Liity verkostomme!

ympäristö

Kommentteja EU:n komission ehdotuksesta metsien seurannan puitteeksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ruotsin metsäteollisuusliitto tukee Euroopan komission pyrkimystä varmistaa laadukkaan tiedon saatavuus EU:n metsistä. Tänään esitetty ehdotus unionin metsien uudesta seurantajärjestelmästä ei kuitenkaan täytä näitä odotuksia. Ei ole selvää, miten ehdotus lisää asiaankuuluvaa tietoa metsän toiminnoista, ei ainakaan maille, joilla on kansalliset inventaariot ja jotka jo vaihtavat tietoja kansainvälisten aloitteiden puitteissa, eikä EU-lainsäädännössä jo asetetun pakollisen seurannan osalta.

"Suhtaudumme myönteisesti pyrkimykseen parantaa tietämystä Euroopan metsien tilasta ja parantaa vertailukelpoisten tietojen saatavuutta sekä laajentaa satelliittiseurannan käyttöä meneillään olevia luonnonhäiriöitä koskevien tietojen nopean saatavuuden parantamiseksi. Samaan aikaan kaikille ehdotetuille indikaattoreille on ensisilmäyksellä vaikea erottaa selkeää tarkoitusta”, sanoo Viveka Beckeman, Ruotsin metsäteollisuusliiton pääjohtaja.

Metsävalvontalain tarkoituksena on luoda kattavampi kuva Euroopan metsien tilasta ja kaikista niiden tarjoamista palveluista. Monissa jäsenvaltioissa, myös Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa, on ollut käytössä hyvin toimivat valvontajärjestelmät useiden vuosien ajan, ja niissä on laaja tietokanta. Ruotsin kansallisen metsäinventoinnin kautta Ruotsi on seurannut metsiä sata vuotta.

”Ehdotuksen vahva keskittyminen satelliitti- ja paikkatietoon on vastoin hyvin toimivien inventointijärjestelmien logiikkaa ja perinteitä, jotka perustuvat seurantapaikkojen aggregoituihin tietonäytteisiin. Se myös siirtää painopisteen todellisesta laadukkaamman tiedon tarpeesta kaikissa jäsenvaltioissa digitaalisten kartoituskerrosten ja yksinkertaistettujen indikaattoreiden luomiseen, Viveka Beckeman sanoo.

Se, miten digitalisaation avulla voidaan edistää kestävää kehitystä metsätaloudessa, on yksi Ruotsissa meneillään olevan kansallisen tutkimushankkeen painopistealueista. Myös uudet mittausmenetelmät ja biologisen monimuotoisuuden tutkimus asetetaan etusijalle, jotta voidaan hyödyntää elinkelpoisten metsien potentiaalia ja biologista monimuotoisuutta.

"Vaadimme tulevissa neuvotteluissa, että Euroopan parlamentti ja jäsenmaat arvioivat huolellisesti ehdotettujen indikaattoreiden relevanssia, mitattavuutta ja tärkeyttä eri yhteiskunnallisille tavoitteille, erityisesti niille, joilla on jo hyvin toimivat inventointijärjestelmät", Viveka päättää. Beckeman.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa