Liity verkostomme!

ympäristö

Kevyiden muovipussien lasku jatkui vuonna 2021

SHARE:

Julkaistu

on

Vuonna 2021, jokainen henkilö asuu EU kulutettiin keskimäärin 77 kevyttä muovikassia (LPCB), mikä on 11 pussia vähemmän henkilöä kohden vuoteen 2020 verrattuna. Kaiken kaikkiaan EU:ssa kulutettiin 34.2 miljardia (bn) kevyttä muovikassia vuonna 2021 (-4.8 miljardia pussia vuoteen 2020 verrattuna). ). 

Nämä tiedot ovat peräisin tiedot kevyestä muovitelineestä laukut Eurostat julkaisi tänään. Artikkelissa esitetään kourallinen havaintoja yksityiskohtaisemmasta Statistics Explained artikkeli.

Viivakaavio: Kevyiden muovisten kantokassien kulutus, milj., 2018-2021

Lähdetietojoukko: env_waspcb

2021 oli ensimmäinen vuosi, jolloin erittäin kevyiden muovisten kantokassien (eli pussien, joiden seinämän paksuus on alle 15 mikrometriä (mikronia)) kulutus väheni EU:ssa. EU:n asukkaat kuluttivat vuonna 2021 12.3 miljardia erittäin kevyitä muovisia kantokasseja (VLPCB:tä), mikä on vähemmän kuin koskaan aikaisemmin (tiedonkeruun alkamisesta vuonna 2018): 14.1 miljardia vuonna 2018; 14.5 miljardia vuonna 2019; 14.9 miljardia vuonna 2020).  

Vuodesta 2018 lähtien LPCB:n, jonka paksuus on 15–50 mikronia, kulutus on laskenut tasaisesti: vuoden 8.2 2018 miljardista 3.5 miljardiin vuonna 2021.  

Kaikissa EU-maissa on nyt käytössä kulutuksen vähentämiseen tähtääviä toimenpiteitä muovipusseja koskeva direktiivi, jonka tavoitteena on vähentää LPCB:n kulutusta siten, että se ei ylitä 40 pussia henkilöä kohti 31. joulukuuta 2025 mennessä. Tämä tavoite ei kuitenkaan sisällä VLPCB:itä.

Pylväskaavio: Kevyiden muovisten kantokassien kulutus henkeä kohti, 2021

Lähdetietojoukko: env_waspcb

Mainos

Niistä EU-maista, joilla oli saatavilla tietoja, vuonna 2021 eniten LPCB:tä henkilöä kohden kuluttivat Liettua (271 pussia per henkilö), Latvia (204) ja Tšekki (189), ja suurin osa kulutuksesta liittyi VLPCB:hen. 

Asteikon toisessa päässä vähiten kulutusta ilmoittaneet maat olivat Belgia (5 pussia per henkilö), Portugali (9) ja Ruotsi (16). Belgiassa VLPCB:n kulutus asukasta kohden oli 1 pussi ja Ruotsissa 2 pussia. Portugali ei ilmoittanut erosta.

Asukaskohtaisen kulutuksen laaja vaihtelu johtuu ensisijaisesti toimenpiteiden tehokkuuden eroista taloudellisista, sosiaalisista ja poliittisista tekijöistä. Toinen syy on se, että jotkin maat ottivat käyttöön kulutuksen vähentämistoimenpiteitä kaudella 2018–2021, mutta joissakin maissa toimenpiteet olivat voimassa sitä pidempään. Kolmas mahdollinen selitys on EU-maiden erilaiset laskentamenetelmät.

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Kevyet muoviset kantokassit (LPCB): muoviset kantokassit, joiden seinämäpaksuus on alle 50 mikronia, kahvalla tai ilman, ja jotka on valmistettu muovista ja jotka toimitetaan asiakkaille tavaroiden tai tuotteiden myyntipisteessä. 
  • Ensimmäisen visualisoinnin aggregaatit lasketaan niiden maiden perusteella, jotka ilmoittivat vapaaehtoisesti mikroniluokkien jaon. Itävalta, Bulgaria, Tanska, Viro, Kreikka, Ranska, Kroatia, Italia, Malta, Alankomaat, Puola, Portugali ja Romania: tietoja ei ole saatavilla kaikilta vuosilta. 
  • Bulgaria, Tanska, Viro, Kreikka, Italia, Malta, Alankomaat ja Romania: tietoja kevyiden muovisten kantokassien kulutuksesta henkilöä kohden ei ole saatavilla vuodelta 2021. 
  • - Direktiivi 2015 / 720 (Muovipussidirektiivi) pyrkii vähentämään LPCB:n kulutusta roskauksen torjumiseksi, kuluttajakäyttäytymisen muuttamiseksi ja jätteen syntymisen ehkäisemiseksi sekä asettaa kulutuksen vähentämisvaatimuksia. 

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa