Liity verkostomme!

ympäristö

Euro 7: Euroopan parlamentin jäsenet kannattavat uusia sääntöjä epäpuhtauspäästöjen vähentämiseksi 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mepit ovat valmiita aloittamaan keskustelut EU:n hallitusten kanssa uusista säännöistä, joilla vähennetään henkilöautojen, pakettiautojen, linja-autojen ja kuorma-autojen päästöjä. Täysistunto, ENVI.

Parlamentti vahvisti viime viikolla neuvottelukantansa uudistamisesta Moottoriajoneuvojen tyyppihyväksyntää ja markkinavalvontaa koskevat EU:n säännöt (Euro 7) äänin 329 puolesta, 230 vastaan ​​ja 41 tyhjää. Uusi asetus päivittää nykyisiä pakokaasupäästörajoja (kuten typen oksidit, hiukkaset, hiilimonoksidi ja ammoniakki) ja ottaa käyttöön uusia toimenpiteitä renkaiden ja jarrujen päästöjen vähentämiseksi ja akun kestävyyden lisäämiseksi.

Mepit yhtyvät komission ehdottamiin henkilöautojen epäpuhtauspäästöihin ja ehdottavat kevyiden hyötyajoneuvojen päästöjen lisäämistä kolmeen luokkaan niiden painon perusteella. He ehdottavat myös laboratoriossa ja todellisissa ajo-olosuhteissa mitattujen pakokaasupäästöjen tiukentamista linja-autoille ja raskaille ajoneuvoille. Parlamentti haluaa myös mukauttaa EU:n laskentamenetelmät ja rajat jarruhiukkaspäästöille ja renkaiden hankaussuhteille kansainvälisten standardien kanssa, joita parhaillaan kehitetään Yhdistyneiden Kansakuntien Euroopan talouskomissio.

Löydät lisätietoja tästä uudesta artikkelista lehdistötiedote.

Esittelijä Alexandr Vondra (ECR, CZ) sanoi: "Olemme onnistuneesti löytäneet tasapainon ympäristötavoitteiden ja valmistajien elintärkeiden etujen välillä. Olisi haitallista toteuttaa ympäristöpolitiikkaa, joka vahingoittaa sekä Euroopan teollisuutta että sen kansalaisia. Kompromissillamme palvelemme kaikkien osapuolten etuja ja välttelemme ääriasemia."

Seuraavat vaiheet

Eduskunta on nyt valmis aloittamaan neuvottelut EU:n hallitukset lain lopullisesta muodosta,

Mainos

Tausta

10. marraskuuta 2022 komissio ehdotettu tiukemmat ilman epäpuhtauspäästöstandardit polttomoottoriajoneuvoille käytetystä polttoaineesta riippumatta. Nykyiset päästörajat koskevat henkilö- ja pakettiautoja (euro 6) sekä linja-autoihin, kuorma-autoihin ja muihin raskaisiin ajoneuvoihin (Euro VI). Uutena mm. Euro 7 -ehdotus käsittelee muita kuin pakokaasupäästöjä (renkaiden mikromuoveja ja jarrujen hiukkasia) ja sisältää akun kestävyyttä koskevia vaatimuksia.

Hyväksyessään tämän mietinnön parlamentti vastaa kansalaisten odotuksiin edistää hyvien akkujen kestostandardien mukaisten sähköajoneuvojen ostamista, edistää digitaalisen ja sähköisen infrastruktuurin käyttöönottoa ja vähentää EU:n energiariippuvuutta ulkomaisista toimijoista, kuten ehdotuksissa ilmaistaan. 4(3), 4(6), 18(2) ja 31(3) päätelmissä. Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa