Liity verkostomme!

Kiina

EU ja Kiina tapaavat 26. kilpailuviikon aikana keskustellakseen kilpailupolitiikasta ja sen täytäntöönpanosta

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n ja Kiinan viranomaiset ja asiantuntijat tapasivat verkossa 23.-25 keskustellakseen yhteistyöstään kilpailulainsäädännön ja sen täytäntöönpanon alalla.

Istunnot keskittyivät kilpailulainsäädännön täytäntöönpanoon EU:ssa ja Kiinassa, erityisesti lähestymistapaan vertikaaliset fuusiot, samoin kuin kilpailulainsäädäntöä valvovat ja kauppajärjestöt. Osallistujat keskustelivat myös uusi asetus reilun kilpailun arviointijärjestelmästä Kiinassa, jonka tavoitteena on edistää kilpailukykyisiä ja yhtenäisiä markkinoita estämällä julkista politiikkaa vääristämästä ja rajoittamasta kilpailua, ja EU:n valtiontukimenettelyt, jossa keskitytään EU:n ja sen jäsenvaltioiden väliseen yhteistyöhön. 

EU-Kiina -kilpailuviikko vietetään kahdesti vuodessa ja on osa Kilpailuyhteistyöhanke, viisivuotinen EU-rahoitteinen ohjelma, joka tarjoaa teknistä yhteistyötä Aasian kilpailuviranomaisille. Se tarjoaa foorumin kilpailupolitiikkaa koskevalle tiedonvaihdolle Euroopan komission kilpailun pääosaston ja Kiinan valtion markkinoiden sääntelystä vastaavan hallinnon välillä. Tavoitteena on jakaa kokemuksia ja vahvistaa kilpailupolitiikan lähentymistä sekä EU:n että Aasian kansalaisten ja yritysten hyödyksi.

Lisätietoja Euroopan komission kahdenvälisestä vuoropuhelusta Kiinan kanssa kilpailupolitiikan alalla on saatavilla komission sivuilla verkkosivusto.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa