Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Seitsemäs EU: n ja Korean tasavallan huippukokous 50 vuoden yhteistyön kunniaksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

5059042061_1030aaf404_oSeitsemäs EU: n ja Korean tasavallan huippukokous pidetään Brysselissä 8. marraskuuta 2013. EU: ta edustavat Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy ja Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso. Korean tasavaltaa edustaa presidentti PARK Geun-hye, joka aloitti tehtävänsä aiemmin tänä vuonna vaaliensa jälkeen joulukuussa 2012. Siihen osallistuvat myös kauppakomissaari Karel De Gucht sekä tutkimus-, innovaatio- ja tiedekomissaari Máire Geoghegan Quinn.

"Tämä huippukokous merkitsee 50 vuotta kahdenvälisiä suhteita EU: n ja Etelä-Korean välillä. Vuosien mittaan suhteemme ovat muuttuneet strategiseksi kumppanuudeksi. Se on monipuolinen prosessi. Vuoropuhelut ja yhteistyö ovat vilkkaita useilla aloilla, joilla meillä on yhteisiä yhteisiä suhteita. Teemme yhteistyötä Korean kanssa monenvälisillä foorumeilla rauhan ja vaurauden puolesta, ydinsulkun ja aseriisunnan edistämisessä, ihmisoikeuksien suojelemisessa, kyberturvallisuuden edistämisessä ja kykyjemme hyödyntämisessä kestävän kehityksen edistämiseksi. Olemme tyytyväisiä Korean tasavallan osallistuminen EU: n kriisinhallintaoperaatioihin ja sen aloitteet Aasian alueellisesta turvallisuudesta, mukaan lukien toimet, joiden tarkoituksena on luottamuksen rakentaminen Korean niemimaalle ", sanoi presidentti Van Rompuy ennen kokousta.

Presidentti Barroso sanoi: "Odotan innolla voivani toivottaa presidentti Parkin tervetulleeksi Brysseliin niin symboliseksi vuodeksi, kun vietämme kahdenvälisten suhteidemme 50. vuosipäivää. Olen iloinen siitä, että olen osallistunut näiden viime vuosien aikana näiden suhteiden muuttamiseen todella strategiseksi kumppanuudeksi. , joka on kasvanut voimasta vahvuuteen. Tämän huippukokouksen aikana edistämme menestyksekästä yhteistyötämme sekä poliittisella että taloudellisella alueella, jossa kauppasopimuksemme on tärkeä maamerkki. Korean tavoite "luova talous" ja EU: n älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun strategia täydentää toisiaan, ja meillä on paljon hyötyä yhteistyöstä keskenämme esimerkiksi tutkimuksen, korkea-asteen koulutuksen ja teollisuuden aloilla. Arvostamme myös Korean roolia globaaleissa kysymyksissä ja aiomme tuoda kantamme eteenpäin Yhdessä G20: n, kansainvälisen kehityksen ja ilmastonmuutoksen kanssa, joten minulla on erittäin suuret odotukset ja olen varma, että tämä huippukokous asettaa 50 vuotta hedelmällisiä suhteita. "

Mainos

Huippukokous alkaa lyhyellä tête-à-tête -tapauksella, jota seuraa täysistunto ja tiedotustilaisuus (11.50-12.20) ennen huippukokouksen lounasta. Komissaari Geoghegan-Quinn ja RoK: n tiede-, ICT- ja tulevaisuuden suunnitteluministeri Choi allekirjoittavat tutkijoiden vaihtoa koskevan järjestelyn lehdistön edessä.

EU: n ja Korean tasavallan kahdenvälisten suhteiden solmimisesta on kulunut 50 vuotta johtajien julistus yhdessä perinteisen yhteisen lehdistötiedotteen kanssa huippukokouksen lopussa.

Mainos

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Puola määräsi maksamaan Euroopan komissiolle puolen miljoonan euron päivittäisen sakon Turówin kaivoksesta

Julkaistu

on

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrännyt Puolalle 500,000 21 euron päivittäisen sakon, joka maksetaan Euroopan komissiolle, koska se ei ole noudattanut XNUMX. toukokuuta annettua määräystä lopettaa louhintatoiminta Turówin avoimessa ruskohiilikaivoksessa, kirjoittaa Catherine Feore.

Kaivos sijaitsee Puolassa, mutta lähellä Tšekin ja Saksan rajoja. Sille myönnettiin toimilupa toimia vuonna 1994. Puolan ilmastoministeri myönsi 20. maaliskuuta 2020 luvan jatkaa ruskohiilen kaivostoimintaa vuoteen 2026. Tšekki lähetti asian Euroopan komission käsiteltäväksi ja 17. joulukuuta 2020 komissio antoi perustellussa lausunnossa, jossa se kritisoi Puolaa useista EU: n lainsäädännön rikkomisista. Komissio katsoi erityisesti, että Puola oli rikkonut EU: n lainsäädäntöä hyväksymällä toimenpiteen, joka mahdollistaa kuuden vuoden pidennyksen tekemättä ympäristövaikutusten arviointia. 

Tšekki pyysi tuomioistuinta tekemään väliaikaisen päätöksen, kunnes yhteisöjen tuomioistuin antoi lopullisen tuomion. Koska Puolan viranomaiset eivät kuitenkaan noudattaneet tämän määräyksen mukaisia ​​velvoitteitaan, Tšekki teki 7. kesäkuuta 2021 hakemuksen, jossa Puolaa velvoitettiin maksamaan päivittäinen 5,000,000 XNUMX XNUMX euron uhkasakko EU: n talousarviosta sen noudattamatta jättämisestä sen velvoitteet. 

Mainos

Tuomioistuin hylkäsi tänään (20. syyskuuta) Puolan hakemuksen välitoimien kumoamisesta ja määräsi Puolan maksamaan komissiolle 500,000 XNUMX euron uhkasakon päivässä, joka on kymmenesosa Tšekin tasavallan vaatimuksesta. Tilintarkastustuomioistuin totesi, että Tšekin tasavallan ehdottama määrä ei sido heitä ja että alempi luku olisi riittävä kannustamaan Puolaa "lopettamaan väliaikaisen määräyksen velvoitteidensa laiminlyönti".

Puola väitti, että ruskohiilen louhinnan lopettaminen Turówin kaivoksella voi aiheuttaa lämmön ja juomaveden jakelun katkeamisen Bogatynian (Puola) ja Zgorzelecin (Puola) alueilla, mikä uhkaa kyseisten alueiden asukkaiden terveyttä. Tuomioistuin totesi, että Puola ei ollut riittävästi osoittanut, että tämä oli todellinen riski.

Koska Puola ei noudattanut väliaikaista määräystä, tuomioistuin katsoi, ettei sillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin määrätä sakko. Unionin tuomioistuin on korostanut, että on hyvin harvinaista, että jäsenvaltio nostaa jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättämistä koskevan kanteen toista jäsenvaltiota vastaan, tämä on yhdeksäs tällainen kanne tuomioistuimen historiassa.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

7 miljardia euroa keskeisiin infrastruktuurihankkeisiin: puuttuvat yhteydet ja vihreä liikenne

Julkaistu

on

Verkkojen Eurooppa -välineen (CEF) liikenneohjelmasta käynnistetty ehdotuspyyntö tarjoaa 7 miljardia euroa eurooppalaisiin liikenneinfrastruktuurihankkeisiin. Suurin osa tämän ehdotuspyynnön puitteissa rahoitetuista hankkeista auttaa lisäämään koko liikenneverkostomme kestävyyttä, mikä saa EU: n saavuttamaan eurooppalaisen vihreän sopimuksen tavoitteen eli vähentää liikenteen päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: ”Kasvamme massiivisesti vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönottoon käytettävissä olevia varoja 1.5 miljardiin euroon. Tuemme ensimmäistä kertaa myös hankkeita, joiden tarkoituksena on, että Euroopan laajuiset liikenneverkostomme soveltuvat siviilipuolustuskäyttöön ja parantavat sotilaallista liikkuvuutta kaikkialla EU: ssa. Eilisen haun puitteissa rahoitetut hankkeet edistävät tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen liikennejärjestelmän luomista sekä matkustajille että rahdille ja infrastruktuurin kehittämistä kestävämpien liikkuvuusvalintojen tukemiseksi. ”

EU tarvitsee tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen kuljetusjärjestelmän sekä matkustajille että rahdille. Tähän on sisällyttävä edullinen, suurnopeusrautatieverkko, runsas lataus- ja tankkausinfrastruktuuri nollapäästöisille ajoneuvoille sekä parempi automaatio tehokkuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa