Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Keltainen hälytys: Lasten henkien pelastaminen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

130612055319_AMBER_ALERTIson-Britannian konservatiivijäsenet käynnistivät 20. toukokuuta Kay Swinburne -johtoisen kunnianhimoisen ja kohdennetun kampanjan auttaakseen kadonneiden lasten hengen pelastamisessa.

Walesin parlamentin jäsen on edelläkävijä pyrkimyksissä lisätä tietoisuutta Amber Alert -verkko ja tehdä siitä vahvempi ja tehokkaampi kaikkialla Britanniassa ja Euroopassa.

Verkosto on olemassa levittämään tietoja kadonneista lapsista, jotka ovat vaarassa, mahdollisimman nopeasti puhelimien, sovellusten, sosiaalisen median ja yritysverkkojen sekä perinteisten uutiskanavien kautta. Yksi ensimmäisistä kerroista sitä käytettiin Walesin koululaisen April Jonesin traagisessa tapauksessa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Siinä yhteydessä huhtikuua ei voitu säästää, mutta verkostolle on hyvitetty lasten löytäminen ja ihmishenkien pelastaminen säännöllisesti.

Mainos

Kate ja Gerry McCann ovat myös puhuneet lasten hälytysjärjestelmien puolesta ja sanoneet, että he olisivat voineet tehdä eron, jos ne olisivat olemassa ennen kuin heidän tyttärensä Madeleine katosi Portugalissa.

Strasbourgissa tänään pidetyssä korkean profiilin tapahtumassa Euroopan parlamentissa Dr Swinburne liittyi asiantuntijapaneeliin käynnistämään viiden pisteen manifestin Amber Alertin lisäämiseksi.

Tohtori Swinburne sanoi: "Keltainen hälytys on hieno idea - mutta se voi toimia vieläkin paremmin. Haluamme, että enemmän ihmisiä, enemmän järjestöjä, useampia maita tulee mukaan, jotta pitkällä aikavälillä voimme pelastaa enemmän lasten henkiä. Haluamme myös nykyiset verkko toimimaan paremmin. Siitä noin viisi keskeistä kohtaamme ovat. "

Mainos

Kampanjassa vaaditaan:

1. suurempi, vahvempi Amber Alert -verkko;
2. enemmän joustavuutta ilmoitusten antamisessa;
3. rajat ylittävän tiedonvaihdon parantaminen
4. rajat ylittävän poliisiyhteistyön parantaminen ja
5. lasten passien rajatarkastukset.

Tohtori Swinburnen ohella asiantuntijapaneeliin kuului Frank Hoen, Amber Alertin presidentti ja perustaja; Martin Shipton, Walesin kansallisen sanomalehden päätoimittaja Western Mail, joka tukee kampanjaa; Charlie Hedges, Amber Alertin eurooppalainen hälytyskoordinaattori; ja Tšekin tasavallan sisäasiainministeriöstä Petra Binkova, joka ohjasi äskettäin kyseisen maan lainsäädäntöä ottamaan käyttöön Amber Alert -järjestelmän.

Aloituskokouksessa kuultiin, että traagisesti 76% lapsista, jotka otti jonkun, joka tarkoittaa heidän vahingoittamista, tapetaan kolmen tunnin kuluessa. Haut eivät voi olla aikakriittisempiä. Mutta uhrien jäljittämistä vaikeuttavat liian usein yleisen tietoisuuden puute, huono rajat ylittävä yhteistyö ja epäselvä vastuunjako.

Tohtori Swinburne sanoi: "Amber Alert -verkoston tarkoituksena on muuttaa sitä - ja auttaa pelastamaan enemmän lasten elämiä. Se tarvitsee kuitenkin poliitikkojen, yritysten ja organisaatioiden, mutta ennen kaikkea yleisön tukea.

"Tämä tarkoittaa sitä, että useampia maita ilmoittautuu käyttämään lasten pelastushälytysjärjestelmää - ja kotona se tarkoittaa, että useampi meistä osallistuu suoraan. Ihmiset voivat ilmoittautua itse, jotta heistä tulisi yksi niistä henkilöistä, jotka on hälytetty lapsen ollessa vaarassa - ja he voivat lähettää viestin yhteysverkostoon tekstin ja sosiaalisen median välityksellä.

"Yritykset, organisaatiot, klubit ja koulut voivat myös olla mukana - ja linkittää yhteystietokantansa hälytysjärjestelmään. Mitä enemmän ihmisiä ilmoittautuu, sitä nopeammin tietoa pääsee ulos, sitä enemmän lapsia voimme säästää."

Lataa Amber Alert -sovellus.

Euroopan parlamentin vaaleissa

Norjan äänestyksen voittaja aloittaa koalitiokeskustelut ilmastopainotteisesti

Julkaistu

on

By

Norjan vasemmistokeskus oppositiopuolueet aloittivat tiistaina (14. syyskuuta) neuvottelut koalitiosta yrittääkseen muodostaa enemmistöhallituksen voitettuaan a ratkaiseva parlamenttihenkinen vaalivoitto, ja ilmastonmuutoksen odotetaan olevan keskeinen keskusteluissa, kirjoittaa Nora Buli ja Gwladys Fouche.

Työväenpuolueen johtajan Jonas Gahr Stoeren on vastattava äänestäjien huoleen ilmaston lämpenemisestä ja varallisuuserojen lisääntymisestä samalla, kun varmistetaan, että siirtyminen pois öljyntuotannosta - ja sen luomista työpaikoista - tapahtuu asteittain.

Stoeren tavoitteena on saada sekä maaseudulla asuva Keskustapuolue että lähinnä kaupunkien sosialistinen vasemmisto liittymään häneen, mikä antaisi hänen kabinetilleen 89 paikkaa, neljä enemmän kuin mitä 169-paikkaisen edustajakokouksen enemmistö tarvitsee.

Mainos

"Mielestäni kannattaa yrittää muodostaa enemmistöhallitus", Stoere sanoi toimittajille sen jälkeen, kun äänet laskettiin myöhään maanantaina (13. syyskuuta). Lue lisää

Reutersin grafiikka
Reutersin grafiikka

Hänen on suostutettava keskus ja sosialistit siihen kompromissi politiikoista vaihtelevat öljystä ja yksityisestä omistuksesta Euroopan unionin (EU) ulkopuoliseen Norjaan suhteita blokkiin.

Stoeren on erityisesti suostuteltava heidät tekemään kompromisseja energiapolitiikassa, mukaan lukien se, missä päästää öljy -yhtiöt etsimään hiilivetyjä ja samalla vähentämään Norjan ilmastopäästöjä Pariisin sopimuksen mukaisesti. Lue lisää.

Mainos

"Todennäköinen kompromissi liittyy etsinnän rajoittamiseen, ja vähemmän tutkitut ja kypsyneet alueet on helpompi lopettaa etsintä", sanoo Oslossa toimivan CICERO-ilmastotutkimuksen tutkija Baard Lahn.

"Myös teollisuus on ilmoittanut, että he ovat tällä hetkellä vähemmän kiinnostuneita näistä alueista. Se on mahdollinen tulos, mutta täsmälleen miltä se näyttää, on monia mahdollisuuksia."

Norja tuottaa noin 4 miljoonaa tynnyriä öljykvivalenttia päivässä, mikä on yli 40% vientituloista.

Mutta useimmat suuret puolueet uskovat myös, että öljyllä on pienempi osuus ajan myötä, ja toivovat, että öljy-yhtiöiden tekninen osaaminen voidaan siirtää uusiutuvaan energiaan, myös merituuliin.

"Uskon, että uusi koalitio lisää työtä ilmastokysymyksissä, sillä sekä IEA: n (Kansainvälinen energiavirasto) että IPCC: n (hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli) raportti korosti maailman hätätilannetta ja ilmoitti punaisen koodin" Thina Margrethe Saltvedt, Nordea Pankin kestävän rahoituksen pääanalyytikko.

Konservatiivinen pääministeri Erna Solberg sanoi eroavansa heti, kun uusi hallitus on valmis, ja Stoeren johtama kabinetti astuu virkaan mahdollisesti lokakuun puolivälissä.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Norjan vasemmistolainen oppositio voittaa vaaleissa

Julkaistu

on

Norjan työväenpuolueen johtaja Jonas Gahr Stoere pitää kimppua punaisia ​​ruusuja työväenpuolueen vaalitilaisuudessa Kansantalossa parlamenttivaalien aikana Oslossa, Norjassa 13. syyskuuta 2021.
Norjan työväenpuolueen johtaja Jonas Gahr Stoere pitää kimppua punaisia ​​ruusuja työväenpuolueen vaalitilaisuudessa kansantalossa parlamenttivaalien aikana Oslossa, Norjassa 13. syyskuuta 2021. © Javad Parsa, NTB Reutersin kautta

Norjan vasemmistolainen oppositio, jota johtaa työväenpuolueen johtaja Jonas Gahr Store, voitti maanantain vaalit kampanjan jälkeen, jota hallitsivat kysymykset Länsi-Euroopan suurimman tuottajan keskeisen öljyteollisuuden tulevaisuudesta.

- vasemmistolainen istumaton keskusta-oikeistolainen liitto, jota on johtanut konservatiivinen pääministeri Erna Solberg vuodesta 2013.

"Odotimme, toivoimme ja olemme tehneet niin paljon töitä, ja nyt voimme vihdoin sanoa sen: Teimme sen!" Store, todennäköisesti seuraava pääministeri, kertoi kannustaville kannattajilleen, kun Solberg myönsi tappionsa.

Mainos

Viiden vasemmistolaisen oppositiopuolueen ennustettiin saavan 100 parlamentin 169 paikasta.

Työväenpuolueen odotettiin jopa saavan ehdoton enemmistö suosituimmista liittolaisistaan, Keskusta ja sosialistinen vasemmisto, alustavat tulokset osoittivat, että yli 95 prosenttia äänistä oli laskettu.

Tämä poisti huolen siitä, että jouduttiin luottamaan kahden muun oppositiopuolueen, vihreiden ja kommunistisen Puolueen, tukeen.

Mainos

"Norja on lähettänyt selvän signaalin: vaalit osoittavat, että norjalaiset haluavat oikeudenmukaisemman yhteiskunnan ", sanoi 61-vuotias miljonääri, joka kampanjoi sosiaalista eriarvoisuutta vastaan.

Vasemmistolainen pyyhkäisy 

Pohjoismaiden viisi maata-sosiaalidemokratian linnake-tulevat siten pian vasemmistolaisten hallitsemaan.

"Konservatiivisen hallituksen työ on tällä kertaa päättynyt", Solberg kertoi kannattajilleen.

"Haluan onnitella Jonas Gahr Storea, jolla näyttää nyt olevan selvä enemmistö hallituksen vaihdosta", sanoi 60-vuotias Solberg, joka on ohjannut maata useiden kriisien, kuten muuttoliikkeen, öljyn hinnanlaskun ja Covidin, kautta pandemia viimeisten kahdeksan vuoden aikana.

Vihreät olivat sanoneet tukevansa vasemmistolaista hallitusta vain, jos se lupaa öljyn etsinnän välittömän lopettamisen Norjassa, ultimaatti Store oli hylännyt.

Store on kuin konservatiivit, kehottanut siirtymään asteittain pois öljytaloudesta.

Vaikeat neuvottelut 

Elokuun "punainen koodi ihmiskunnalle" -raportti IPCC (IPCC) otti asian vaalikampanjan asialistan kärkeen ja pakotti maan pohtimaan öljyä, joka on tehnyt siitä valtavan rikkaan. 

Mietintö antoi energiaa niille, jotka haluavat päästä eroon öljystä sekä vasemmalla että vähemmässä määrin oikealla.

Öljysektorin osuus on 14% Norjan bruttokansantuotteesta, 40 prosenttia sen viennistä ja 160,000 XNUMX suoraa työpaikkaa.

Lisäksi käteislehmä on auttanut 5.4 miljoonan ihmisen maata keräämään maailman suurimman suvereenin sijoitusrahaston, jonka arvo on nykyään lähes 12 biljoonaa kruunua (lähes 1.2 biljoonaa euroa, 1.4 biljoonaa dollaria). 

Entisen ministerin Jens Stoltenbergin hallituksissa vuosina 2005–2013 Storen odotetaan nyt aloittavan neuvottelut keskuksen kanssa, joka puolustaa ensisijaisesti maaseudun perustansa etuja, ja sosialistisen vasemmiston kanssa, joka on vahva ympäristöasioiden puolestapuhuja.

Kolmikolla, joka jo hallitsi yhdessä Stoltenbergin koalitioissa, on usein eriäviä asemia, erityisesti öljyteollisuudesta poistumisen tahdissa.

Keskustalaiset ovat myös sanoneet, etteivät ne muodostaisi koalitiota sosialistisen vasemmiston kanssa. 

Continue Reading

Afganistan

Tulossa: EU: n keskustelun tilanne, Afganistan, terveys

Julkaistu

on

Parlamentti keskustelee Euroopan komission työstä EU -tilan keskustelun aikana ja äänestää Afganistanista terveyteen liittyvistä asioista syyskuun täysistunnossa, EU-asiat.

Mepit tarkkailevat komission työtä varmistaakseen, että eurooppalaisten huolenaiheet käsitellään Euroopan unionin tilannetta koskevassa keskustelussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa keskiviikkona. He tarkastelevat komission viime vuoden työtä - mukaan lukien COVID -19 -vastaus ja talouden elpyminen - sekä EY: n suunnitelmia ja tulevaisuudenvisioita. Selvittää miten seurata keskustelua.

Tänään (14. syyskuuta) parlamentin jäsenet keskustelevat ulkopoliittisen komissaarin Josep Borrellin kanssa siitä, miten parhaiten reagoida Afganistanin humanitaariseen ja maahanmuuttokriisiin Talebanin palattua valtaan Yhdysvaltojen joukkojen vetäytymisen jälkeen. Mepit äänestävät päätöslauselmasta torstaina.

Mainos

Parlamentti keskustelee tänään parlamentin kanssa suosituksia EU: n ja Venäjän suhteiden tulevaisuudesta ja vaativat EU: n politiikan tarkistamista lisääntyvät jännitteet.

Euroopan parlamentin jäsenet äänestävät Euroopan sininen kortti korkeasti koulutetuille työntekijöille keskiviikkona. Uusien sääntöjen - työntekijöiden oikeuksien parantamisen ja joustavuuden lisäämisen - pitäisi helpottaa EU -maiden työnantajien palkkaamista muista maista ja houkutella lisää korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia.

Mepit keskustelevat ja äänestävät laeista, joilla vahvistetaan Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskusta ja torjutaan paremmin kansainvälisiä terveysuhkia laajentamalla keskuksen toimeksiantoa edelleen ja parantamalla kansainvälistä ja EU -koordinaatiota kriisien ehkäisemisen vahvistamiseksi.

Mainos

Keskiviikkona (15. syyskuuta) Euroopan parlamentin jäsenten on määrä hyväksyä Brexitin säätelyvaraus - 5 miljardin euron EU -rahasto ihmisten, yritysten ja maiden auttamiseksi lieventämään Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia.

Parlamentti äänestää myös päätöslauselmasta lopettaa eläinten käytön tutkimuksessa ja testauksessa, keskustelud heinäkuuta pidetyssä täysistunnossa. He esittävät tapoja siirtyä tutkimusjärjestelmään, joka ei käytä eläimiä.

Keskiviikkona parlamentin jäsenet arvioivat tiedotusvälineiden vapauteen kohdistuvaa uhkaa Puolassa uuden lähetyslainsäädännön ja jatkuvan oikeusvaltioperiaatteen rikkomisen vuoksi.

Seuraa täysistuntoa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa