Liity verkostomme!

Konfliktit

Sen jälkeen takavarikointi Syyrian tehty ohjuksia kuljetetaan Iran Gazaan: "Iranin tavoitteena on auttaa käynnistää kahden rintaman hyökkäys Israelissa Hizbollahin Israelin pohjoiseen ja Hamasia sen etelään"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yossi Lempkowicz

Kun Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu puhui tuhansille AIPAC-edustajille Washingtonissa 4-maaliskuussa, hän ei omistanut merkittävää osaa puheenvuorostaan ​​Israelin ja Palestiinan keskusteluihin vaan Iranin uhkaan.

Hän muistutti vierailustaan ​​Golanin korkeuden kenttäsairaalaan, joka hoitaa Syyrian pakolaisia, hän sanoi, että vaikka Israel vie humanitaarisia työntekijöitä ympäri maailmaa auttamaan katastrofeissa, "Iranin ulkomaille lähettämät ainoat asiat ovat raketit, terroristit ja ohjukset."

Mainos

Hän kertoi kuulleensa haavoittuneesta syyrialaisesta tällä kenttäsairaalassa: ”Kaikki nämä vuodet Assad valehteli meille, he sanoivat meille, että Iran on ystävämme, Israel on vihollisemme. Mutta Iran tappaa meidät ja Israel, Israel pelastaa meidät. "

Muutaman tunnin kuluttua hänen puheestaan ​​Israelin puolustusvoimat (IDF) ilmoitti Israelin merivoimien tarttuneen Iranin aseiden kuljetukseen Panameanin lipun alla purjehtivalle Klos-C-laiva-alukselle, joka johti terroristijärjestöihin Gazan alueella.

Tämä Punaisellamerellä, yli 1,000 mailin päässä Israelista, siepattu lähetys kantoi Syyrian valmistamia M-302-raketteja, joiden kantavuus oli jopa 200 kilometriä (125 mailia), ja se olisi parantanut merkittävästi Gazan terroristien kykyä laittaa melkein kaikki Israelin joukosta. He takavarikoivat myös hyötykuorman, joka oli jopa 170 kiloa (375 puntaa). Ohjukset piilotettiin kuljetuskonteihin, joissa oli myös betonipusseja.

Mainos

”Se on ohjus, jonka kantavuus on huomattavasti pidempi kuin heillä on nyt Gazassa, ja siinä on suurempi sotapää. Jos piirrät ympyrän 200 kilometriä pitkä, se voi osua Pohjois-Haifassa ja tietysti maan keskustassa Tel Avivissa ja Jerusalemissa '', sanoi Israelin puolustusministeriön entisen johtajan Arieh Herzog, joka vastaa Israelin puolustusministeriön osaston johtajasta. maan ohjuspuolustusjärjestelmä.

Suuren taistelupään kanssa "vahingot voivat olla merkittäviä ja Israelin on tehtävä kaikkensa estääkseen sen", sanoi Israelin puolustusministeriön entisen johtajan Arieh Herzog, joka vastaa maan ohjuspuolustuksen kehittämisestä ja käyttöönotosta. järjestelmään.

Herzog kertoi uskovansa Iranin tavoitteeksi auttaa kaksirintaista hyökkäystä Israeliin Hezbollahista Israelin pohjoiseen ja Hamasin eteläpuolelle.

Operaation suunnittelu kesti kuukausia, ja siihen liittyi jatkuvaa tiedustelujen keräämistä IDF: n ja Israelin turvallisuuspalveluiden keskuudessa, IDF-tiedustelupäällikkö majuri Aviv Kochavi kertoi lehdistölle antaessaan käsityksen Iranin osallistumisesta alueelliseen terroriin.

Hän kertoi, että lähetys oli epäilemättä peräisin Iranista. "Meillä on hyviä, vankkoja, syyttäviä todisteita siitä, että Iran suunnitteli, hallitsi ja toteutti tämän aseiden salakuljetuksen", hän sanoi.

Hän totesi, että Quds-joukot, Iranin vallankumouksellisten vartijoiden erityisyksikkö, olivat aseiden siirron päävoima.

Salakuljetusyritys oli viimeisin Iranin pitkän ajanjakson yrityksistä toimittaa aseita alueen terroriryhmille. "Tämä on jälleen yksi esimerkki käynnissä olevasta prosessista, iranilaisten jatkuvista pyrkimyksistä heikentää Lähi-idän vakautta", Kochavi sanoi. Iranin tavoitteena on "heikentää hallituksia ja tukea kaikenlaisia ​​terroristijärjestöjä Libanonissa, Syyriassa, Irakissa, Bahrainissa, Jemenissä, Libyassa ja Gazan alueella, joka oli näiden rakettien määränpää".

YK: n päätöslauselma 1747 kielsi Iranin harjoittamasta aseiden salakuljetusta, hän sanoi. "Iran uudestaan ​​ja uudestaan ​​rikkoo YK: n turvallisuusneuvoston päätöstä, joka kieltää sen myymään ja siirtämään aseita."

IDF: n tiedottaja everstiluutnantti Peter Lerner kertoi, että lähetys oli lähtöisin Syyriasta, ja se lentätiin Iraniin ja lähetettiin Irakiin ”hämärtää niiden jälkiä.” IDF: n tiedustelu havaitsi Syyrian M-302 -rakettien siirron Damaskoksesta Teheraniin Damaskoksen kansainvälisen lentokentän kautta. . Tiedustelupalvelun virkamiehet pitivät muutosta omituisena, koska aseet siirretään yleensä Iranista Syyriaan, ei päinvastoin.

Lähetys siirrettiin sitten Iranin Bandar Abbasin satamaan ja lastattiin ”Klos-C” -laivaan. Laiva purjehti alun perin Irakin satamaan Umm Qasriin, missä se ladattiin konteilla, joissa oli sementtipusseja aseiden piilottamiseksi ja sen hämärtämiseksi. Iranilainen alkuperä.

Kysyttäessä uteliaasta alkuperästä Syyriassa, Israelin puolustusministeri Moshe Yaalon sanoi, että kiertotien tarkoituksena oli hävittää "Iranin sormenjäljet" lähetyksessä.

Israel pysäytti laivan Sudanin ja Eritrean rajalta.

Lerner sanoi, että laivan 17-miehistön jäsenet eivät todennäköisesti olleet tietoisia lastista. Alus vietiin Israelin Eilat-satamaan, missä miehistö vapautettiin ja aseet purettiin.

Kenraalimajuri (res) Entinen armeijan päällikkö Amos Yadlin kutsui operaatioon liittyvää tiedustelupalvelua, operatiivista kapasiteettia ja päätöksentekoa Klos-C: n sieppaamiseksi "fantastiseksi", pannessa armeijan radiossa merkille, että Tuhannet alukset purjehtivat Punaisen meren yli päivittäin ja että olisi "noloa", jos Israelin joukot olisivat sieppaneet viattoman aluksen kansainvälisillä vesillä.

Hankkeessa Gazassa ohjuksista IDF: n tiedottaja sanoi "olevan tarkoitettu kaikille terroristijärjestöille, mukaan lukien Hamas." Tämä vaikutti epätavalliselta ottaen huomioon Iranin ja Hamasin välinen syvä rako ja meneillään olevat taistelut Syyriassa, Hamasin kaltaisten sunnien hävittäjät Hezbollahia vastaan. ja muut Iranin tukemat taistelijat.

Riippumatta siitä, määräsi Hamas ohjuksia vai ei, olisi ollut melkein mahdotonta päästä niitä Gazaan ilman, että terroriryhmä olisi tiennyt.

"Iranilaiset tiesivät hyvin, että tällainen lähetys, tämä laajuus ja tämän koon ohjukset edellyttäisi Hamasin lupaa", kertoi sotilaallisen tiedustelupalvelun varapäätiössä toiminut tohtori Shaul Shay ja IDC Herzliyan Lauderin hallituskoulun luennoitsija, Diplomatia ja strategia.

Shay kertoi, että Hamas hallitsi muutamaa jäljellä olevaa tunnelia, jotka yhdistävät Siinain ja Gazan. Tämä tarkoitti sitä, että Islamic Jihad, joka on edelleen lähellä Irania, olisi pitänyt antaa Hamasille "ainakin kymmenykset".

Yadlinin mukaan itse raketit eivät edusta ”perustavanlaatuista laadullista muutosta”. Hänellä on todennäköisesti 120-km-alue, hän sanoi, ja niillä on sotsakärki 100-kiloalueella. Tämä on samanlainen kuin Iranin valmistamat Fajr-5-raketit, jotka ampuivat Gush Danin keski-Israelin alueelle marraskuun 2012-operaation "Puolustuspylväs" aikana. Vahingoittaa kyllä, mutta ei todennäköisesti, että pelinvaihtaja se on tehty.

Israelin puolustusministeri Moshe Ya'alon ja muut toivoivat, että aluksen takavarikointi kesken jatkuvien keskustelujen kanssa Iranin kanssa toimisi erilaisena pelinvaihtimena.

Yaalon puhuessaan Yhdysvaltojen hallinnosta ja muista viidestä maailmanvallasta, jotka olivat upotettuna neuvotteluihin Iranin kanssa sen ydinohjelmasta, sanoi lehdistötilaisuudessa, että maat, jotka eivät ole puhuneet Iranin laajalle levinneestä terrorin viennistä, "voivat silti tulla mieleen. ”

Ministerin mukaan Israelin sieppaamat ohjukset olisivat asettaneet miljoonia israelilaisia ​​tulen linjalle, jos se olisi joutunut Gazan terroryhmien käsiin.

"Tämä operaatio torjui merkittävän uhan Israelin kansalaisille", hän sanoi.

Netanyahu onnitteli onnittelua Mossadista, joka osoitti, että sen työntekijöillä ja edustajilla oli rooli paikantaa lastia varhaisessa vaiheessa, ennen kuin se saavutti Teheranin.

Israelin pääministeri Netanyahu sanoi, että lähetys osoittaa, kuinka pahemmaksi asiat muuttuvat, jos Iranin sallitaan jatkaa ydinteknologian kehittämistä.

”Aikana, kun se keskustelee maailman suurvaltioiden kanssa, kun Iran hymyilee ja sanoo kaikenlaisia ​​mieltymyksiä, sama Iran lähettää tappavia aseita terroristijärjestöille ja se tekee sen peitellyn maailmanlaajuisten operaatioiden verkoston kanssa. Rakettien, ohjuksien ja muiden tappavien aseiden virtaamisen tarkoitus vahingoittaa viattomia siviilejä ”, hän sanoi. "Tämä on todellinen Iran, ja sillä maalla ei saa olla mahdollisuutta olla ydinaseita."

Presidentti Shimon Peres kehotti Irania lopettamaan bluffaamisen

”Tämä operaatio paljastaa Iranin todelliset kasvot, jotka sanovat yhden, mutta tekevät päinvastoin. He asettavat viattomat kasvot ja lähettävät vaarallisimmat ohjukset terroristijärjestölle, joka tappaa viattomat, rikkoen kansainvälistä lakia ”, hän sanoi lausunnossaan. ”Iranin on päätettävä mieltään joko kertoa totuus ja kunnioittaa kansainvälistä lakia tai myöntää, että se on kaikki naamiointia, emmekä voi luottaa heidän politiikkaansa tai julistukseensa. Sama pätee Hamasiin. ”

IDF: n onnistunut toiminta sieppauksen lähettämisessä osoittaa jälleen kerran uhan, jonka Iran asettaa Israelille.

Iranin hallinto, jonka kanssa maailman valta puhuu, vastustaa ideologisesti Israelin olemassaoloa ja sen johtajat vaativat rutiininomaisesti sen tuhoamista. Presidentti Rouhani on kuvaillut Israelia "syöväksi".

Kuinka Iran uhkaa suoraan Israelin turvallisuutta?

Iran vastustaa aktiivisesti Israelia. Se asettaa itsensä radikaalien länsimaiden ja Israelin vastaisten joukkojen alueelliseksi johtajaksi, joka tukee Assadin hallintoa, Hezbollahia Libanonissa ja aseellisia palestiinalaisryhmiä Gazan alueella.

Iran aseistaa, kouluttaa ja tukee Israelia ja juutalaisia ​​kohteita vastaan ​​toimivia aseellisia ryhmiä.

Palestiinan aseelliset ryhmät

Ennen Klos-C-laivan takavarikointia edistyneitä ohjuksia, joiden kantama-alue oli 100-200km, Iranista Gazaan, maaliskuussa 2011 Israelin merivoimat valloittivat Victorian ja tammikuussa 2002 Karine-A, ja molemmat kantoivat tonnia aseita Iranista. Gazan alueelle.

Iran on jo pitkään tukenut Hamasia, Palestiinan islamilaista Jihadia ja muita Palestiinan aseellisia ryhmiä. Iran toimitti satoja Israeliin Gazan alueelta ampuvia raketteja. Iranin ja Hamasin suhteet olivat kireät, kun Hamas kieltäytyi tukemasta Assadia Syyriassa, mutta siteet säilyvät.

Hizbollah

Iran on perustanut Libanonin 1980-kokoelmissa, Hezbollah on sitoutunut Iranin toimintaohjelmaan.

Iran toimittaa Hezbollahin valtavan lyhyen ja keskipitkän kantaman rakettien arsenaalia, arvioiden mukaan yli 60,000-rakettien, sekä edistyneempiä aseita. Hezbollah ampui 4000-raketteja Israeliin 2006-toisen Libanonin sodan aikana tappaen 44-siviilejä ja loukkaantuen enemmän kuin 1400.

Hizbollahilla on merkittävä rooli Libanonin koalitiohallituksessa. Se käyttää itsenäisiä asevoimiaan pelottaakseen sisäistä oppositiota.

Iran ja sen liittolaiset hyökkäävät Israelin ja juutalaisten kohteisiin ympäri maailmaa. Helmikuussa 2012, Iranin agenttien uskottiin olevan vastuussa israelilaisten diplomaattien hyökkäyksistä Georgiassa, Thaimaassa ja Intiassa. Iranilainen asiakas Hezbollah oli vastuussa pommi-iskuista Bulgariassa heinäkuussa 2012, tappaen viisi israelilaista turistia ja heidän kuljettajansa. Iranin uskotaan olevan vastuussa Argentiinan Israelin suurlähetystöön ja Argentiinan juutalaisten yhteisrakennukseen 1992 kohdistuneesta 1994-iskusta. Pommitukset tappoivat 116: n.

Kuinka ydinaseet lisääisivät uhkia, joita Iran aiheuttaa Israelille?

Iranilla on jo ohjuksia, jotka kykenevät kuljettamaan ydinaseita, jotka voivat päästä Israeliin.

Jos Iran ostaisi ydinaseita, Israel olisi vallan varjossa, joka vaati avoimesti sen tuhoamista, ja jolla olisi teoreettinen kyky toteuttaa se. Analyytikot keskustelevat siitä, käyttäisikö Iran ydinaseita Israelia vastaan, mutta tällainen mahdollisuus on sietämätön uhka. Suuri osa Israelin väestöstä ja teollisuudesta on keskittynyt sen rannikon tasoon, ja yksittäinen lakko vaikuttaisi heihin.

Väärinlaskennassa syntyvät ydinkriisit ovat mahdollista. Tätä riskiä korostavat Iranin ja Israelin välinen vihamielisyys, Israelin käsitys eksistentiaalisesta uhasta ja välittömien viestintäkanavien puute.

Iranilainen ydinase todennäköisesti rohkaisisi heitä väkivaltaisissa toimissaan Israelia vastaan ​​ja tukeessaan aseellisia ääriaineita Israelin rajoilla.

Iran voisi tulevaisuudessa toimittaa ydinaseita valtakirjoille. Tämä olisi Iranille tapa ottaa käyttöön ydinlaite kieltäytymällä osallistumisesta.

BICOM, Ison-Britannian Israelin viestintä- ja tutkimuskeskus, osallistui raporttiin.

Belgia

British Legion etsii tarinaa toisen maailmansodan uhrien takana

Julkaistu

on

Kaksi toisen maailmansodan Blitzkriegin aikana tapettua brittiä lepää kauniilla flaamilaisella Peutien hautausmaalla lukemattomien belgialaisten entisten taistelijoiden joukossa. Ison-Britannian entinen toimittaja Dennis Abbott laittoi hiljattain ristit hautoihin brittiläisen kuninkaallisen legioonan puolesta marraskuussa pidetyn aselevon muistojuhlaviikon aikana.

Mutta hän etsii myös vastauksia.

Mitä nämä kaksi nuorta brittiläistä poikaa todella tekivät Peutiella? Ja ennen kaikkea: keitä ovat Lucy ja Hannah, kaksi belgialaista naista, jotka pitivät hautaansa vuosia?

Mainos

Abbott on asunut Belgiassa 20 vuotta. Hän on entinen toimittaja mm. Sun että Päivittäinen peili Lontoossa ja toimi myöhemmin Euroopan komission tiedottajana. Hän on myös Royal Royal Legion -järjestön, hyväntekeväisyysjärjestön jäsen, joka kerää rahaa tukemaan kuninkaallisen laivaston, Britannian armeijan ja kuninkaallisten ilmavoimien palvelevia ja entisiä palvelevia jäseniä sekä heidän perheitään.

Yksi heidän tehtävistään on myös pitää yllä muistoa vapaudestamme kuolleista. Todellakin, Abbott oli Irakin brittiläisten joukkojen reservisti vuonna 2003.

"Vuosittaisen aselevon muistojuhlan yhteydessä tutkin tarinoita, jotka liittyivät Belgian taisteluun toukokuussa 1940", Abbott sanoo. "Löysin kahden brittiläisen sotilaan haudat Grenadier Guardsista Peutie'sta. He ovat Leonard 'Len' Walters ja Alfred William Hoare. He molemmat kuolivat yöllä 15. - 16. toukokuuta. Len oli tuskin 20 ja Alfred 33. Minä olin utelias, miksi heidän viimeinen lepopaikkansa oli kylän hautausmaalla eikä yhdellä suurista sotahautausmaista Brysselissä tai Heverlessä.

Mainos

"Löysin brittiläisestä provinssilehdestä artikkelin, jossa selitettiin, että kaksi sotilasta haudattiin ensin paikallisen linnan - oletettavasti Batenborchin - alueelle ja vietiin sitten kylän hautausmaalle."

Abbott lisäsi: "Tapaus ei anna minun mennä. Olen tutkinut, kuinka sotilaat päätyivät Peutielle. Ilmeisesti Grenadierin vartijoiden 1. pataljoona taisteli Belgian 6. rykmentin Jagers te Voetin rinnalla. Mutta missään ei ole erityistä mainintaa Saksan hyökkäys Peutieta vastaan ​​löytyy.

"Belgian ja Ison-Britannian joukot taistelivat takavartiotoimintaa asteittaisessa vetäytymisessä Bryssel-Willebroekin kanavan takana ja sitten Kanaalin rannikolle.

"Näyttää siltä, ​​että Peutie oli Jagers te Voet -rykmentin divisioonan päämaja. Oletan, että rykmentin henkilökunta ja brittiläiset vartijat saattoivat olla majoitettuja Batenborchin linnassa. Linna oli siis saksalaisten kohde.

"Oliko Walters ja Hoare vartioineet paikkaa? Lähetettiinkö he Jagers te Voetin luokse varmistamaan takavartija tasaisella vetäytymisellä kohti Dunkirkia? Vai erotettiinko he rykmentistä taistelujen aikana?"

"Muistokiven päivämäärä, 15.-16. Toukokuuta 1940, on myös outo. Miksi kaksi päivämäärää?

"Epäilen, että he kuolivat yöllä vihollisen ammusten aikana tai Luftwaffen yön hyökkäyksen seurauksena. Sodan kaaoksessa ei voida sulkea pois myöskään sitä, että he olivat "ystävällisen tulen" uhreja. "

Abbott on myös havainnut, että kaksi Peutien naista, Lucy ja Hannah, huolehtivat Lenin ja Williamin haudoista vuosia.

"Se kiehtoo minua. Millainen oli heidän suhde kaatuneisiin sotilaisiin? Tiesivätkö he heidät? Luulen, että Lucy kuoli. Kysymys kuuluu, onko Hannah vielä elossa. Heidän sukulaisensa todennäköisesti elävät edelleen Peutie'ssa. Tietääkö kukaan enemmän? joku on asettanut kauniita krysanteemeja. "

Continue Reading

Konfliktit

Nuorten jalkapallon rauhanaloite Georgian konfliktialueelle

Julkaistu

on

Georgiassa laajalti ylistetty rauhanaloite on vetonut vetoomuksen elintärkeisiin uusiin investointeihin. Georgian konfliktialueella toteutettua kansainvälistä rauhanprojektia on kehuttu auttamaan kaikkien osapuolten sovinnossa kiistassa, jota kutsutaan Euroopan unohdetuksi sodaksi. Pitkän aikavälin rauhan saavuttamiseksi alueelle käynnistettiin kunnianhimoinen projekti jalkapalloinfrastruktuurin perustamiseksi Gorin kunnan konfliktialueelle.

Aloitteen kärjessä on Giorgi Samkharadze, alun perin jalkapallotuomari (kuvassa keskellä), joka on nyt vedonnut kansainvälisiin lahjoittajiin auttamaan suunnitelmiensa rahoittamisessa.

Hän sanoi: "Hankkeemme on osittain rahoittanut useat liikeyritykset, mutta se ei todellakaan riitä hoitamaan tehtäviämme. Päinvastoin, tilanne pahensi, jännitteet vain lisääntyvät konfliktin alusta lähtien. "

Mainos

Georgian ja Etelä-Ossetian joukkueet

Muutamalta sijoittajalta on toistaiseksi kerätty noin 250,000 XNUMX dollaria, ja tämä on mennyt viemäröintiin ja keinotekoiseen pikiin, mutta lisää lahjoittajien investointeja tarvitaan kiireellisesti, jotta hänen ehdotuksensa toteutuisivat. Tukea on saanut myös EU: n ja Georgian yritysneuvosto, ja Samkharadze toivoo, että apua voidaan saada sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.

Georgian parlamentti on saanut tukea edelleen hyväntekeväisyysjärjestölle, joka on kirjoittanut avoimen kirjeen ja vetoanut investointeihin, joita pidetään elintärkeänä paikallisena rauhanaloitteena.

Georgian parlamentti on asettanut etusijalle kansainvälisen rauhanprojektin Ergneti, joka laadittiin valtion asiakirja etsimään avunantajaorganisaatioita, varoja, joita tarvitaan konfliktialueella olevien lasten kehittämiseen tarkoituksenmukaisen infrastruktuurin avulla ja rauhan järjestelmällisen kehityksen edistämiseksi urheilu ja kulttuuri.

Mainos

Giorgi Samkharadze kertoo rauhanprojektista

Parlamentin Euroopan integraatiokomitean puheenjohtajan, Georgian vanhemman kansanedustajan David Songulashvilin kirjoittamassa kirjeessä suositellaan voimakkaasti hanketta, joka hänen mukaansa "koskettaa Georgian ja Tshinvalin alueen yhteiskuntien sovintoa - Georgialle erittäin tärkeä asia, samoin kuin sen kansainväliset kumppanit. "

Hänen mukaansa nykyisen projektin kehittäminen "helpottaisi ihmisten välistä yhteyttä, vuoropuheluprosesseja ja nuorten sovittelua hallintorajan molemmin puolin".

Hän kirjoittaa, että komitea "uskoo vakaasti siihen, että tämän hankkeen tavoitteet ja odotetut tulokset ovat todella sopusoinnussa maan kehityksen länsisuunnan kanssa, koska konfliktien rauhanomainen ratkaisu ja alueellinen koskemattomuus kansainvälisesti tunnustetuilla rajoilla ovat arvoja, jotka me ja kansainväliset kumppanimme ovat vahvasti sitoutuneita. "

Songulashvili vahvistaa parlamentin tuen hankkeelle ja suosittelee Samkharadzea "arvokkaaksi potentiaaliseksi kumppaniksi".

Hän toteaa lopuksi: "Toivomme todella, että tämä projekti kehittyy ja etenee maan etujen mukaisesti."

Cupin finaalijuhlat!

Samkharadze kertoi tälle sivustolle olevan tyytyväinen Georgian parlamentin väliintuloon ja lisäsi: "Georgia on parlamentaarisen hallinnon maa, ja kun Georgian parlamentti ja Euroopan integraatiokomitea tukevat tällaista kansainvälistä rauhanhanketta, toivon, että Euroopan komissio aikoo on pakko tarjota projektillemme taloudellista tukea. "

Hän sanoi toivovansa nyt EU: lta "käytännön apua" aloitteelle.

Hänen mukaansa tällaiset ponnistelut ovat entistä tärkeämpiä, koska alueen jännitteet ovat lisääntyneet viime aikoina huolestuttavasti.

Ergneti on yksi lukuisista kylistä, jotka sijaitsevat hallinnollisen rajan (ABL), Georgian ja Tskhinvalin alueen tai Etelä-Ossetian välisen rajauksen vieressä. Georgian ja Venäjän sodan jälkeen elokuussa 2008 ABL: ään asennettiin piikkilanka-aitoja, jotka estivät ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta.

Aiemmin EU on kiittänyt projektin ponnisteluja, mutta toivotaan, että tämä tuki muuttuu taloudelliseksi tueksi.

Georgian televisiot ovat lähettäneet uutisia projektista, kun taas Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Euroopan parlamentin johto ovat lähettäneet tukikirjeitä.

Samkharadze sanoi: "Tämä kansainvälinen rauhaprojekti vaatii sijoittajien käytännön osallistumista"

 

Giorgi Samkharadze antaa ottelun jälkeisiä TV-haastatteluja

Yksi ilmeinen menestys on tähän mennessä ollut väliaikaisen jalkapallostadionin rakentaminen paikallisten käyttöön, joka sijaitsee 300 metrin päässä Ergnetin väliaikaisesta rajaviivasta. Äskettäin järjestettiin ystävällinen jalkapallo-ottelu, joka koostui konfliktialueelta tulleista paikallisista. Se tapahtui lähellä Ossetian rajaa ja 300 sadan metrin päässä Tskhinvalista, ja osallistuneiden paikalliset perheet hakasivat kaikki maksamaan tapahtuman järjestämiskustannukset.

Itse tapahtuma oli erittäin symbolinen, ja samoin se tapahtui elokuussa - katkera, vaikkakin lyhyt, sota alkoi elokuussa 2008. Paikallishallinnon ja Georgian EU: n tarkkailuvaltuuskunnan (EUMM) edustajat olivat läsnä.

Samkharadze sanoi: "He kertoivat meille monia lämpimiä seurakuntia ja kannustivat meitä kaikkia jatkamaan toimintaansa."

Hän kertoi EU Reporterille, että tavoitteena on nyt koordinoida eri kumppaneiden kanssa "rakentaa tarvittava infrastruktuuri konfliktialueelle, jotta nuoret saadaan mukaan urheiluun ja kulttuuritoimintaan".

Hän lisää: "Kaikilla tapahtumilla on oltava hyvä infrastruktuuri ja opettajille ja lapsille suotuisa ympäristö, jotta emme menettäisi heidän nyt vallitsevaa innostustaan ​​vaan kehittyvät parempaa tulevaisuutta etsimään."

Ergenti vahingoittui vakavasti vuonna 2008 ja kylän läpi kulkee väliaikainen jakolinja.

"Siksi", hän lisää, "siksi meidän on luotava hyvä infrastruktuuri kaikille. Emme halua sotaa, päinvastoin, olemme sitoutuneet rauhaan. "

Hän lisää: "Olemme eri ammattien edustajia, jotka ovat sitoutuneet yhteen suureen tavoitteeseen - sekä nuorten että työllisyyden kehittämiseen konfliktialueella."

Pitkällä aikavälillä hän haluaa nähdä muiden urheilulajien ja aktiviteettien, kuten rugby, yleisurheilu sekä kulttuuri-, taiteellinen ja uskonnollinen tapahtuma.

 

Cupin esittely

"Kaikkiin tällaisiin tapahtumiin on oltava hyvä infrastruktuuri ja urheilu- ja kulttuuritapahtumien opettajille ja lapsille suotuisa ympäristö, jotta emme menettäisi nykyistä innostustaan ​​vaan kehittyisivät etsimään parempaa tulevaisuutta", hän toteaa.

Hänen johtamansa jännittävä - vain yhdellä hehtaarilla maata oleva - projekti auttaa hänen mukaansa edelleen edistämään ossetialaisten ja georgialaisten välistä sovintoa sekä naapuruston läheisten kylien kehittämistä.

Alue lumena on aiheuttanut jännitteitä Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien. Lyhyen sodan jälkeen Venäjän ja Georgian välillä vuonna 2008 Moskova tunnusti myöhemmin Etelä-Ossetian itsenäiseksi valtioksi ja aloitti läheisempien suhteiden prosessin, jota Georgia pitää tehokkaana annektiona.

Noin 20% Georgian alueesta on Venäjän federaation käytössä, eikä Euroopan unioni tunnusta Venäjän miehittämiä alueita.

Lapset konfliktin molemmilta puolilta jalkapallo yhdistää

Ennen sotaa monet Ergnetissä asuvat ihmiset myivät maataloustuotteitaan läheisen, nyt miehitetyn alueen kanssa. Lisäksi Ergnetin markkinat edustivat ratkaisevaa sosioekonomista kohtaamispaikkaa, jossa sekä georgialaiset että ossetialaiset tapasivat toisiaan liiketoimintaa harjoittamalla.

Samkharadze toivoo tienraivaushankkeellaan tuovan hyvät ajat takaisin ainakin tähän kotimaahansa. Hän väittää, että projekti on malli muille vastaaville konflikteille ympäri maailmaa.

Nyt on toivottavaa, että huolimatta maailmasta, jota maailmanlaajuinen terveyspandemia ja vastaavat taloudelliset vaikutukset ovat vallanneet, tästä pienestä, mutta levottomasta Euroopan osasta tulevilla positiivisilla kuulosteluilla on jonkin verran kaikua Brysselin valtakäytävillä - ja sen jälkeen.

 

Continue Reading

Konfliktit

Kun totuus sattuu: Kuinka Yhdysvaltain ja Ison-Britannian veronmaksajat varmistivat Neuvostoliiton voiton Suuressa isänmaallisodassa

Julkaistu

on

Kun muu sivistynyt maailma muisti toisen maailmansodan uhreja, 8. toukokuuta Valkoisen talon virallinen twitter-tili julkaisi twiitin Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan voitosta natsismista 75 vuotta sitten, kirjoittaa latvialainen freelance-toimittaja ja bloggaaja Janis Makonkalns.

Twitter-twiitti herätti huomattavaa kritiikkiä venäläisiltä virkamiehiltä, ​​jotka olivat raivoissaan siitä, että USA: lla oli rohkeutta uskoa, että se oli jotenkin auttanut saavuttamaan voiton, sivuuttamatta Venäjää tärkeimpänä tai jopa ainoana voittajana itse sodassa. Venäläisten virkamiesten mukaan tämä on Yhdysvaltojen yritys kirjoittaa toisen maailmansodan historia.

Mielenkiintoista, että tätä näkemystä tuki myös Kremlin vastainen oppositioaktivisti Aleksandr Navalny, joka kritisoi myös Washingtonia historian virheellisestä tulkinnasta ja lisäsi, että sodassa menetti henkensä 27 miljoonaa venäjää (!) - ei eri kansallisuuksien neuvostoalan kansalaisia.

Ei virallinen Moskova eikä lännessä melko kunnioitettu Navalny yrittänyt esittää tosiasiallisia perustelujaan, jotka kumottaisivat Valkoisen talon virallisen twitter-tilin sanoman. Amerikan sanoin Venäjän väitteet toisen maailmansodan historiasta ovat vain kasa paskaa.

Mainos

Lisäksi tällainen venäläisten virkamiesten ja poliitikkojen asenne on täysin luonnollinen, koska nykyaikainen Moskova näkee toisen maailmansodan edelleen yksinomaan Neuvostoliiton aikana syntyneiden historiallisten myyttien prisman kautta. Tämän seurauksena Moskova (ja muut) ovat kieltäytyneet avaamasta silmäänsä lukuisille tosiasioille - tosiasioita, joita Moskova pelkää niin hyvin.

Esitän tässä artikkelissa neljä tosiasiaa toisen maailmansodan historiasta, jotka tekevät Venäjästä epämukavaksi ja peloiksi totuudesta.

Tosiasia # 1: Toista maailmansotaa ei olisi tapahtunut, jos Neuvostoliitto ei olisi allekirjoittanut Molotov-Ribbentrop-sopimusta natsi-Saksan kanssa.

Mainos

Huolimatta Moskovan yrityksistä kattaa tämä, nykyään käytännössä kaikki ovat hyvin tietoisia siitä, että Neuvostoliitto allekirjoitti 23. elokuuta 1939 naisten hyökkäyssopimuksen NAZI Saksan kanssa. Sopimus sisälsi salaisen pöytäkirjan, joka määritteli Neuvostoliiton ja Saksan vaikutusalueiden rajat Itä-Euroopassa.

Hitlerin tärkein huolenaihe ennen Puolaan kohdistuvaa hyökkäystä oli löytää taistelut samanaikaisesti läntisellä ja itäisellä rintamalla. Molotov-Ribbentrop-sopimuksella varmistettiin, että Puolaan hyökkäyksen jälkeen ei ole tarvetta taistella Neuvostoliittoa. Tämän seurauksena Neuvostoliitto on suoraan vastuussa toisen maailmansodan aiheuttamisesta, jossa se todella taisteli natsien puolella, jota Moskova nyt niin voimakkaasti halveksii.

Tosiasia # 2: Kuvitelmaton määrä uhreja Neuvostoliiton puolella ei ollut merkki sankaruudesta tai päättäväisyydestä, vaan Neuvostoliiton viranomaisten laiminlyönnin seurauksista.  

Puhuessaan Neuvostoliiton ratkaisevasta roolista toisessa maailmansodassa Venäjän edustajat korostavat yleensä valtavan määrän uhreja (jopa 27 miljoonaa sotilasta ja siviiliä kuoli) todisteena Neuvostoliiton kansakunnan heroismista.

Todellisuudessa uhrit eivät edusta sankaruutta tai ihmisten tahtoa puolustaa kotimaataan kustannuksin, kuten Moskovan propagandan suukappaleet usein väittävät. Totuus on, että tämä käsittämätön määrä johtui vain siksi, että Neuvostoliiton johto oli välinpitämätön kansalaistensa elämässä, samoin kuin se, että Neuvostoliiton valitsemat strategiat olivat ajattelemattomia.

Neuvostoliiton armeija ei ollut täysin valmistautunut sotaan, koska Stalin uskoi viimeiseen hetkeen asti, että Hitler ei hyökkää Neuvostoliittoon. Armeija, joka vaati kehittyneitä puolustuskykyjä, jatkoi sen sijaan valmistautumista loukkaavaan sotaan (ehkä toivoen, että yhdessä Saksan kanssa se pystyy jakamaan paitsi Itä-Euroopan, myös Länsi-Euroopan). Lisäksi Neuvostoliitto eliminoi vuosien 1936-1938 suuren puhdistuksen aikana tahallisesti suurimman osan Puna-armeijan kykyisimmistä sotilasjohtajista, koska Stalin ei vain luottanut heihin. Tämä johti siihen, että Neuvostoliiton johto erottui todellisuudesta niin, että se ei kyennyt havaitsemaan natsi-Saksan sille osoittamaa uhkaa.

Upea esimerkki tästä on Puna-armeijan täydellinen epäonnistuminen talvisodassa. Neuvostoliiton tiedustelupalvelu pelkäsi Stalinin poliittista vaatimusta hyökätä Suomeen niin, että se valehteli tarkoituksella heikosta puolustuksestaan ​​ja väitetystä suomalaisten yhteisen Kremlin ja bolsevikin mielen puolesta. Neuvostoliiton johto oli varma, että se murskaa pienen Suomen, mutta todellisuus osoittautui yhdeksi 20-luvun häpeällisimmistä sotilaallisista kampanjoista.

Loppujen lopuksi emme voi unohtaa, että Neuvostoliiton järjestelmä ei välittänyt kansalaisistaan ​​mitään. Koska Neuvostoliitto oli niin kaukana teknologisesti ja strategisesti, se pystyi taistelemaan Saksaa vastaan ​​vain heittämällä sotilaidensa ruumista natseihin. Jo sodan viimeisinä päivinä, kun puna-armeija oli lähestymässä Berliiniä, marsalkka Zhukov jätti vihollisen antautumisen odottamisen sijaan tuhansien neuvostoliittolaisten sotilaiden saattamisen merkityksettömään kuolemaan saksalaisille miinakentille.

Siksi Venäjän viranomaisten on melkein ei ole liian myöhäistä ymmärtää, että se, että Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa oli paljon vähemmän uhreja kuin Neuvostoliitto, ei tarkoita, että ne olisivat osallistuneet vähemmän sodan lopputulokseen. Se tarkoittaa tosiasiassa, että nämä maat kohtelevat sotilaitaan kunnioittavasti ja taistelivat taitavammin kuin Neuvostoliitto.

Tosiasia # 3: Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa ei olisi ollut mahdollista ilman Yhdysvaltojen aineellista apua, joka tunnetaan nimellä Lend-Lease -politiikka.

Jos Yhdysvaltain kongressi ei olisi 11. maaliskuuta 1941 päättänyt tarjota aineellista apua Neuvostoliitolle, Neuvostoliitto olisi kärsinyt entistä suuremmista alueellisista menetyksistä ja inhimillisistä menetyksistä jopa menettäessään hallinnan Moskovassa.

Annan joitain lukuja ymmärtääksesi tämän avun laajuutta. Amerikkalaisten veronmaksajien rahat toimittivat Neuvostoliitolle 11,000 6,000 lentokoneita, 300,000 350 tankkia, 3,000,000 XNUMX armeijan ajoneuvoa ja XNUMX veturia. Lisäksi Neuvostoliitto vastaanotti puhelimet ja kaapelit kommunikaation varmistamiseksi taistelukentällä, ammukset ja räjähteet, samoin kuin raaka-aineet ja työkalut Neuvostoliiton armeijan tuotannon avuksi ja noin XNUMX XNUMX XNUMX tonnia elintarvikkeita.

Muu kuin Neuvostoliitto, Yhdysvallat antoi aineellista apua 38: lle maalle, jotka taistelivat natsi-Saksaa vastaan. Nykyaikaiseen sopeutumiseen Washington käytti tähän 565 miljardia dollaria, josta Neuvostoliitto sai 127 miljardia dollaria. Luulen, että kukaan ei ole yllättynyt tietäessään, että Moskova ei koskaan maksanut mitään rahaa.  

Lisäksi Moskova ei voi myöskään myöntää, että Yhdysvaltojen lisäksi myös Yhdistynyt kuningaskunta tarjosi apua Neuvostoliitolle. Toisen maailmansodan aikana britit toimittivat Neuvostoliitolle yli 7,000 lentokoneen, 27 sota-aluksen, 5,218 tankin, 5,000 panssarintorjunta-aseen, 4,020 1,500 lääkintä- ja lastikuorma-auton ja yli 15,000,000 XNUMX armeijan ajoneuvon, samoin kuin tuhannet radiot ja tutkat ja XNUMX XNUMX XNUMX kappaletta. saappaat, joista Puna-armeijan sotilailta niin epätoivoisesti puuttui.

Tosiasia # 4: Ilman Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kampanjoita Tyynellämerellä, Afrikassa ja Länsi-Euroopassa Neuvostoliitto olisi kapitoitunut akselivoimiin.  

Kun otetaan huomioon edellä mainitut tosiasiat, jotka osoittavat, kuinka heikko ja säälittävä Neuvostoliitto oli toisen maailmansodan aikana, on enemmän kuin selvää, että se ei olisi pystynyt seisomaan natsien sotakoneita vastaan ​​ilman Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan aineellista apua ja myös heidän sotilaallista tukea.

Yhdysvaltain sitoutuminen toiseen maailmansotaan ja sen Tyynenmeren alueen Japanin vastainen kampanja alkoi 7. joulukuuta 1941. Se oli ennakkoedellytys Neuvostoliitolle puolustamaan Kaukoidän rajoja. Jos Japania ei olisi pakotettu keskittymään Yhdysvaltojen joukkojen taisteluun Tyynellämerellä, se todennäköisesti kykenisi tarttumaan raja-alueella sijaitseviin suurempiin Neuvostoliiton kaupunkeihin ja siten saamaan hallinnan huomattavasta osasta Neuvostoliiton aluetta. Ottaen huomioon Neuvostoliiton suuren koon, huonosti kehitetyn infrastruktuurin ja armeijan yleisen valmistautumattomuuden Moskova ei olisi kestänyt edes pari kuukautta, jos se joutuisi sotimaan kahdella rintamalla samanaikaisesti.  

On myös syytä korostaa, että Ison-Britannian toiminta Pohjois-Afrikassa esti myös Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon. Jos Yhdistynyt kuningaskunta ei olisi käyttänyt valtavia resursseja taistellakseen Saksaa tällä alueella, natsit pystyisivät keskittämään voimansa tarttumaan Moskovaan ja olisivat todennäköisesti onnistuneet.

Emme voi unohtaa, että toinen maailmansota päättyi Normandian maihin, jotka lopulta avasivat länsirintaman, mikä oli Hitlerin suurin painajainen ja syy surkean surullisen Molotov-Ribbentrop-sopimuksen allekirjoittamiseen. Jos liittolaiset eivät olisi aloittaneet hyökkäystä Ranskan alueelta, Saksa olisi voinut keskittää jäljelle jäävät joukkonsa itään pidättämään Neuvostoliiton joukot eikä päästämään niitä kauempaan Keski-Eurooppaan. Seurauksena toinen maailmansota olisi voinut päättyä ilman täydellistä kapteenittelua Berliinin puolella.

On selvää, että ilman Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan apua, Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa ei olisi ollut mahdollista. Kaikki viittasi siihen, että Moskova on menettämässä sodan, ja vain amerikkalaisten ja brittien tarjoamien valtavien materiaalisten ja taloudellisten resurssien vuoksi Neuvostoliitto pystyi toipumaan kesällä 1941 tapahtuneesta järkytyksestä, palauttamaan alueensa ja lopulta tarttumaan Berliinin, joka heikentyivät liittolaisten toimesta.

Nykyaikaisen Venäjän poliitikot teeskentelevät näkevänsä tätä ja - sen sijaan, että ainakin myöntäisivät, että voitto oli mahdollinen koko Euroopan (mukaan lukien Itä-Euroopan kansakunnat, joita ei mainittu täällä), sitoutumisen takia, joita Moskova syyttää usein natsismin ylistämisestä. ) - he jatkavat nyt naurunalaisten myyttien luomista Neuvostoliiton propagandan myötä palaamasta toisesta maailmansodasta.

Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan yksin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa