Liity verkostomme!

Bahama

Bahama jättää ilmastonmuutosta koskevia oikeudellisia huomautuksia kansainväliselle tuomioistuimelle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 Oikeussyyttäjä Ryan Pinder vaatii Bahaman liittovaltion puolesta Kansainväliselle tuomioistuimelle (ICJ), että maailman maita saatetaan vastuuseen ilmastopolitiikastaan ​​vedoten eksistentiaaliseen uhkaan, jonka ilmastonmuutos aiheuttaa Bahamille ja muille. pienet saarivaltiot.

Kirjallinen lausunto esitettiin Kansainväliselle tuomioistuimelle (ICJ) neuvoa-antavaan menettelyyn valtioiden kansainvälisen oikeuden mukaisista velvollisuuksista ilmastonmuutoksen torjunnassa.

”Elämme uutta ilmastoaikakautta, jossa ilmastovaikutukset lisäävät yhä enemmän geopoliittista ja taloudellista epävakautta. Kansainvälisten instituutioiden on tartuttava tilaisuuteen ja vaadittava päättäväisiä toimia, pääministeri Philip Davis sanoi. "Bahama vaatii ICJ:tä tekemään selväksi valtioiden oikeudelliset velvoitteet vähentää haitallista politiikkaa ja suojella nykyisiä ja tulevia sukupolvia ilmastonmuutoksen tuhoisimmilta vaikutuksilta."

Bahama väittää, että valtioilla on velvollisuus ehkäistä ympäristöhaittoja, tehdä yhteistyötä ilmastotoimissa ja kunnioittaa nykyisten ja tulevien sukupolvien oikeuksia terveelliseen ympäristöön.

"ICJ:n neuvoa-antava lausunto antaa kipeästi kaivattua opastusta osavaltioiden vastuista ilmastonmuutoksen torjunnassa", sanoi oikeusministeri Ryan Pinder. "Se vahvistaa ilmastotoimien oikeudellista kehystä ja saa valtiot vastuuseen panoksestaan ​​kriisiin."

Bahaman esityksessä käsitellään yksityiskohtaisesti ilmastonmuutoksen vaikutuksia kansallisella ja yksilötasolla, mukaan lukien merenpinnan nousu, valtamerten happamoituminen, äärimmäiset sääilmiöt ja koralliriuttojen haitat. Bahama kiinnittää tuomioistuimen huomion ilmastonmuutoksen merkittäviin ja jatkuviin vaikutuksiin maan talouteen ja vaikutuksiin, joita bahamalaisten tulevat sukupolvet todennäköisesti kohtaavat.

Hakemus jätettiin ICJ:n kirjaamoon tänään, Hollannissa, perjantaina 22. maaliskuuta 2024.

Mainos

Esitys tukee Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen päätöslauselmalla 77/276 esittämää "Kansainvälisen tuomioistuimen neuvoa-antavan lausunnon pyyntöä valtioiden velvollisuuksista ilmastonmuutoksen suhteen".

Bahama tulee kommentoimaan muiden valtioiden ja kansainvälisten järjestöjen esittämiä huomautuksia ennen 24. kesäkuuta 2024 asetettua määräaikaa.

Bahama puolustaa edelleen monilla rintamilla vahvoja ja kunnianhimoisia toimia ilmastokriisin ratkaisemiseksi ja nykyisten ja tulevien sukupolvien oikeuksien suojelemiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa