Liity verkostomme!

Antisemitismi

Tapaaminen edustajien Israelin arabien yhteisö, Netanyahu pahoittelee vaaleja huomautuksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

NetanyahuIsraelin pääministeri Benjamin Netanyahu (Kuvassa) on pyytänyt anteeksi huomautuksia, jotka hän teki viime viikolla Israelin arabivalitsijoista yleisten vaalien päivänä.

"Nyt ne asiat, jotka sanoin useita päiviä sitten, loukkasivat joitain Israelin kansalaisia, loukkasivat arabikansalaisia", Netanyahu kertoi arabikunnan kutsutuille edustajille pääministerin asuinpaikassa Jerusalemissa. . ”

Israelin arabien edustajat antoivat anteeksipyynnön innostuneilla suosionosoituksilla, joista monet ottivat hänet vastaan ​​lausunnon jälkeen.

Mainos

Vaalipäivänä Netanyahu julisti: '' Oikeanpuoleinen hallitus on vaarassa. Arabilaiset äänestäjät menevät joukkoon äänestämään. Vasemmistolaiset kansalaisjärjestöt tuovat heidät busseihin. " Hän lisäsi, että "ulkomaisten hallitusten rahoitus, jotta useammat israelilaiset arabit saisivat äänestää, toimi, mikä tarkoittaa, että kaikkien oikeistolaisten äänestäjien on ehdottomasti mentävä äänestämään."

Netanyahu kertoi arabiyhteisön johtajille, että hän näki itsensä jokaisen pääministerinä, "ilman eroja uskonnossa, rodussa tai sukupuolessa".

"Näen jokaisessa Israelin kansalaisessa kumppanin kukoistavan ja turvallisen Israelin valtion rakentamisessa kaikille", hän sanoi.

Mainos

Knessetin, Israelin parlamentin, valitut arabijäsenet olivat vaatineet Rivliniä painostamaan Netanyahua anteeksi.

Netanyahun Likud-puolue 30 vaaleilla, kun taas pääkilpailijat, sionistiliitto, saivat vain 24 paikkaa.

Israelin presidentti Reuven Rivlin on aloittanut tapaamisen Knessetissä edustetun puolueen kanssa.

Jokainen puolue kutsutaan suosittelemaan pääministerikandidaattia, ja näiden kokousten päätyttyä presidentti pyytää todennäköisintä pääministerikandidaattia muodostamaan uuden koalitiohallituksen 28 päivän kuluessa.

Kulanu-edustajat maanantaina tapasi Rivlinin ja suositteli, että pääministeri Benjamin Netanyahulle annettaisiin tehtäväksi muodostaa seuraava koalitio. Nimitys antoi Netanyahulle absoluuttisen enemmistön, 61 ääntä hänen puolesta, ja sai Rivlinin ilmoittamaan, että pääministerille annettaisiin tehtäväksi muodostaa seuraava todennäköisesti hallitus keskiviikkona.

Netanyahu lisäsi myöhemmin Yisrael Beytenun hyväksynnän ja antoi hänelle yhteensä 67 ehdokkuutta.

Kulanun johtaja Moshe Kahlon kertoi presidentti Rivlinille, että hänen puolueensa ei ollut vasemmisto eikä oikea, vaan sosiaalisesti suuntautunut ja keskittyi ihmisiin.

"Nimitämme Netanyahun ja mitä laajemmalle pohjalle koalitio tulee, sitä parempi se on meille kaikille", Kahlon sanoi.

Presidentti Rivlin ei ole salannut suosivansa kansallista yhtenäishallitusta, kun Isaac Herzogin sionistinen liitto otettiin mukaan koalitioon, mutta se näyttää tässä vaiheessa erittäin epätodennäköiseltä, kun Herzog itse sulkee tämän mahdollisuuden pois.

Netanyahun odotetaan muodostavan hallituksen muiden oikeistolaisten puolueiden, ultrortodoksisten puolueiden ja entisen Likud-ministerin Moshe Kahlonin uuden keskuspuolueen Kulanu kanssa.

Antisemitismi

UNWRA: n päällikkö tunnustaa antisemitismin ja terrorismin kirkastamisen Palestiinan oppikirjoissa

Julkaistu

on

YK: n palestiinalaispakolaisten avustus- ja työviraston johtaja Lähi -itä (UNRWA), Philippe Lazzarini myönsi, että palestiinalaiset oppikirjat sisältävät ongelmallista materiaalia, mutta vaati silti, että virasto ryhtyy toimiin estääkseen sen opetuksen näyttämättä, kuinka tämä todella saavutetaan, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Hän totesi Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa (AFET) järjestetyssä kuulemistilaisuudessa, että antisemitismi, suvaitsemattomuus ja terrorismin ylistäminen on UNRWA -koulujen PA -oppikirjoissa, ja vahvisti, että hänen virastonsa oli tarkistanut kouluissaan käytettyjä oppikirjoja antisemitismistä .

Useat valiokunnan jäsenet kuitenkin kyseenalaistivat häntä vihan, väkivallan ja antisemitismin jatkuvasta opetuksesta Palestiinan itsehallinnon (PA) oppikirjoissa ja UNRWA: n materiaaleissa viitaten IMPACT-se-järjestön äskettäiseen raporttiin, joka analysoi koulukirjoja ja opetussuunnitelmia Unescon määrittelemien vaatimusten noudattamiseksi. rauhan ja suvaitsevaisuuden standardeja. oppikirjoissa.

Mainos

EU on UNRWA: n suurin ja johdonmukaisin institutionaalinen avunantaja. Kesäkuussa Euroopan komission jäsen Oliver Varhelyi, jonka osasto kattaa UNRWA: lle annettavan avun, antoi lausuntoja soittamalla harkitsemaan palestiinalaiselle koulutussektorille annettavan tuen ehdollistamista "Unescon rauhan, suvaitsevaisuuden, rinnakkaiselon, väkivallattomuuden normien täysimääräiseen noudattamiseen" ja "Palestiinan koulutusuudistuksen tarve".

Myös kesäkuussa puolueidenvälinen ryhmä, johon kuului 26 EU-parlamenttia 16 maasta ja suurimmista poliittisista ryhmistä, lähetti kirjain Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteerille Antonio Guterresille, jossa vaaditaan kurinpitotoimia ja UNRWA: n tutkintaa vihaopetuksesta.

Huhtikuussa EU -parlamentti hyväksyi ennennäkemättömän päätöslauselma tuomitsemalla UNRWA: n, tulossa ensimmäinen vaalikausi tuomita UNRWA siitä, että hän opetti vihaa ja väkivaltaan yllyttämistä Palestiinan viranomaisten oppikirjojen avulla. The hyväksyttyä tekstiä vaati, että vihamielinen aineisto "poistetaan välittömästi", ja vaatii, että EU: n rahoituksen "ehtona on" rauhan ja suvaitsevaisuuden edistäminen.

Mainos

AFET -kokouksessa Lazzarini totesi, että "olemme pitkälti samaa mieltä siitä johtopäätöksestä, että on käsiteltävä useita kysymyksiä".

Mutta useat parlamentin jäsenet haastoivat hänet. Saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Dietmar Köster, sosialistien ja demokraattien progressiivisen liiton (S&D) jäsen, kyseenalaiseksi Lazzarini oppikirjoissa. ”UNRWA myönsi, että maaliskuun ja marraskuun 2020 välisenä aikana sen omat koulutusjohtajat tuottivat UNRWA-logolla varustettua oppimateriaalia, joka yllyttää väkivaltaan, vaatii jihadia ja torjuu rauhanteon IMPACT-se-raportin mukaisesti.

"Minulla on vakavia huolenaiheita oppikirjojen suhteen. Kun otetaan huomioon UNRWA: n viime vuosien vakavat puutteet, uskon, että Euroopan parlamentilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin keskustella siitä, tarvitsemmeko viraston tiukempaa valvontaa. Ole hyvä ja selitä ", hän sanoi.

Espanjalainen parlamentin jäsen Jose Ramon Bauza Diaz liberaalista Renew Europe -ryhmästä esitti samanlaisen kysymys. "Joissakin teksteissä mainitaan terrorismi, ja tietysti useat EU -maat ovat päättäneet estää osallistumisensa virastolle. Tästä syystä olisi erittäin vakavaa, että eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla maksettaisiin terrorismin kannustamisesta tai korruption edistämisestä. ”

Slovakian parlamentin jäsen Miriam Lexmann, Euroopan kansanpuolue, joka on EU: n suurin poliittinen ryhmä, haastoi Lazzarini kysyi: ”Mitä konkreettisia toimenpiteitä on tehty? Mitä on tehty näiden materiaalien keräämiseksi 320,000 XNUMX opiskelijalta? Tiedämme, että jos nämä kirjat jäävät opiskelijoiden haltuun, ne aiheuttavat lisävahinkoa. ''

Hän mainitsi sen tosiasian, että Yhdysvaltain ulkoministeriön vastuullisuusviraston (GAO) raportissa UNRWA: sta todettiin, että UNRWA: n opettajat "ovat kieltäytyneet osallistumasta suvaitsevaisuutta ja konfliktien ratkaisua koskevaan koulutukseen".

Hollantilainen Euroopan parlamentin jäsen Bert-Jan Ruissen, Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmästä (ECR), sanoi: "Meidän on tarkasteltava äskettäistä IMPACT-se-raporttia…. Se osoittaa, että UNRWA: n uusissa oppikirjoissa mainitaan päivittäin väkivaltaa ja rauhan hylkäämistä ja Israelin legitiimiyden kieltämistä läsnäolon suhteen alueella. Mielestäni on kysymys siitä, kuinka kauan voimme sietää tätä. Mitä olette tehneet huolenaiheistamme koulukirjojen suhteen? ”

Continue Reading

Antisemitismi

Progressiivinen keskustelu 'peruuttaa' antisemitismin torjunnan

Julkaistu

on

Antisemitismin räjähdysminen ympäri maailmaa viimeisten kahden kuukauden aikana on ollut erittäin huolestuttavaa juutalaisyhteisöille. Tosiasiat puhuvat puolestaan. Synagogat, hautausmaat ja juutalaisten omaisuudet on tuhottu, kun taas juutalaisia ​​on häiritty suullisesti ja fyysisesti hyökkäsi kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja verkossa on paljon enemmän kohdistettuja. Isossa-Britanniassa a 250% Äskettäin todettiin antisemitististen tapausten nousu. Vastaavia piikkejä dokumentoitiin muissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa, kirjoittaa prika. Kenraali (res) Sima Vaknin Gill.

Antisemitististen tapahtumien pelkkä voimakkuus on vähentynyt, mutta ketään ei pidä tuudittaa väärään turvallisuuden tunteeseen. Kaukana siitä. Itse asiassa. progressiiviset piirit ovat vaarassa hyväksyä vahingollisen "uuden normaalin", jossa taistelu juutalaisvihaa vastaan ​​"peruutetaan". Tämän seurauksena he puhaltavat antisemitismin tulen.   

On paljon tuskallisia kysymyksiä. Miksi Israelin konfliktista Gazan Hamasin kanssa, toisin kuin muissa konflikteissa maailmassa, tuli vihreä valo pelotella vähemmistöyhteisöä ja hyökätä siihen? Miksi juutalaisille ja juutalaisyhteisöille annetaan ainutlaatuinen vastuu toiminnasta vuosikymmenten pituisessa geopoliittisessa kiistassa tuhansien mailien päässä? Ehkä kaikkein kauhistuttavin kysymys, miksi juutalaiset tuntuivat hylkäävänsä tarvitsemistuntinaan edistyneiden joukossa, jotka saarnaavat suvaitsevaisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta?

Mainos

Osa vastauksesta löytyy vaarallisesti yksinkertaistetusta binäärisestä maailmankuvasta, joka on tarttunut progressiivisiin piireihin. Tämä objektiivi näkee vain etuoikeutetut ja etuoikeutetut (rodun eikä vaurauden perusteella), sortajat ja sorretut. Tässä yhteydessä juutalaisia ​​pidetään perusteettomasti valkoisina ja etuoikeutettuina, kun taas israelilaisia ​​pidetään automaattisesti jumalattomina sorrojina. Juutalaiset ja Israel ovat löytäneet itsensä progressiivisen aidan 'väärälle' puolelle tehdyn ja suoraan sanottuna antisemitistisen stereotypian ansiosta.

Olemme nyt todistamassa tämän erittäin virheellisen ryhmän ajattelun erittäin huolestuttavia seurauksia. Viimeisten kahden kuukauden aikana progressiiviset henkilöt eivät ole pelkästään suhtautuneet juutalaisten pelkoihin, vaan myös vihamielisesti heitä kohtaan. Liian usein antisemitismiin liittyvien huolenaiheiden ilmaisemista pidetään loukkauksena, mikä on uhka muille vähemmistöryhmille.

Toukokuun lopussa Rutgersin yliopiston kansleri Christopher J. Molloy ja provosti Francine Conway antoivat lyhyen viestin ilmaisemaan surun ja syvän huolen "vihamielisten tunteiden ja antisemitistisen väkivallan voimakkaasta kasvusta Yhdysvalloissa". Siinä viitattiin myös yleiseen rodun epäoikeudenmukaisuuteen Yhdysvalloissa mainitsemalla George Floydin murha ja hyökkäykset Aasian Amerikan Tyynenmeren saaren kansalaisia, hinduja, muslimeja ja muita kohtaan. Uskomatonta, vain päivää myöhemmin, Molloy ja Conway antoivat anteeksipyynnön sanoen: "Meille on selvää, että viesti ei välittänyt tukea palestiinalaisyhteisömme jäsenille. Pahoittelemme vilpittömästi tämän viestin aiheuttamaa loukkaantumista. "

Mainos

Samoin kesäkuussa, huhtikuussa Powers, musta juutalainen nainen ja monimuotoisuutta ja osallisuutta edistävien aloitteiden johtaja SCBWI: ssä (Lastenkirjailijoiden ja kuvittajien yhdistys), antoi yksinkertaisen ja selvästi kiistaton lausunnon sanoen: "Juutalaisilla on oikeus elämään, turvallisuuteen ja vapauteen syntipukki ja pelko. Hiljaisuus katsotaan usein vääräksi hyväksymiseksi ja johtaa lisääntyneeseen vihaan ja väkivaltaan erityyppisiä ihmisiä kohtaan. " Organisaation pääjohtaja Lin Oliver palasi pian takaisin ja sanoi: "Haluan SCBWI: n puolesta pyytää anteeksi kaikkia palestiinalaisyhteisön edustajia, jotka tunsivat olevansa edustamattomia, hiljennettyjä tai syrjäytyneitä", kun taas Powers erosi "kiistan" vuoksi.

Uskomuksen ulkopuolella vääntyneessä logiikassa, loukkaavaksi katsotaan antisemitismin huolenaiheiden ilmaiseminen tai sympatian ilmaiseminen juutalaisia ​​kohtaan, jotka joutuvat pelottelun ja hyökkäyksen kohteeksi. Löydämme itsemme progressiivisessa maailmassa, joka on kääntynyt päähänsä. Tasa-arvosta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta huolehtivien tulee ylpeänä osoittaa solidaarisuuttaan uhkaa olevan vähemmistön kanssa. Yhä useammin heidän tekonsa on pahempaa kuin vain antisemitismin sivuuttaminen. He sensuroivat, `` peruuttavat '' yritykset seisoa juutalaisten kanssa vihassa ja pelossa heidän turvallisuudestaan.

Ne, jotka todella välittävät juutalaisyhteisöjen hyvinvoinnista ja jotka ovat kauhistuneita antisemitismin levinneisyydestä, hiljennetään tai kiusataan liian usein "korjaamaan" tapojaan. Se tarkoittaa progressiivista "totalitarismia", joka sensuroi hyväksyttävän ajattelun rajat. Mustavalkoisessa maailmassa tämä näkymä määrää, että juutalaiset ja Israel on asetettava historian pimeälle puolelle.

Ellei progressiiviset ihmiset herää tällaisen itsensensuurin vaaroihin, he helpottavat voimakasta pitkähäntäistä antisemitismiä. Samalla kun he maksavat huulilta yhtäläisten oikeuksien puolesta, he erottavat sen sijaan yhden ainoan vähemmistön, joka ei ansaitse solidaarisuutta ja suojelua. Tällöin etenevät ihmiset tekevät rasistien työtä heidän puolestaan. He jättävät oven auki antisemitismille, jonka väittävät kauhistuvan.   

Prikaari Kenraali (res) Sima Vaknin Gill on Israelin strategisten asioiden ministeriön entinen johtaja, Strategic Impact -konsulttien perustaja ja Antisemitism Combat -liikkeen perustajajäsen..

Continue Reading

Antisemitismi

Euroopan juutalaisten johtaja tapaa Belgian sisäasiainministerin suunnitelmasta armeijan suojelun poistamiseksi juutalaisten instituutioissa

Julkaistu

on

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. EJA: n puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin vastustaa päätöstä sanomalla, että sillä on "nolla järkeä", ja lisäsi, että jos vaihtoehtoisia turvajärjestelyjä ei tarjota, se jättää juutalaiset "avoimeksi ja kohdemerkin selällämme". Belgian suunniteltu siirto tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa, ei vähene, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Brysselissä toimivan juutalaisyhteisöjä edustavan Europen Jewish Associationin (EJA) johtaja on kirjoittanut Belgian sisäministerille Annelies Verlindenille ja pyytänyt hänen kanssaan kiireellistä tapaamista keskustellakseen hallituksen suunnitelmasta poistaa armeijan suoja juutalaisilta rakennusten ja laitosten kanssa 1. syyskuuta. Rabbi Menachem Margolin, joka on "hyvin huolestuneena" oppinut suunnitelman armeijan suojelun poistamiseksi kumppaniorganisaationsa Antwerpenin juutalaisjärjestöjen foorumin ja belgialaisen parlamentin jäsenen Michael Freilichin kautta, pyytää ministeriä harkitsemaan muutosta uudelleen. Hän kehottaa pitämään kiireellisen kokouksen "yhteisen pohjan löytämiseksi ja tämän ehdotuksen vaikutusten lieventämiseksi".

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. Belgiassa turvallisuusuhka on tällä hetkellä keskitaso hallitusten oman uhka-analyysin koordinointiyksikön (CUTA) toimittamien mittareiden mukaan. Mutta juutalaisyhteisöille sekä Yhdysvaltojen ja Israelin suurlähetystöille uhka on edelleen "vakava ja todennäköinen". Armeijan läsnäolo juutalaisten rakennuksissa on ollut voimassa Brysselin juutalaismuseota vastaan ​​toukokuussa 2014 tehdyn terrori-iskun jälkeen, jossa kuoli neljä ihmistä.

Mainos

EJA: n puheenjohtaja rabbi Margolin sanoi lausunnossaan: "Belgian hallitus on tähän asti ollut esimerkillinen juutalaisyhteisöjen suojelussa. Itse asiassa olemme Euroopan juutalaisjärjestössä pitäneet Belgian esimerkkiä esimerkkinä, jota muut jäsenmaat edustavat. Olemme aina ilmaisseet suurimman kiitollisuutemme ja arvostuksemme omistautumisestamme turvallisuutemme takaamiseksi. "

"Onko tämän omistautumisen vuoksi myös armeijan poistamispäätöksellä 1. syyskuuta järkevää", hän lisäsi. "Toisin kuin Yhdysvaltain ja Israelin suurlähetystöissä, juutalaisyhteisöillä ei ole pääsyä minkään valtion turvallisuuslaitteisiin", hän totesi. "On myös huolestuttavaa, että juutalaisyhteisöjä ei ole edes neuvoteltu asianmukaisesti tästä liikkeestä. Hallitus ei myöskään ehdota vaihtoehtoja. Tällä hetkellä se jättää juutalaiset avoimeksi ja tavoitteen selkämme", pahoitteli rabbi Margolin. Belgialainen suunnitelma tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa eikä vähene.

"Valitettavasti Belgia ei ole immuuni tältä. Pandemia, äskettäinen Gazan operaatio ja sen laskeutuminen huolestuttavat juutalaisia ​​riittävän hyvin, ilman että tämä edes lisäisi yhtälöä. Pahempaa, se lähettää signaalin muille Euroopan maille tekemään samoin. Kehotan Belgian hallitusta harkitsemaan tätä päätöstä uudelleen tai ainakin tarjoamaan ratkaisun sen sijaan ", sanoi rabbi Margolin.

Mainos

Parlamenttiedustaja Michael Freilich ehdottaa lainsäädäntöä, jonka mukaan juutalaisyhteisöille myönnettäisiin 3 miljoonan euron rahasto turvallisuuden lisäämiseksi 1. syyskuuta suunnitelmien valossa. Se kehottaa hallitusta säilyttämään saman turvallisuustason kuin ennen. Päätöslauselman tekstistä on tarkoitus keskustella ja äänestää huomenna (6. heinäkuuta) parlamentin sisäasioiden valiokunnassa. Sisäministerin toimistoon ei voitu liittyä kommentoimaan suunnitelmaa. Noin 35,000 XNUMX juutalaista asuu Belgiassa, lähinnä Brysselissä ja Antwerpenissä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa