Liity verkostomme!

ympäristö

Pienet saarivaltiot johtavat maailmaa historiallisessa ilmastooikeuden tapauksessa valtamerten suojelemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Merkittävä kansainvälinen ilmastooikeusjuttu alkaa tänään Hampurissa (11. syyskuuta), kun pienet saarivaltiot pyrkivät selventämään valtioiden velvollisuuksia estää hiilidioksidipäästöjen aiheuttamat katastrofaaliset vahingot valtamerillemme.

Pienten saarivaltioiden ilmastonmuutosta ja kansainvälistä oikeutta käsittelevä komissio (COSIS) on siirtänyt asian Kansainväliseen merioikeustuomioistuimeen (ITLOS) ja pyytänyt tuomioistuinta määrittämään, pitäisikö valtamerten absorboimia hiilidioksidipäästöjä ottaa huomioon. saastuminen, ja jos on, mitä velvoitteita mailla on välttää tällaista saastumista ja suojella meriympäristöä.

Meri tuottaa 50 % tarvitsemastamme hapesta, absorboi 25 % kaikista hiilidioksidipäästöistä ja sitoo 90 % näiden päästöjen tuottamasta ylimääräisestä lämmöstä. Liiallinen hiilidioksidin saastuminen CO2 aiheuttaa haitallisia kemiallisia reaktioita, kuten korallien valkaisua, happamoitumista ja hapen poistumista, ja vaarantaa valtamerten jatkuvan kyvyn sitoa hiilidioksidia ja turvata elämää planeetalla.

YK:n merioikeusyleissopimuksen (UNCLOS) mukaan useimpien maiden on toteutettava toimenpiteitä meriympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi, vähentämiseksi ja hallitsemiseksi. Jos tapaus onnistuu, näihin velvoitteisiin kuuluisivat hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja hiilidioksidipäästöjen jo vahingoittaman meriympäristön suojelu. 

Merenpinnan noustessa jotkin saaret - mukaan lukien Tuvalu ja Vanuatu - joutuvat kokonaan veden alle vuosisadan loppuun mennessä. On arvioitu, että puolet Tuvalun pääkaupungista tulvii vuoteen 2050 mennessä.
Oikea Hon. Antiguan ja Barbudan pääministeri Gaston Alfonso Browne sanoi: "Huolimatta vähäisistä kasvihuonekaasupäästöistämme COSISin jäsenet ovat kärsineet ja kärsivät edelleen ilmastonmuutoksen haitallisten vaikutusten ylivoimaisesta taakasta.

"Ilman nopeita ja kunnianhimoisia toimia ilmastonmuutos saattaa estää lapsiani ja lastenlapsiani asumasta esi-isiensä saarella, saarella, jota kutsumme kodiksi. Emme voi olla hiljaa tällaisen epäoikeudenmukaisuuden edessä.

"Olemme tulleet tämän tuomioistuimen eteen siinä uskossa, että kansainvälisellä oikeudella on oltava keskeinen rooli selvitettäessä katastrofista, jonka todistamme silmiemme edessä."

Mainos

The Hon. Tuvalun pääministeri Kausea Natano sanoi:Merenpinta nousee nopeasti ja uhkaa upottaa maamme valtameren alle. Äärimmäiset sääilmiöt, joiden määrä ja voimakkuus kasvavat vuosi vuodelta, tappavat ihmisiä ja tuhoavat infrastruktuurimme. Kokonaiset meri- ja rannikkoekosysteemit kuolevat vesillä, jotka lämpenevät ja happamoituvat.

"Tiede on selkeä ja kiistaton: nämä vaikutukset ovat seurausta kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

”Tulemme tänne hakemaan kiireellistä apua siinä vahvassa uskossa, että kansainvälinen oikeus on olennainen mekanismi sen ilmeisen epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseksi, jota ihmiset kärsivät ilmastonmuutoksen seurauksena. Luotamme siihen, että kansainväliset tuomioistuimet eivät anna tämän epäoikeudenmukaisuuden jatkua valvomattomana.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa