”.

Thaimaan hakiessa pysyvän jäsenen asemaa YK: n turvallisuusneuvostossa ihmisoikeuskysymykset ja maan tukahdutettu poliittinen prosessi ovat erityisen tärkeitä.

EU: n valtuuskunta totesi myös: "Ainoa täydellinen ja ilmainen julkinen keskustelu, jossa kriittiset äänet voidaan kuulla, mahdollistaa todellisen uudistuksen ja sovinnon." Oikeusvaltioperiaate ja ihmisoikeuksien suoja ovat keskeisiä tekijöitä vakauden ja kehityksen kannalta. Se kehotti Thaimaan viranomaisia ​​noudattamaan maan kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen mukaisia ​​velvoitteita.
EU: n viesti toimitettiin sen jälkeen, kun ihmisoikeusryhmät kehottivat YK: n jäsenvaltioita painostamaan kenraali Prayutia lopettamaan ihmisoikeuksien tukahduttaminen. Kenraali Prayut nimittää perustuslakiluonnoksen 21 jäsentä laatimaan uuden peruskirjan palattuaan YK: n kokouksesta ensi viikolla.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa