Liity verkostomme!

EU

EU asettaa sanktioita venäläisille, jotka liittyvät Navalnyn myrkytykseen ja pidätykseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Neuvosto päätti tänään (2. maaliskuuta) ottaa käyttöön rajoittavia toimenpiteitä neljälle venäläiselle henkilölle, jotka ovat vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista, mukaan lukien mielivaltaiset pidätykset ja pidätykset, sekä rauhanomaisen kokoontumis- ja yhdistymisvapauden sekä mielipiteen- ja mielipiteenvapauden laajasta ja järjestelmällisestä tukahduttamisesta. ilmaisua Venäjällä.

Venäjän federaation tutkintavaliokunnan päällikkö Alexander Bastrykin, yleinen syyttäjä Igor Krasnov, kansalliskaartin päällikkö Viktor Zolotov ja liittovaltion vankilapalvelun päällikkö Alexander Kalashnikov on lueteltu heidän roolistaan ​​mielivaltaisessa pidätyksessä , Aleksei Navalnyn syytteeseenpano ja tuomitseminen sekä rauhanomaisen mielenosoituksen tukahduttaminen hänen laittoman kohtelunsa yhteydessä.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun EU määrittelee pakotteita uudessa EU: n ihmisoikeuksien pakotteita koskevassa uudessa järjestelmässä, joka otettiin käyttöön 7. joulukuuta 2020. Seuraamusjärjestelmän avulla EU voi kohdistaa henkilöihin, jotka ovat vastuussa kansanmurhasta, rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​ja ihmisoikeuksista. muut vakavat ihmisoikeusloukkaukset tai väärinkäytökset, kuten kidutus, orjuus, tuomioistuinten ulkopuoliset murhat, mielivaltaiset pidätykset tai pidätykset.

Mainos

Ulkoasiainneuvoston 22. helmikuuta 2021 käymien keskustelujen seurauksena tänään voimaan tulleet rajoittavat toimenpiteet koostuvat matkakiellosta ja varojen jäädyttämisestä. Lisäksi henkilöitä ja yhteisöjä EU: ssa kielletään asettamasta varoja luettelossa luetelluille joko suoraan tai epäsuorasti.

Mainos

Belgia

Komissio hyväksyy 45 miljoonan euron Belgian suunnitelman koronavirusepidemiasta kärsineiden yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 45 miljoonan euron belgialaisen järjestelmän, jolla tuetaan Brysselin pääkaupunkiseudulla toimivia yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronavirusepidemiasta ja Belgian hallituksen toteuttamista rajoittavista toimenpiteistä viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Julkinen tuki hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelmassa, jonka nimi on ”la prime Relance”, tuki myönnetään suorina avustuksina. Tukikelpoisia edunsaajia ovat kaikenkokoiset yritykset, jotka toimivat seuraavilla aloilla: yökerhot, ravintolat ja kahvilat ('' ReCa '') sekä jotkut niiden toimittajista, tapahtumista, kulttuurista, matkailusta, urheilusta ja matkustajaliikenteestä. Jotta yritykset olisivat tukikelpoisia, niiden on oltava rekisteröity Keskuspankkiin (la Banque-Carrefour des Enterprises) 31. joulukuuta 2020 mennessä. Komissio katsoi, että Belgian järjestelmä on väliaikaisessa Puitteet. Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021.

Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, tarkoituksenmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavien häiriöiden korjaamiseksi SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja väliaikaisessa kehyksessä vahvistettujen edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64775 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Makrotaloudellinen rahoitusapu: EU maksaa 125 miljoonaa euroa Bosnia ja Hertsegovinalle ja 50 miljoonaa euroa Moldovan tasavallalle

Julkaistu

on

Euroopan komissio on suorittanut EU: n puolesta uuden maksukierroksen 3 miljardin euron makrotaloudellinen rahoituspaketti kymmenelle laajentumiselle atoiset naapurikumppanit. Ohjelma on konkreettinen osoitus EU: n solidaarisuudesta kumppaneidensa kanssa vastatakseen COVID-19-pandemian taloudellisiin vaikutuksiin. Komissio on suorittanut maksun 125 miljoonaa euroa Bosnia ja Hertsegovinalle että 50 miljoonaa euroa Moldovan tasavallalle. Tätä tukea tarjotaan erittäin edullisilla lainoilla. Näiden maksujen myötä EU on onnistuneesti saattanut päätökseen viisi kymmenen makrotaloudellisen rahoitusavun ohjelmasta, jotka sisältyvät 10 miljardin euron COVID-3-makrotaloudelliseen rahoitusapupakettiin, ja maksanut ensimmäiset erät kaikille kumppaneille. Komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä muiden makrotaloudellisen rahoitusavun kumppaneidensa kanssa sovittujen toimintaohjelmien oikea -aikaisen täytäntöönpanon osalta. 

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio hyväksyy Suomen 2.1 miljardin euron elvytys- ja selviytymissuunnitelman

Julkaistu

on

Euroopan komissio on antanut myönteisen arvion Suomen elvytys- ja selviytymissuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: ta maksamaan 2.1 miljardia euroa avustuksia Suomelle elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. RRF: n myöntämä rahoitus tukee Suomen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on merkittävä rooli, jotta Suomi voi tulla vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ytimessä oleva väline, joka tarjoaa jopa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi kaikkialla EU: ssa. Suomen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemättömän koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin vastatakseen Euroopan yhteisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, lujittaakseen taloudellista ja sosiaalista sietokykyä sekä yhtenäismarkkinoiden yhteenkuuluvuutta.

Komissio arvioi Suomen suunnitelmaa RRF -asetuksessa esitettyjen kriteerien perusteella. Komission analyysissa tarkasteltiin erityisesti, tukevatko Suomen suunnitelmaan sisältyvät investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä; osallistumaan tehokkaasti eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettujen haasteiden ratkaisemiseen; ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä.

Mainos

Suomen vihreiden ja digitaalisten siirtymien turvaaminen  

Komission arvioinnin mukaan Suomen suunnitelma käyttää 50 prosenttia suunnitelman kokonaismäärärahoista ilmastotavoitteita tukeviin toimenpiteisiin. Suomi on ilmoittanut kunnianhimoisesta tavoitteesta hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Suunnitelmaan sisältyvät uudistukset ja investoinnit edistävät merkittävästi Suomea tämän tavoitteen saavuttamisessa. Suunnitelma koskee vuorotellen kaikkia eniten päästöjä aiheuttavia aloja, nimittäin energiaa, asumista, teollisuutta ja liikennettä. Se sisältää uudistuksia kivihiilen käytön asteittaiselle lopettamiselle energiantuotannossa, muutoksia verotukseen puhtaamman teknologian edistämiseksi ja jätelain uudistuksen, jossa asetetaan lisää tavoitteita kierrätykselle ja uudelleenkäytölle. Investointien osalta suunnitelmalla rahoitetaan puhtaan energian teknologioita ja niihin liittyvää infrastruktuuria, teollisuuden hiilestä poistamista, öljykattiloiden korvaamista vähähiilisten tai nollapäästöisten lämmitysjärjestelmien kanssa sekä sähköautojen yksityisiä ja julkisia latauspisteitä.

Komission arvioinnin mukaan Suomen suunnitelma käyttää 27 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteisiin, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Suunnitelma sisältää toimenpiteitä nopeiden Internet-yhteyksien parantamiseksi erityisesti maaseudulla, yritysten ja julkisen sektorin digitalisaation tukemiseksi, työvoiman digitaalisten taitojen parantamiseksi ja keskeisten teknologioiden, kuten tekoälyn, 6G: n ja mikroelektroniikan, kehittämisen tukemiseksi.

Mainos

Vahvistetaan Suomen taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä

Komissio katsoo, että Suomen suunnitelma sisältää laajan joukon toisiaan vahvistavia uudistuksia ja investointeja, joiden avulla voidaan tehokkaasti vastata taloudellisiin ja sosiaalisiin haasteisiin, jotka on hahmoteltu Suomelle viime vuosina osoitetuissa maakohtaisissa suosituksissa.

Se sisältää laajan joukon uudistustoimenpiteitä työllisyysasteen nostamiseksi ja työmarkkinoiden toiminnan vahvistamiseksi.Se vaihtelee julkisten työvoimapalvelujen muutoksesta sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden parantamiseen ja helpottamiseen. Suunnitelma sisältää erityistoimenpiteitä, joilla tuetaan kotouttamistukea nuorille ja osittain työkykyisille ihmisille. Suunnitelma sisältää myös toimenpiteitä, joilla vahvistetaan Suomen rahanpesun vastaisen kehyksen tehokasta valvontaa ja täytäntöönpanoa.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja tasapainoista vastausta Suomen taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja edistää siten asianmukaisesti kaikkia kuutta RRF -asetuksessa tarkoitettua pilaria.

Tukee lippulaiva-investointeja ja uudistushankkeita

Suomen suunnitelma ehdottaa hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaiva -alueella. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, joissa käsitellään kysymyksiä, jotka ovat yhteisiä kaikille jäsenvaltioille aloilla, jotka luovat työpaikkoja ja kasvua ja joita tarvitaan vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen. Esimerkiksi Suomi on ehdottanut 161 miljoonan euron investointeja uusiin energiateknologioihin ja 60 miljoonaa euroa teollisten prosessien hiilestä poistamiseen vihreän siirtymisen tukemiseksi. Digitaalisen siirtymisen tukemiseksi suunnitelmassa investoidaan 50 miljoonaa euroa nopeiden laajakaistapalvelujen käyttöönottoon ja 93 miljoonaa euroa digitaalisten taitojen kehittämisen tukemiseen osana jatkuvaa oppimista ja työmarkkinoiden uudistuksia.

Komission arvioinnin mukaan mikään suunnitelmaan sisältyvistä toimenpiteistä ei vahingoita merkittävästi ympäristöä RRF -asetuksessa asetettujen vaatimusten mukaisesti.

Komissio katsoo, että Suomen käyttöön ottamat valvontajärjestelmät ovat riittävät suojaamaan unionin taloudellisia etuja. Suunnitelmassa on riittävästi tietoja siitä, miten kansalliset viranomaiset estävät, havaitsevat ja korjaavat varojen käyttöön liittyvät eturistiriidat, korruption ja petokset.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: ”Olen iloinen voidessani esitellä Euroopan komission hyväksynnän Suomen 2.1 miljardin euron elvytys- ja selviytymissuunnitelmasta. Olen ylpeä siitä, että NextGenerationEU tukee merkittävästi Suomen tavoitetta tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Suunnitelma auttaa myös vahvistamaan Suomen mainetta huippuosaamisesta innovoinnissa tukemalla uusien teknologioiden kehittämistä muun muassa tekoälyn, 6G- ja mikroelektroniikka. Seisomme Suomen kanssa koko suunnitelman toteuttamisen ajan varmistaaksemme, että sen sisältämät uudistukset ja investoinnit toteutetaan täysimääräisesti. ”

Talous, joka toimii ihmisille Varapresidentti Valdis Dombrovskis sanoi: ”Komissio on tänään antanut vihreän valon Suomen elvytys- ja selviytymissuunnitelmalle, joka asettaa maan vihreämmälle ja digitaalisemmalle polulle toipuessaan kriisistä. Tämä suunnitelma auttaa Suomea saavuttamaan kunnianhimoisen hiilineutraalisuustavoitteensa vuoteen 2035 mennessä uudistuksilla ja investoinneilla, jotka vähentävät energiantuotannon, asumisen, teollisuuden ja liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Suhtaudumme myönteisesti sen keskittymiseen nopeisiin yhteyksiin erityisesti harvaan asutuilla alueilla taloudellisen toiminnan ylläpitämiseksi sekä pienempien yritysten ja julkisen sektorin digitalisointiin. Uudistuksilla työllisyyden lisäämiseksi ja työmarkkinoiden vahvistamiseksi Suomen suunnitelma edistää älykästä, kestävää ja osallistavaa kasvua, kun se pannaan täytäntöön. ”

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: ”Suomen 2.1 miljardin euron elvytys- ja selviytymissuunnitelma keskittyy voimakkaasti vihreään siirtymiseen. Vähintään 50 prosenttia sen kokonaismäärärahoista on asetettu ilmastotavoitteiden tukemiseen, mikä nopeuttaa maan saavuttamista sen kunnianhimoiseen hiilineutraalisuustavoitteeseen vuoteen 2035 mennessä. Suunnitelma sisältää myös joukon toimenpiteitä Suomen jo vahvan digitaalisen kilpailukyvyn lisäämiseksi. Olen erityisen tyytyväinen Suomen suunnitelman vahvoihin sosiaalisiin elementteihin, joihin kuuluu toimenpiteitä työllisyysasteen nostamiseksi, nuorisotyöttömyyden torjumiseksi ja sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden helpottamiseksi. ”

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen päätökseksi 2.1 miljardin euron avustusten myöntämisestä Suomelle RRF: n puitteissa. Neuvostolla on pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 271 miljoonan euron maksamisen Suomeen ennakkomaksuna. Tämä on 13% Suomen kokonaismäärästä.

Komissio sallii lisämaksut perustuen elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa esitettyjen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten toteuttamisen edistymistä. 

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia: Euroopan komissio hyväksyy Suomen 2.1 miljardin euron elvytys- ja selviytymissuunnitelman

Tietosivu Suomen elvytys- ja selviytymissuunnitelmasta

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Suomen elvytys- ja selviytymissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Suomen elvytys- ja selviytymissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Palautus- ja sietokykykokonaisuus: kysymyksiä ja vastauksia

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa