Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

"Historiallinen voitto": Bangladeshin ilmastokampanjoija ylisti COP27:n läpimurtoa menetyksien ja vahinkojen suhteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

COP27-ilmastokonferenssi Sharm el Sheikhissä Egyptissä on vaarassa tulla muistetuksi kansainvälisenä huippukokouksena, jossa ei sovittu tarpeeksi, jotta maailma saataisiin aidosti kurssiin fossiilisten polttoaineiden poistamiseksi. Mutta yhdellä alueella edistyttiin enemmän kuin monet olivat odottaneet, ja tappio- ja vahinkorahastosta sovittiin, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

"Rahaston saaminen on historiallinen voitto" oli ilmastokampanjan kannattaja Saleemal Huqin reaktio yhteen todelliseen läpimurtoon COP27:ssä. Kansainvälisen ilmastonmuutos- ja kehityskeskuksen bangladeshilainen johtaja sanoi, että tappio- ja vahinkorahasto on ollut haavoittuvimpien maiden vaatimus pitkään, mutta kehittyneet maat ovat aina estäneet sen.

Rahasto on tarkoitettu maille, jotka ovat hyötyneet eniten hiilellä, öljyllä ja kaasulla toimivasta teollisesta kehityksestä korvaamaan maita, jotka ovat kärsineet pahiten tulvista, kuivuudesta, merenpinnan noususta ja muista ilmastonmuutoksen seurauksista. Bangladesh on yksi näille vaaroille eniten alttiina olevista maista, vaikka sen osuus maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä on vähäinen.

Professori Huq, joka työskentelee riippumattomassa yliopistossa Bangladeshissa, sanoi, että tällä kertaa erona oli kehitysmaiden yhtenäisyys painostaessaan rahastoa, vaikka hän lisäsi, että "nyt meidän täytyy rakentaa sen varaan ja saada se todella tuottamaan jotain. kärsiville ihmisille."

Vuosi sitten Glasgow'ssa Skotlannissa COP26:ssa Saleemul Huq varoitti, että COP-prosessi oli epäonnistunut, koska "olemme tehneet sen 26 kertaa ja ilmastonmuutos tapahtuu niin kuin me puhumme", väittäen, ettei kyse ollut enää vain sopeutumista ja lieventämistä, koska menetyksiä ja vahinkoja tapahtui.

Hän oli sanonut, että pelkkä vuoropuheluun suostuminen menetyksistä ja vahingoista keskustelemiseksi oli täysin mahdotonta hyväksyä, kun hän puhui joistakin planeetan haavoittuvimmista ihmisistä. Paljon riippuu nyt siitä, kuinka pian, kuinka paljon ja kuinka usein maailman rikkaimmat valtiot osallistuvat rahastoon.

Euroopan parlamentin Sharm el Sheikhin valtuuskunnan johtaja, vihreä Euroopan parlamentin jäsen Bas Eickhout nosti tappio- ja vahinkorahaston COP27:n ainoaksi saavutukseksi. ”EU osoitti johtajuutta ja pääsi umpikujasta julistamalla kannattavansa rahastoa. Tämän seurauksena COP saavutti jotain”, hän sanoi.

Mainos

"Olen edelleen surullinen, että olemme niin kaukana Pariisin ilmastotavoitteen saavuttamisesta, mutta olen optimistinen, että kaikista tuhoprofetioista huolimatta monenvälinen prosessi ei ole romahtanut. Edistystä on ja toivoa enemmän”, Bas Eickhout lisäsi, mutta kuvasi COP27:ää "menetetyksi tilaisuudeksi".

”Mitä kauemmin pidämme kiinni hiilestä, öljystä ja kaasusta, sitä katastrofaalisempia ilmastonmuutoksen seuraukset ja lopulta kustannukset ovat. Päätös tappio- ja vahinkorahaston perustamisesta on tärkeä poliittinen signaali, mutta se on edelleen monien keskustelujen keskiössä tulevissa konferensseissa”, hän sanoi.

Hän varoitti, että on edelleen epäselvää, mitkä maat maksavat rahastoon ja mitkä ovat oikeutettuja tukeen, jonka pitäisi tavoittaa heikoimmassa asemassa olevat ihmiset ja ilmastonmuutoksesta eniten kärsineet.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa