Liity verkostomme!

Digitaalinen yhteiskunta

Lab markkinoilla: Kolme tutkimushanketta, joka johti korkean teknologian spin-off

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1000000000000176000000E01DB8DF90Tänään (10. maaliskuuta) Euroopan naisten innovaattoripalkinto myönnettiin Ana Maiques @ ana_maiques.Maiques sanoi: "Jotta voisit olla huippuinnovaattori, sinun on pystyttävä tekemään huippututkimusta - mutta myös vietävä se markkinoille." (lue hänen viestinsä Varapuheenjohtaja Neelie Kroesin blogi).

Juuri näin hän on tehnyt spin-off -yrityksensä kanssa Neuroelektroniikka @Neuroelectrics, joka kehittää vallankumouksellisia aivolaitteita. Tämä menestystarina toteutettiin Euroopan unionin investoinneilla EU: n kautta FET-ohjelma. Neuroelektroniikka on luotu EU: n rahoittamassa hankkeessa kehitetyn tekniikan kaupallistamiseksi PESÄ.

2.7 miljardia euroa tulevaisuuden ja kehittyville teknologioille (FET) Horisontti 2020 -puiteohjelman puitteissa

Mainos

Seuraavan sukupolven teknologioiden tutkimus on avain Euroopan kilpailukyvylle. Siksi 2.7bn-sijoitusrahastosijoitetaan Tulevat ja kehitteillä olevat teknologiat (FET) uuden tutkimusohjelman puitteissa Horizon 2020 # H2020 (2014-2020). Tämä merkitsee lähes kolminkertaista budjetin kasvua verrattuna edelliseen tutkimusohjelmaan, seitsemänteen puiteohjelmaan. FET-toimet ovat osa erinomainen tiede Horizon 2020 -pylväs.

3 FET-menestystarinaa @fet_eu #FET_eu

1) Vallankumoukselliset liikkuvat aivolaitteet. Haluatko seurata ja stimuloida hermosolujen toimintaa kotona? Se on mahdollista Neuroelectricsilla, joka on korkean teknologian pk-yrityksen spin-off Starlab kotipaikka Barcelonassa. Tämä yritys markkinoi kahta vallankumouksellista aivolaitetta, jotka on kehitetty EU: n tutkimusrahoituksella.

Mainos

Ensimmäinen lääketieteellinen työkalu Enobio, on puettava ja langaton anturijärjestelmä elektroencefalografian (EEG) tallentamiseen. EEG: tä käytetään yleisesti epileptisten jaksojen havaitsemiseen ja unihäiriöiden tutkimiseen. Sillä on myös suuri potentiaali neurodegeneratiivisten sairauksien havaitsemiseen, aivohalvauksen kuntoutukseen ja sanattomaan viestintään. Enobion avulla EEG on mobiili ja seuranta voidaan tehdä kotona.

Toinen laite, Starstim, on langaton aivostimulaattori. Aivotoimintaa voidaan muuttaa käyttämällä heikkoa sähkövirtaa käyttämällä päänahan päälle asetettuja kosketuselektrodeja (transkraniaalinen).

Tämä stimulaatio voi lievittää kipua (migreenipäänsärky, multippeliskleroosikipu, fibromyalgia jne.) Ja sitä voidaan käyttää masennuksen hoitoon, aivohalvauksen jälkeiseen kuntoutukseen ja kognitiiviseen parantamiseen. Kahden tuotteen tallentama data on suoraan saatavilla tietokoneella langattoman yhteyden kautta.

Nämä uudet aivoteknologiat suunniteltiin, kehitettiin ja testattiin projektissa PESÄ. Tähän hankkeeseen investoitiin 2.3 miljoonaa euroa EU: n rahoitusta perustutkimuksen, neurologian diagnoosin ja terapian huipputekniikan edistämiseksi. Uraauurtavan lääketieteellisen kehityksen lisäksi projekti johti lupaavan spin-off-Neuroelectricsin luomiseen, joka kansainvälistyy sivuliikkeen kanssa Yhdysvalloissa.

2) Älypuhelinsovellus väkijoukon turvallisuuteen. Kuvittele, että olet festivaalilla: vallitsee massiivinen paniikki, minne sinun pitäisi mennä ollaksesi turvassa? Voit kertoa sinulle sovelluksen. Järjestelmää on testattu jo Lontoon olympialaisten 2012 aikana (Lontoon kaupungin poliisin sovellus), Wienin kaupungin maraton vuonna 2012 (yleisön tiheyden visualisointivideo - kuva alla) ja viime aikoina prinssi Willem Alexanderin vuonna 2013 tekemä sijoitus Amsterdamissa (30 APPril-sovellus), jota käytti yli 70 000 ihmistä.

Kuhunkin tapahtumaan mukautetun sovelluksen avulla käyttäjät voivat saada päivitettyjä tietoja parhaasta tavasta mennä tiettyyn paikkaan ja lähettää samanaikaisesti ja heidän etukäteen saatuaan suostumuksensa tiedot järjestäjille. Tapahtuman hätätiimille voidaan sitten kertoa reaaliajassa väkijoukon käyttäytymisestä ja sen tiheydestä. Vaarallisessa tilanteessa käyttäjille lähetetään viestejä heidän liikkumisensa koordinoimiseksi.

Sovellukseen johtanut tutkimus tehtiin SOSIONAALINEN hanke, jolle myönnettiin 5.3 miljoonaa euroa EU-rahoitusta. Projektin yleisenä visiona oli kehittää käsitys siitä, kuinka monimutkaiset toisiinsa kytkettyjen elektronisten laitteiden järjestelmät ja ihmiset ovat vuorovaikutuksessa ja miten tämä johtaa älykkääseen, hyödylliseen käyttäytymiseen. Hanke ylitti rajat eri tieteenalojen välillä (fysiikka, tietojenkäsittelytiede, matematiikka, yhteiskuntatieteet ja jopa humanistiset tieteet), käsittelemällä mallintamistekniikoita, simulaatiokokeita ja analyyttisiä menetelmiä.

SOSIONAALINEN tuloksena syntyi Saksassa toimiva spin-off, SIS-ohjelmisto, joka kaupallistaa sosiaalisia tietoratkaisuja. Tiimi aloitti hätätilanteiden hallinnasta ja tapahtumista, ja haluaa laajentaa konseptia myös matkailuun ja markkinointiin.

Lue tämä Paul Lukowiczin haastattelu, koordinaattori SOSIONAALINEN ja tieteellinen neuvonantaja SIS-ohjelmisto.

3) Virtuaalihahmot, joissa on ihmisen kasvojen tunteita Haluatko liukastua suosikki 3D-hahmosi rooliin ja hallita sen ilmeitä omalla? Tee se Kasvojen siirto @facehift. Tämä spin-off on kehittänyt ensimmäisen kasvojen seurantatekniikan, jonka avulla käyttäjät voivat animoida virtuaalisia hahmoja siirtämällä omia kasvojaan kameran edessä. Ohjelmistoa käytetään TV- ja elokuvatuotantoon, mainoksiin ja videopeleihin. Tiimi, jolla on vahva akateeminen ja kansainvälinen tausta, uskoo, että tekniikan on mahdollistettava luovuus, että sen on oltava samalla yksinkertainen ja voimakas ja että sen on oltava kaikkien saatavilla.

Kasvojensiirtotekniikka perustuu TANGO hanke, joka sai 2.8 miljoonaa euroa EU: n rahoitusta. Vaikka liikesynteesitekniikat keskittyvät pääasiassa fyysisiin tekijöihin, TANGO tutki sanattomien emotionaalisten vuorovaikutusten universumia. Emotionaalisia vuorovaikutuksia tutkittiin kvantitatiivisesti yksityiskohtaisesti ja siirrettiin teknisissä järjestelmissä, jotka simuloivat realistista emotionaalista vuorovaikutteista käyttäytymistä. Saadut kokeelliset tulokset ja matemaattinen analyysi johtivat uuden sukupolven teknisiin laitteisiin, jotka luovat emotionaalisen viestinnän ihmisten ja koneiden välillä.

Katso heidän video-

Löydä muita Seitsemännen puiteohjelman FET-projektit

Haluatko hakea? Osallistuja portaali

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Mainos

Continue Reading

Tekoäly

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän kehittämään eettisiä ohjeita tekoälystä ja tiedoista opettajille

Julkaistu

on

Komissio piti 8. heinäkuuta ensimmäisen kokouksensa tekoälyn (AI) ja koulutuksen tietojen asiantuntijaryhmä. Asiantuntijaryhmä on osa Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma (2021--2027), joka lisää ymmärrystä uusien teknologioiden käytöstä ja lisää tietoisuutta keinotekoisen tekoälyn ja tietojen käytön mahdollisuudesta ja riskeistä koulutuksessa. Avoimella ehdotuspyynnöllä valitun 25 asiantuntijan on valmisteltava tekoälyä ja tietoihin kohdistuvia eettisiä ohjeita erityisesti koulutusalalle. Tunnustamalla tekoälyteknologioiden ja -datan mahdollisuudet ja riskit ryhmä käsittelee syrjimättömyyteen sekä eettisiin, turvallisuus- ja yksityisyydensuojaan liittyviä haasteita.

Siinä käsitellään myös opettajien ja opiskelijoiden kiireellistä tarvetta ymmärtää tekoäly ja tietojen käyttö positiivisesti, kriittisesti ja eettisesti tämän tekniikan suhteen. Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisosta vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Tekoäly ja oppimisanalytiikka ovat pelinmuutosteknologiaa. Ne mullistavat opiskelijoiden oppimistavan. Samaan aikaan monet kouluttajat, vanhemmat ja opiskelijat ovat ymmärrettävästi huolissaan siitä, kuka kerää, hallitsee ja tulkitsee heistä tuotetut tiedot. Täältä tulee uusi asiantuntijaryhmämme: heidän työnsä avulla voidaan valmistella käytännön eettisiä ohjeita opettajille käsittelemällä esimerkiksi päätöksenteon ennakkoluuloja.

"Kokous oli tärkeä askel kohti digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman toteuttamista - yhdessä varmistamme, että tekoäly täyttää todelliset koulutustarpeet ja että oppijat ja kouluttajat käyttävät sitä turvallisesti ja eettisesti kaikkialla Euroopassa."

Mainos

Kokous oli ensimmäinen neljästä seuraavien 12 kuukauden aikana. Suuntaviivoihin, jotka on tarkoitus esittää syyskuussa 2022, liitetään tutkijoiden ja opiskelijoiden koulutusohjelma tekoälyn eettisistä näkökohdista, ja niihin sisältyy tavoite, jonka mukaan 45 prosenttia naisista osallistuu toimintaan. Ryhmä varmistaa myös, että suuntaviivoissa otetaan huomioon komission huhtikuu 2021 ehdotus tekoälyn oikeudelliseksi kehykseksi ja uusi koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa. Tietoja asiantuntijaryhmän käynnistämisestä ja työohjelmasta on saatavilla verkossa, lisätietoja tekoälystä ja koulutuksesta on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa