Liity verkostomme!

ympäristö

Komissio hyväksyy 742 miljoonan euron Tšekin valtiontukiohjelman kestävän metsänhoidon tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti 742 miljoonan euron (17.4 miljardin Tšekin korunan) ohjelman kestävän metsänhoidon tukemiseksi. Toimenpide myötävaikuttaa ohjelman tavoitteiden saavuttamiseen Yhteinen maatalouspolitiikka vahvistamalla metsien ympäristönsuojelua.

Järjestelmän mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina pienet, keskisuuret ja suuret metsänomistajat ja muut yhteisöt, joilla on samanlaiset oikeudet ja velvollisuudet, mukaan lukien valtion omistamat yhteisöt. Suorilla avustuksilla tuetaan erityisesti: i) toimia, joilla pyritään estämään maaperän eroosio kaadetuissa metsiköissä; ii) metsien biologisen monimuotoisuuden suojelu; ja iii) metsämaan rakenteen ja koostumuksen suojelu. Tukikelpoiset tuensaajat saavat tukea, joka on noin 0.18 euroa (4.22 CZK) päivässä hehtaaria kohden metsämaata. Tämä määrä kattaa enintään 100 prosenttia tukikelpoisista kustannuksista.

Komissio arvioi ohjelman erityisesti EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti 107 artiklan 3 kohdan c alakohta Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (jäljempänä SEUT) määräysten mukaisesti jäsenvaltiot voivat tukea tietyn taloudellisen toiminnan kehittämistä tietyin edellytyksin ja 2022 Maa- ja metsätalousalan sekä maaseudun valtiontukien suuntaviivat (vuoden 2022 maatalouden suuntaviivat). Tällä perusteella komissio hyväksyi Tšekin ohjelman EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Komissaari Didier Reynders (kuvassaKilpailupolitiikasta vastaava johtaja sanoi: "Hyväksyimme tänään 742 miljoonan euron ohjelman, jonka avulla Tšekki voi tukea kestävää metsänhoitoa ja varmistaa, että metsät kestävät ilmastonmuutosta. Toimenpide edistää EU:n ympäristö- ja ilmastotavoitteiden saavuttamista vääristämättä kilpailua kohtuuttomasti.

Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa