Liity verkostomme!

Brexit

Sveitsin ja EU: n välinen sopimus on monimutkainen Yhdistyneen kuningaskunnan Brexit-kansanäänestyksellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

cameron27juneuroopan neuvostoMielipiteitä on kirjoittanut Denis MacShane

Monien vuosien ajan voimakkain kontrasti Sveitsin ja Euroopan muun vanhimman jatkuvan demokratian, Britannian, välillä oli se, että britit hallitsivat parlamenttia, kun taas sveitsiläiset hallitsivat kansanäänestyksiä.

Nyt on tapahtunut ristiriita, kun Sveitsi odottaa innokkaasti 7. toukokuuta pidettyjen Ison-Britannian vaalien lopputulosta nähdäkseen, pysyykö David Cameron pääministerinä ja lupauksensa In-Out- tai Brexit-kansanäänestyksestä Yhdistyneen kuningaskunnan pysymisestä maassa. EU.

Mainos

Jos Isossa-Britanniassa ei järjestetä kansanäänestystä, koska torysta riippumaton hallitus, mahdollisesti laaja-alainen koalitio, johon osallistuvat työväenpuolue, liberaalidemokraatit ja Skotlannin kansallismielinen puolue, ottaa vallan, Bernissä on valtava näkymä helpotuksesta, vaikka sveitsiläiset finanssioperaattorit olisivatkin tyytyväisempiä oikeistokeskushallitukset.

Jos kuitenkin Cameron ja hänen Brexit-kansanäänestyksensä ovat välitön poliittinen tulevaisuus Britanniassa, niin Sveitsin toiveet saada aikaan hiljainen, matalan profiilin sopimus EU: n kanssa nykyisistä suurista eroista vähenee jyrkästi, ellei niitä hävitetä.

Helmikuussa 2014 SVP-tyylisen Sveitsin kansanpuolueen (SVP saksalaisessa lyhenteessään) painostuksesta SVP aloitti kansanäänestyksen äänestämällä Sveitsin perustuslain muuttamisesta ihmisten vapaan liikkuvuuden rajoittamiseksi Sveitsin ja Euroopan unionin välillä.

Mainos

Sveitsi on aina ollut Euroopan maahanmuuton mestari sodasta lähtien. 24 prosenttia Sveitsin väestöstä on maahanmuuttajia - kolme kertaa niin suuri kuin väestönosuus kuin Isossa-Britanniassa. Loputon ulkopuolisen työvoiman tarjonta on ollut Sveitsin talouskasvun tärkein voima etenkin matalapalkkaisilla aloilla, kuten matkailu ja maatalous. Pätevät ammattilaiset, kuten lääkärit, tutkijat ja hyödykekauppiaat (10% Sveitsin taloudesta) ovat saapuneet edistämään sveitsiläisiä palveluja ja korkeakoulutusta.

Mutta SVP: n kaltaiselle populistiselle muukalaisvihamieliselle puolueelle on ollut räikeä huuto siitä, että liian monta ulkomaalaista päästetään sisään erityisesti sen jälkeen, kun Sveitsi on tehnyt kahdenväliset sopimukset EU: n kanssa saadakseen täyden pääsyn sisämarkkinoille ja vastineeksi hyväksynyt useimmat EU: n säännöt ja normit mukaan lukien vapaa liikkuvuus.

EU: n maahanmuuttajien rajoittamista koskevassa kansanäänestysäänestyksessä - kuten monissa Britannian puheluissa - Bryssel vastasi vakaasti. Sveitsiläisille kerrottiin suoraviivaisesti, että he eivät voineet valita haluamansasa Eurooppaa ja jättää huomiotta muut normit ja säännöt, joita sovelletaan muihin EU: n jäseniin.

Pääsy EU: n 95 miljardin euron Horisontti 2020- ja Erasmus-varoihin jäädytettiin välittömästi, ja Bernin oli pakko käydä etsimässä korvaavaa rahaa liittovaltion budjetista, jotta tutkimus ja apurahat jatkuisivat.

Nyt komissio oli tehnyt selväksi, että jos Sveitsi haluaa palata EU: n täysivaltaiseksi kumppaniksi, sen on hyväksyttävä Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätökset "luomaan tasapuoliset toimintaedellytykset operaattoreille sisämarkkinoilla".

Lisäksi "komissiolle olisi annettava… tutkinta- ja päätöksentekovaltuudet" panna täytäntöön Sveitsin kanssa tehtäviä sopimuksia. Selkeällä kielellä EU sanoo, että Sveitsi ei voi enää suojautua suvereniteetin tulkinnan taakse, joka hylkää EU: n säännöt ja tuomioistuimen täytäntöönpanon.

Sveitsiläiset ovat reagoineet rauhallisesti ja myönteisesti. Tuskin huomatulla toimenpiteellä Sveitsi on poistanut pankkisalaisuuden EU: n kansalaisille. Maaliskuun loppupuolella Sveitsi suostui luovuttamaan vuosittain EU: n jäsenvaltioille kaikkien Sveitsissä olevien EU-kansalaisten nimet, osoitteet, verotunnistenumerot ja syntymäajat, mukaan lukien tiedot rahoitus- ja tilitaseesta. Vuodesta 2018 alkaen EU: n kansalaiset eivät enää väitä verojen maksamista piilottamalla pimeät tulot Sveitsin tileille.

Se on suuri voitto uudelle finanssikomissaarille Pierre Moscovicille, joka sanoi: "Otamme ratkaisevan askeleen kohti täydellistä verotuksen avoimuutta Sveitsin ja EU: n välillä. Olen varma, että muut naapurimme seuraavat pian esimerkkiä. Tämä avoimuus on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että kukin maa voi kerätä verotulonsa. " Nokkelat sveitsiläiset diplomaatit haluavat rakentaa uutta yhteistyötä EU: n kanssa ja siirtyä vähitellen uuteen sopimukseen Sveitsin ja EU: n paketista. Tämä hautaisi hiljaa viime vuoden kansanäänestyksessä määrätyn maahanmuuton enimmäismäärän järjestämällä uuden kansanäänestyksen, joka kattaa koko Sveitsin suhteet Eurooppaan, erityisesti pääsystä sisämarkkinoille, josta äänestetään vuonna 2017 tai 2018.

Sveitsiläiset taloudelliset toimijat suunnittelevat julkista tiedotuskampanjaa vähentääkseen EU: n jäsenvaltioiden poliitikkojen korkeaa tietämättömyyttä Sveitsin historiasta ja demokratiasta.

Mutta kaiken tämän on odotettava Britannian vaalien tulosta. Jos EU: ta aiotaan painottaa seuraavien kahden vuoden aikana toteutettavasta populistisesta Brexit-kansanäänestyksestä, mahdollisuudet löytää hiljaa sopimus Sveitsille ja saada se hyväksytyksi Sveitsin matalan profiilin äänestyksessä eivät ole korkeat.

Denis MacShane on entinen Eurooppa-ministeri, OMFIF: n neuvoa-antavan toimikunnan jäsen ja Brexit: Miten Britannia, Eurooppa julkaisija IB Tauris.

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa