Liity verkostomme!

EU

On aika toteuttaa EU: n vetämä yhteinen toiminta terveystiedoista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

lääkäri-health-1180x787Euroopan Alliance Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Yksi suurimmista koskaan suunnitelluista henkilötietojen keräämisistä ja varastoinnista on parhaillaan käynnissä Yhdysvalloissa. Tammikuussa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama käynnisti tarkkuuslääketieteellisen aloitteen eli PMI: n unionin tilaa koskevassa puheessaan, että ajatus oli "tuoda meidät lähemmäksi syöpien ja diabeteksen parantamiseen ja antaa meille kaikille pääsy henkilökohtaisiin tietoihin, joita meidän on pidettävä itsestämme ja perheestämme terveellisempinä. "

PMI: n perustana on tarkkuuslääketietokanta, jonka tarkoituksena on aluksi pitää kirjaa miljoonasta ihmisestä.

Mainos

Euroopassa kutsutaan yleensä "henkilökohtaiseksi lääketieteeksi", tämä on nopeasti kehittyvä ala, jossa nähdään potilaan geeneihin räätälöityjä hoitoja ja lääkkeitä sekä hänen ympäristöään ja elämäntyyliään. Se perustuu DNA-sekvensointiin ja muihin uusiin tekniikoihin ja pyrkii tarjoamaan oikean hoidon oikealle potilaalle oikeaan aikaan. Se voi toimia myös ennaltaehkäisevässä mielessä.

Tiede ja filosofia ovat seinät ja katto, mutta peruskivet, joihin henkilökohtainen lääketieteellinen rakennus rakennetaan, ovat tietoja. Suuri data. Oikein käytettynä nämä tiedot antavat potilaille pääsyn parhaisiin käytettävissä oleviin hoitoihin.

Esimerkiksi sähköiset lääketieteelliset tiedot suuressa mittakaavassa on potentiaalia tuottaa paljon merkityksellistä tietoa esimerkiksi potilaan ilmoittamien tulosten kautta. Tällaisia ​​tietoja voidaan käyttää potilaan etenemisen seuraamiseen hoidon jälkeen samalla kun seurataan häntä seurannan aikana. Tietoja voidaan sitten käyttää auttamaan muita potilaita päättämään hoitojaksosta oman arvoa koskevan ajatuksensa perusteella.

Mainos

Tällaisten - tutkimustarkoituksiin välttämättömien - tietojen keräämiseen, tallentamiseen ja jakamiseen liittyy kuitenkin vaikeuksia: yhteentoimivuusongelmat, luokittelukysymykset, tarve tiukkaan laadunvalvontaan ja muuhun. Lisää tähän ei-merkityksetön omistamiseen ja yksityisyyden suojaamiseen liittyvät kysymykset, eikä ole vaikea ymmärtää, miksi tietojen räjähdys tuo mukanaan erityisiä ongelmia.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa elintarvike- ja lääkevirasto on suostunut tarkistamaan uuden "digitaalisen pillerin", jonka avulla kolmannet osapuolet voivat tarkistaa potilaiden noudattavan lääketieteellistä järjestelmäänsä. Se sisältää anturin ja lähettimen, joka voi lähettää signaalin rekisteröidyille vastaanottamaan sen.

Se on hieman venytys, mutta on teoriassa mahdollista, että tällaista pilleriä käytettäessä lääkäri, apteekkihenkilökunta, sairausvakuutusyhtiö tai jopa pomosi tietäisivätkö lääkkeesi oikein. Haluatko heidän tietävän, että lääke hoitaa esimerkiksi HIV: hen liittyviä sairauksia, ärtyvän suolen oireyhtymää, inkontinenssiä tai kliinistä masennusta? Luultavasti ei…

Joten meillä on etenemisen lääketieteellinen "arvo", mutta ennen kaikkea sitä on punnittava potilaan ajatuksesta "arvosta". Hänen tulisi päättää, milloin yksityisyyden loukkaaminen on sen arvoista.

Tietysti ei vain Yhdysvaltojen tarvitse käsitellä tätä ja muita asioita. EU: lla on suurempi väestö kuin Yhdysvalloissa, ja sillä on myös tarvetta suurille tiedoille terveydenhuollon alueella, erityisesti kun otetaan huomioon väestön ikääntyminen ja potentiaalisesti 500 miljoonaa potilasta 28 jäsenvaltiossa.

Euroopan pääkaupungissa Brysselissä toimiva, eri sidosryhmien edustajaorganisaatio EAPM (European Alliance for Personalized Medicine) on jo jonkin aikaa sisällyttänyt työryhmiinsä terveystietoryhmän.

Allianssi uskoo, että terveysasioista vastaavan komission jäsenen ja yhteysosaston tulisi tehdä oma ehdotuksensa useiden sidosryhmien foorumiksi yleisen tietosuoja-asetuksen täytäntöönpanon valvomiseksi. Tämä seuraa komission omaa tiedonantoa, jossa vaaditaan kattavaa lähestymistapaa henkilötietojen suojaan Euroopan unionissa.

EAPM uskoo, että tällaisen lähestymistavan tulisi olla virallinen yhteinen toiminta tiedoissa, johon osallistuvat kaikki sidosryhmät. Tämä olisi arvokas voimavara Euroopan komissiolle näinä nopeasti muuttuvina aikoina.

Miksi? Terveyteen liittyvän tiedon parempi käyttö voi muuttaa sekä terveydenhuoltojärjestelmämme että potilaiden elämää. On kuitenkin myös oikeudellista epävarmuutta ja yleinen käsitys siitä, että terveystutkimuksen jakamiseen liittyy merkittäviä riskejä.

Allianssi uskoo, että Eurooppa tarvitsee reagoivan sääntelyjärjestelmän, joka tarjoaa yksilöille korkeatasoisen suojan ja korkealaatuisen tiedonsaannin tutkijoille ja terveydenhuollon tarjoajille.

Yhdysvalloissa Obaman PMI seuraa terveystuloksia monien vuosien ajan tunnistamalla monien sairauksien kehitystä ennakoivat biomarkkerit ja tuomalla uusia mahdollisuuksia ehkäisyyn ja hoitoon.

Kuten Euroopassa, PMI: n on epäilemättä hyödynnettävä erilaisia ​​kykyjä monen sidosryhmän lähestymistavalla hyödyntäen korkeakoulujen, teollisuuden, terveydenhuollon organisaatioiden, hallituksen, päättäjien ja tietysti potilasryhmien asiantuntemusta. Menestyminen edellyttää myös pitkän aikavälin talousarviositoumusta.

Tietosuoja on tärkeä ja kasvava kysymys. EAPM: n työryhmä uskoo, että seuraavat vaiheet terveydenhuollon parantamiseksi Euroopassa ovat kriittisesti riippuvaisia ​​tietojen käytöstä. Tämä edellyttää ekosysteemiä, jossa tietoja voidaan käyttää turvallisella ja tehokkaalla tavalla tarkoituksenmukaisiin tarkoituksiin.

Aika siirtyä tähän on nyt.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa