Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Valtiontuki: komissio hyväksyy Ranskan 150 miljoonan euron ohjelman metsätalouden kehittämiseksi ja metsien sopeuttamiseksi ilmastonmuutokseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan 150 miljoonan euron tukiohjelman, jonka tavoitteena on kehittää metsätaloutta ja mukauttaa metsiä ilmastonmuutokseen. Järjestelmä rahoitetaan osittain elvytys- ja sietokykyvälineestä (FRR) sen jälkeen, kun komissio on antanut myönteisen arvion Ranskan elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta ja sen jälkeen, kun neuvosto on hyväksynyt sen. Tuki myönnetään suorina tukina yksityisille omistajille tai heidän hoitoyhdistyksilleen, kuten metsätalouden ja ympäristön etujärjestöille ja metsäosuuskunnille. Myös julkiset elimet ja omistajat voivat hyötyä toimenpiteestä.

Toimenpiteellä rahoitetaan investointeja, jotka tähtäävät metsien sopeuttamiseen ilmastonmuutokseen, sekä investointeja, jotka hyödyttävät ilmahiilen talteenottoa, luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä ja ekosysteemipalvelujen tehostamista. Se on voimassa 31. joulukuuta 2022 saakka. Komissio on arvioinut Ranskan järjestelmän EU:n valtiontukisääntöjen ja erityisesti vuoden 2014 maa- ja metsätalousalan sekä maaseutualueiden valtiontukisuuntaviivojen perusteella. Komissio totesi, että suunniteltu tuki edistää EU:n tavoitteita, jotka koskevat muun muassa resurssien tehokkaan käytön edistämistä älykkään ja kestävän kasvun saavuttamiseksi Euroopan vihreän kehityksen ohjelman mukaisesti. Lisäksi komissio totesi, että valtion tuen aiheuttamat kilpailun vääristymät pidetään mahdollisimman vähäisinä.

Tämän perusteella komissio on päätellyt, että toimenpide on EU:n valtiontukisääntöjen mukainen. Komissio arvioi ensisijaisesti valtiontukea sisältäviä toimenpiteitä, jotka sisältyvät FRR:n mukaisesti esitettyihin kansallisiin elvytyssuunnitelmiin, ja on ohjannut ja tukenut jäsenvaltioita kansallisten elvytyssuunnitelmien valmisteluvaiheessa helpottaakseen elvytyssuunnitelman nopeaa käyttöönottoa. FRR. Lisätietoja on saatavilla komission kilpailun pääosaston verkkosivuilla valtiontukirekisterissä, numerolla SA.61929.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa