Liity verkostomme!

Bisnes

Bank Trust haastaa BVI:n suuria kauppiaita oikeuteen yli miljardin dollarin takia petollisesta järjestelmästä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän pankkirahasto on nostanut kanteen Brittiläisten Neitsytsaarten tuomioistuimessa useita suuria kansainvälisiä hyödykekauppiaita vastaan, mukaan lukien Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo ja Liberty Commodities, jotka väittivät osallistuneensa petolliseen järjestelmään, joka johti yli miljardin dollarin taloudellisiin vahinkoihin.

Bank Trustin päätös nostaa kanne ulkomaiseen tuomioistuimeen korostaa Venäjän jatkuvaa pyrkimystä saada takaisin varoja useita vuosia sitten puhjenneen pankkikriisin jälkeen. Toimiessaan Binbankin, Otkritien ja Promsvyazbankin – Venäjän keskuspankin vuonna 2017 pelastamien lainanantajien – järjestämättömien lainojen sateenvarjona Trust pyrkii hyödyntämään kansainvälisen oikeusjärjestelmän uskottavuutta vahvistaakseen asiansa ja parantaakseen mahdollisuuksiaan toipua. vaakalaudalla olevista merkittävistä summista.

In kanteen vireillepanort, Bank Trust syytti suuria kauppiaita salaliitosta venäläisen liikemiehen Mikail Šišhanovin, suurten yksityisten lainanantajien Binbankin ja Rost Bankin entisen omistajan kanssa.

Kanteen mukaan Shishkhanov väitti vuosina 2013–2017 salaliiton suurten hyödykekauppayritysten kauppiaiden kanssa salatakseen Binbankilta siirtoja, joiden tarkoituksena oli hajottaa varoja rahoitussäännösten vastaisesti.

Bank Trust väittää, että Binbank tarjosi varoja näille kauppiaille kaupan rahoituksen muodossa, joka myöhemmin ohjattiin uudelleen Shishkhanoviin varjokauppojen kautta liittyville offshore-yrityksille. Tämän jälkeen kauppiaat maksoivat takaisin Binbankille kaupan rahoitussopimusten perusteella velat käyttämällä varoja, jotka pankki oli myöntänyt erillisten lainojen kautta Rost Bankille. Nämä varat siirrettiin kauppiaille toisen sarjan varjotapahtumien kautta useiden muiden yritysten kanssa, eikä niitä koskaan palautettu Rost Bankille.

Bank Trust väittää, että kansainväliset kauppiaat osallistuivat tietoisesti petolliseen järjestelmään, koska he eivät ottaneet taloudellista riskiä saaessaan palkkioita, mutta he myös salasivat liiketoimiensa todelliset motiivit hyödykkeiden, kuten viljan tai raakakumin, oston ja myynnin varjolla.

Väitteen mukaan varsinaista tavaran lähetystä ei tapahtunut. Binbankin ja kauppiaiden väliset kaupan rahoitustapahtumat näyttivät olevan asianmukaisesti selvitetty Binbankin kirjanpidossa, mutta näiden transaktioiden aiheuttamaa varsinaista varojen häviämistä ei voitu havaita.

Mainos

Järjestelyn seurauksena Binbankin väitettiin pystyneen manipuloimaan tilinpäätöstään näyttämällä nimellisten vastapuoltensa, kuten tunnettujen luotettavien kauppiaidensa, korkeat luottoluokitukset todellisten vastapuoltensa, jotka olivat offshore-shell-yhtiöitä, luottoluokituksia. .

Syyskuussa 2017 Venäjän keskuspankki asetti Binbankin ja Rost Bankin väliaikaisen hallinnon alaisuuteen, ja sen oli tarjottava varoja Rost Bankille, jotta jälkimmäinen voisi palauttaa rahaa Binbankille. Tämän seurauksena Rost Bank kärsi järjestelmästä suurimman taloudellisen vahingon, koska sen oli kirjattava tappiot, joita sille aiheutui liiketoimista asianomaisten vastapuolten kanssa.

Bank Trust sanoi toimivansa Rost Bankin oikeudellisena seuraajana Venäjän lain mukaisesti ja siten sillä on oikeus vaatia Rost Bankille aiheutuneita vahingonkorvauksia.

"Olemme sitoutuneet saamaan tähän huijaukseen osallistuneet henkilöt vastuuseen teoistaan. Tämä laiton toiminta aiheutti merkittävää haittaa Bank Trustin asiakkaille, tavallisille venäläisille, ja pyrimme kaikkiin käytettävissämme oleviin laillisiin keinoihin etsiäksemme oikeutta velkojille. ”, Bank Trustin tiedottaja sanoi lausunnossaan.

Julkaisuhetkellä Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo ja Liberty Commodities sekä Shishkanov eivät ole vastanneet kommenttipyyntöön.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa