Liity verkostomme!

EU

Talking Turkey globaalista solidaarisuudesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

esillä-kuva-10-maaliskuuBy Mass Mboup

Özdil Nami on kiireinen mies. Persianlahden valtioihin suuntautuneiden vierailujen jälkeen Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan ulkoministeri oli aiemmin tässä kuussa Brysselissä kolmen päivän kokouksissa eri virkamiesten, muun muassa Laajentuminen ja naapuruuspolitiikka Komissaari Johannes Hahn ja muut diplomaattiset henkilöt. Hän toivoo pääsevänsä pian Afrikkaan. Brysselin sitoumustensa välissä hän löysi aikaa ilmestyä Brysselin lehdistöklubille kertomaan toimittajille hiilivetyjen tilanteesta ja mahdollisuudesta uudelle yhteistyöryhmälle alueella. Tiedotustilaisuuden jälkeen hän puhui yksinomaan EU Reporter Pohjois-Kyproksen tilanteesta ja toiveistaan ​​ratkaisuun saaren jakautumisen lopettamiseksi.

Solidaarisuus on hänen mukaansa avain. Kyproksen pohjoisosan eristäminen voidaan lopettaa vain ystävyyden kättä ojentamalla. Tämä on hänen tehtävänsä. "Syy on hyvin oikeudenmukainen syy", hän sanoo. "Ja maailman on hyväksyttävä, että kun sinulla on oikeutettu syy, oikeudenmukaisuus on annettava."

Mainos

Huolimatta tapaamisesta komission jäsen Hahnin kanssa, hän kutsui ”erittäin tuottavaksi”, tilanne on edelleen melko pysähtynyt. ”Tällä hetkellä Kypros on jaettu saari. Pohjoisessa on turkkilainen alue ja etelässä kyproksenkreikkalaisyhteisö. Vuonna 2004 koko Kypros hyväksyttiin Euroopan unionin jäseneksi, mutta eurooppalainen laki on keskeytetty pohjoisessa. Me turkkilaisena Kyproksena äänestimme rauhansuunnitelmasta Kyproksen yhdistämiseksi jo vuonna 2004. Suunnitelma oli kaikkien YK-maiden tukema, mutta valitettavasti Kyproksen kreikkalaiset naapurimme sanoivat ei. Siitä lähtien meille on luvattu, että saartot ja eristyneisyys lakkaavat. "

Valitettavasti Turkin Kyprokselle tätä ei koskaan tapahtunut huolimatta YK: n entisen pääsihteerin Kofi Annanin ponnisteluista, jotka suosittivat yhteisöön kohdistetun kansainvälisen kauppasaarton poistamista. "Kofi Annan kirjoitti raportin, jossa kyllä-äänestys [rauhansuunnitelmaan] poisti kaikki tekosyyt pitämään heidät kauppasaartojen ja eristyksen alla. Siksi hän sanoi, että kehotan kaikkia Yhdistyneiden Kansakuntien jäsenvaltioita luomaan monen- ja kahdenvälisiä suhteita Kyproksen turkkilaisen yhteisön kanssa. Odotamme edelleen, että se tapahtuu. "

Ainoa maa, joka on saanut apua Pohjois-Turkista, oli Turkki itse. Mutta, sanoo Özdil Nami, "pyydämme kansainväliseltä yhteisöltä enemmän solidaarisuutta, koska olemme toimineet YK: n tahdon mukaisesti, äänestimme maamme rauhan ja jälleenyhdistämisen puolesta, ja siksi meitä ei pitäisi rangaista jatkuva jakaminen. Tämä on tärkein viesti, jonka tuon Brysselin kaltaisiin paikkoihin. "

Mainos

Annanin suunnitelma kuitenkin hajotettiin ennen kuin sillä oli mahdollisuus päästä mihin tahansa. Valitettavasti jotkut turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet estivät keskustelun omista poliittisista syistään. Se on surullinen todellisuus kansainvälisissä suhteissa. Mutta taistelumme jatkuu. "

Jatkuvista ongelmista huolimatta Pohjois-Kypros yrittää kehittää talouttaan. Sillä on elinvoimainen yliopistosektori, jossa on noin 75,000 140 kansainvälistä opiskelijaa noin XNUMX maasta, sekä parantuva matkailuala. Lisäksi Pohjois-Kypros haluaa ylläpitää ja ylläpitää vahvaa sosiaalista ja kulttuurista kansainvälistä toimintaa islamilaisen yhteistyöjärjestön (ICO) kautta, jonka tarkkailijajäsen on Pohjois-Kypros. Kansainvälinen yhteistyö, sanoo Nami, on avain Pohjois-Kyproksen kehitykseen. On tärkeää, että "tutustumme toisiinsa paremmin", hän sanoo ja osoitamme solidaarisuutta. "

"Tämä on viestimme: osoita solidaarisuutta Turkin Kyproksen kanssa. Veljiäsi pohjoisessa on jätetty huomiotta liian kauan. " Hänen mukaansa potentiaali on "valtava" kaikille osapuolille, jotka haluavat harjoittaa taloudellista, kaupallista ja kulttuurista yhteistyötä. Hän toivoo, että pian Pohjois-Kyproksesta tulee ICO: n täysjäsen.

Ennen kuin meni Brysseliin, Özdil Nami tapasi ICO: n sihteeristön Saudi-Arabiassa. Tätä seurasivat kokoukset Muscatissa ja Dohassa tapaamaan poliittisia ja liike-elämän edustajia. ”Teemme parhaamme tavoitellaksemme alueen veljiä. Insha'Allah, Voin käydä myös Afrikan veljemme kanssa. " Hän sanoo, että sekä Persianlahden että Afrikan maissa Pohjois-Kypros jatkaa "molempia osapuolia kannattavien sijoitus- ja kauppa-alueiden selvittämistä", joka "on mentävä molempiin suuntiin".

"Tätä työtä jatketaan, ja auttamalla toisiamme uskon, että voimme saavuttaa paljon enemmän ", hän jatkaa. ”Syy on hyvin oikeudenmukainen syy. Maailmassa on paljon konflikteja ja paljon ennakkoluuloja. Globaalisti meidän on torjuttava tätä, ja yksi tapa osoittaa tämä on osoittaa solidaarisuutta yhteisöille uskonnosta riippumatta, kun heidän asiansa on oikea. "

Huolimatta tilanteestaan, herra Nami sanoo olevansa optimistinen. Eräänä päivänä hän sanoo toivovansa lopettavansa Kyproksen saaren jakavan demarkointilinjan. "Asuminen jaetulla saarella ja elää elämäsi maassa, jolla ei ole kansainvälistä asemaa, on psykologinen taakka." Eristäminen, hänen mukaansa, kantaa ihmisten henkeä, jossa jopa avoin raja estää kuilun eri puolilta tulevia koululaisia ​​sekoittumasta toisiinsa, jopa osallistumasta ystävällisiin urheilukilpailuihin.

"En halua ainakaan lastenlasteni kärsiä tästä. Toivoin, että lapseni ei tarvitse käydä läpi tätä, mutta nyt meidän on puhuttava lapsenlapsistamme. "Kaksi yhteisöä tulevat toimeen päivittäin, on sosiaalista vuorovaikutusta."

Hän lisäsi: "Meillä on yhteinen visio, eurooppalainen visio. On surullista, että niin kauniissa maassa ihmiset eivät pysty voittamaan vaikeuksiaan, ja kysyn itseltäni, emmekö pysty siihen Kyproksella, mitä mahdollisuuksia maailmalla on paikoissa, joissa on pahempia ja katkerampia konflikteja? " ■

Continue Reading
Mainos

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa