Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Borg keskustelemaan Euroopassa maltalaisista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1381207_740276789322570_103016546_nKeskustelu Euroopan tulevaisuudesta on tulossa Maltalle 7. marraskuuta. Komissaari Tonio Borg käy kansalaisten vuoropuhelua Hotel Phoeniciassa, Florianassa, mukaan lukien parlamentin jäsenet, kansalaisjärjestöjen edustajat, pormestarit, paikallisneuvos ja opiskelijat.

"Melkein kymmenen vuoden EU-jäsenyyden jälkeen maltilla on paljon sanottavaa EU: lle sen tulevaisuudesta", totesi terveyskomissaari Borg. "Vaikka minua kannustetaan näkemään, että maltalaiset arvostavat paikkansa EU: ssa, tiedän, että heillä on huolta muun muassa muuttoliikkeen ja EU: n tulevaisuuden aloilla. Huomisen vuoropuhelu on mahdollisuus kuunnella ihmisten näkemyksiä ja odotuksia Euroopan poliittisia kysymyksiä. "

Tämä Maltan kansalaisten vuoropuhelu on osa tapahtumasarjaa, joka on jatkunut koko vuoden 2013, Euroopan kansalaisten vuoden, aikana. Pienempiä keskusteluja on jo käynyt Maltalla ja Gozossa viime viikkojen aikana. Ne pidettiin yhteistyössä Maltan ja EU: n ohjaus- ja toimintakomitean (MEUSAC) kanssa.

Mainos

Vuoropuhelua johtaa Herman Grech (mediajohtaja, Times of Malta), ja se kattaa muun muassa kansalaisten oikeudet ja Euroopan tulevaisuuden.

Keskustelu käydään 7 marraskuussa 17h-19h Hotel Phoenicia Florianassa. Martin BUGELLI, johtaja Euroopan komission Maltan edustuston, ja tri Peter Agius johtaja Euroopan parlamentin tiedotustoimisto Maltan täydentää paneeli.

Keskustelu voi seurata suorana lähetyksenä web stream. Kansalaiset eri puolilta Eurooppaa voivat osallistua myös Twitterin kautta käyttämällä hashtagin #EUDeb8.

Mainos

Tausta

Mistä kansalaisten vuoropuhelut ovat?

Tammikuussa Euroopan komissio käynnisti Euroopan kansalaisten teemavuodeksi (IP / 13 / 2), vuosi, joka on omistettu kansalaisille ja heidän oikeuksilleen. Koko vuoden ajan komission jäsenet keskustelevat kansalaisten kanssa heidän tulevaisuuden odotuksistaan ​​kansalaisvuoropuheluissa kaikkialla EU: ssa.

Eri komissaarit ovat jo todenneet keskustelua kaikkialla Euroopassa. Paljon enemmän Dialogues tapahtuu kaikkialla Euroopan unionissa loppuun asti 2013 ja muutaman ensimmäisen kuukauden 2014 - joka näkee Euroopan, kansallisten ja paikallisten poliitikkojen harjoittaa keskustelua kansalaisten kanssa kaikilla elämänaloilla.

Noudata kaikki Dialogues tästä.

Paljon on saatu aikaan kaksikymmentä vuotta sitten käyttöön unionin kansalaisuuden. Tuoreen Eurobarometri-tutkimus osoittaa, että 81% of Maltan tuntevat Euroopan (62% keskimäärin EU: n kansalaisten). Kuitenkin vain 51% sanoo tietävänsä mitä oikeuksia unionin kansalaisuuteen tuo. Samalla 69% of Maltan haluavat tietää enemmän oikeuksistaan ​​EU: n kansalaisina.

Siksi komissio on tehnyt vuodesta 2013 Euroopan kansalaisten teemavuoden, joka on omistettu kansalaisille ja heidän oikeuksilleen. Kansalaisten vuoropuhelut ovat tämän vuoden ydin.

Miksi komissio tekee tämän nyt?

Koska Eurooppa on tienhaarassa. Tulevat kuukaudet ja vuodet ovat ratkaisevia Euroopan unionin tulevan kehityksen kannalta, ja monet äänet puhuvat siirtymisestä kohti poliittista unionia, kansallisten valtioiden federaatiota tai Euroopan Yhdysvaltoja. Lisäksi Euroopan yhdentymisen on kuljettava käsi kädessä unionin demokraattisen legitiimiyden vahvistamisen kanssa. Siksi kansalaisille on annettava suora ääni tässä keskustelussa tärkeämpää kuin koskaan.

Mikä tulee olemaan lopputulos Dialogues?

Kautta saadun palautteen aikana vuoropuhelut auttaa ohjaamaan komission kuin se laatii suunnitelmia tulevan uudistamisen EU. Yksi päätavoitteista vuoropuhelujen myös valmistella maaperää 2014 Euroopan vaaleissa.

On 8 toukokuuta 2013 Euroopan komissio julkaisi toisen EU kansalaisuuteen vuonna, Joka esittää 12 uusia konkreettisia toimenpiteitä ongelmien ratkaisemiseksi kansalaisilla vielä (IP / 13 / 410 että MEMO / 13 / 409). Kansalaisten raportti on komission vastaus toukokuussa 2012 pidettyyn laajaan verkkokuulemiseen (IP / 12 / 461) ja EU: n kansalaisten oikeuksia ja heidän tulevaisuutta koskevassa kansalaisvuoropuhelussa esitettyjä kysymyksiä ja ehdotuksia.

Valletta vuoropuhelu.

Keskusteluja kansalaisten kanssa Euroopan tulevaisuutta. 

Euroopan kansalaisten teemavuoden.

Eurooppalaiset ovat äänensä: Kuulemisen tulokset EU: n kansalaisten oikeuksia.

Kotisivu Health komissaari Tonio Borg.

Site edustuston n Maltalla.

Seuraa Borg Twitterissä: @borgton

Osallistumaan keskusteluun Twitterissä: #EUdeb8

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Puola määräsi maksamaan Euroopan komissiolle puolen miljoonan euron päivittäisen sakon Turówin kaivoksesta

Julkaistu

on

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrännyt Puolalle 500,000 21 euron päivittäisen sakon, joka maksetaan Euroopan komissiolle, koska se ei ole noudattanut XNUMX. toukokuuta annettua määräystä lopettaa louhintatoiminta Turówin avoimessa ruskohiilikaivoksessa, kirjoittaa Catherine Feore.

Kaivos sijaitsee Puolassa, mutta lähellä Tšekin ja Saksan rajoja. Sille myönnettiin toimilupa toimia vuonna 1994. Puolan ilmastoministeri myönsi 20. maaliskuuta 2020 luvan jatkaa ruskohiilen kaivostoimintaa vuoteen 2026. Tšekki lähetti asian Euroopan komission käsiteltäväksi ja 17. joulukuuta 2020 komissio antoi perustellussa lausunnossa, jossa se kritisoi Puolaa useista EU: n lainsäädännön rikkomisista. Komissio katsoi erityisesti, että Puola oli rikkonut EU: n lainsäädäntöä hyväksymällä toimenpiteen, joka mahdollistaa kuuden vuoden pidennyksen tekemättä ympäristövaikutusten arviointia. 

Tšekki pyysi tuomioistuinta tekemään väliaikaisen päätöksen, kunnes yhteisöjen tuomioistuin antoi lopullisen tuomion. Koska Puolan viranomaiset eivät kuitenkaan noudattaneet tämän määräyksen mukaisia ​​velvoitteitaan, Tšekki teki 7. kesäkuuta 2021 hakemuksen, jossa Puolaa velvoitettiin maksamaan päivittäinen 5,000,000 XNUMX XNUMX euron uhkasakko EU: n talousarviosta sen noudattamatta jättämisestä sen velvoitteet. 

Mainos

Tuomioistuin hylkäsi tänään (20. syyskuuta) Puolan hakemuksen välitoimien kumoamisesta ja määräsi Puolan maksamaan komissiolle 500,000 XNUMX euron uhkasakon päivässä, joka on kymmenesosa Tšekin tasavallan vaatimuksesta. Tilintarkastustuomioistuin totesi, että Tšekin tasavallan ehdottama määrä ei sido heitä ja että alempi luku olisi riittävä kannustamaan Puolaa "lopettamaan väliaikaisen määräyksen velvoitteidensa laiminlyönti".

Puola väitti, että ruskohiilen louhinnan lopettaminen Turówin kaivoksella voi aiheuttaa lämmön ja juomaveden jakelun katkeamisen Bogatynian (Puola) ja Zgorzelecin (Puola) alueilla, mikä uhkaa kyseisten alueiden asukkaiden terveyttä. Tuomioistuin totesi, että Puola ei ollut riittävästi osoittanut, että tämä oli todellinen riski.

Koska Puola ei noudattanut väliaikaista määräystä, tuomioistuin katsoi, ettei sillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin määrätä sakko. Unionin tuomioistuin on korostanut, että on hyvin harvinaista, että jäsenvaltio nostaa jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättämistä koskevan kanteen toista jäsenvaltiota vastaan, tämä on yhdeksäs tällainen kanne tuomioistuimen historiassa.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

7 miljardia euroa keskeisiin infrastruktuurihankkeisiin: puuttuvat yhteydet ja vihreä liikenne

Julkaistu

on

Verkkojen Eurooppa -välineen (CEF) liikenneohjelmasta käynnistetty ehdotuspyyntö tarjoaa 7 miljardia euroa eurooppalaisiin liikenneinfrastruktuurihankkeisiin. Suurin osa tämän ehdotuspyynnön puitteissa rahoitetuista hankkeista auttaa lisäämään koko liikenneverkostomme kestävyyttä, mikä saa EU: n saavuttamaan eurooppalaisen vihreän sopimuksen tavoitteen eli vähentää liikenteen päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: ”Kasvamme massiivisesti vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönottoon käytettävissä olevia varoja 1.5 miljardiin euroon. Tuemme ensimmäistä kertaa myös hankkeita, joiden tarkoituksena on, että Euroopan laajuiset liikenneverkostomme soveltuvat siviilipuolustuskäyttöön ja parantavat sotilaallista liikkuvuutta kaikkialla EU: ssa. Eilisen haun puitteissa rahoitetut hankkeet edistävät tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen liikennejärjestelmän luomista sekä matkustajille että rahdille ja infrastruktuurin kehittämistä kestävämpien liikkuvuusvalintojen tukemiseksi. ”

EU tarvitsee tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen kuljetusjärjestelmän sekä matkustajille että rahdille. Tähän on sisällyttävä edullinen, suurnopeusrautatieverkko, runsas lataus- ja tankkausinfrastruktuuri nollapäästöisille ajoneuvoille sekä parempi automaatio tehokkuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa