Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

Mitä tapahtuu Euroopan metsille, kun maailma lämpenee?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

  • 50 vuodessa metsät, sellaisina kuin ne tunnemme, saattavat kadota osista maailmaa ilmastonmuutoksen vuoksi.
  • Appsilon, data-analytiikkayritys, rakensi Tulevaisuuden metsät – Datan visualisointisovellus, joka näyttää, miten erilaiset ilmastoskenaariot vaikuttavat Euroopan metsiin. Se tarjoaa raikastavan katseen tulevaisuuteen, jossa osa mantereesta tulee sopimattomiksi joillekin tärkeimmille puulajeille.
  • Sovelluksessa kuvatulla metsien muuttoprosessilla voi olla vakavia seurauksia luonnonsuojelulle ja metsänhoidolle sekä paikallisiin ekosysteemeihin että talouksiin.

Puut ovat liikkeellä. Lämpötilan nousu ja sademäärän väheneminen aiheuttavat muutoksia kasvien levinneisyydessä maailmanlaajuisesti. Datatiedeyritys Appsilon loi Future Forestsin – datan visualisoinnin hallintapaneelin – joka näyttää miltä puiden vaeltaminen saattaa näyttää seuraavan 50 vuoden aikana. Se perustuu a opiskella Puolalaiset tutkijat analysoivat 12 eurooppalaisen metsäpuulajin ennustettuja alueita ja uhkatasoja kolmen eri ilmastonmuutosskenaarion mukaisesti.

Napsauta tätä nähdäksesi Euroopan metsien tulevaisuuden.

"Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi tietojen visualisointi on niin tehokas työkalu. Halusimme kuvata tutkimuksen tuloksia kiinnittääksemme ihmisten huomion metsämuuttoon yhtenä ilmastonmuutoksen vähemmän tunnetuista vaikutuksista. Muutos puulajien levinneisyydessä ei kuulosta niin pahalta. Mutta näetkö suurimman osan Euroopasta korostettuna punaisella, koska koivu on kokonaan kadonnut mantereeltamme? Silloin hälytyskellot alkavat soida”, sanoi Filip Stachura, Appsilonin toimitusjohtaja.

Kuinka suuri uhka on?

”Tutkimuksemme on osoittanut, että kaikkien analysoitujen lajien sopiva elinympäristö pienenisi merkittävästi. Tämä tarkoittaisi metsän loppua sellaisina kuin ne tunnemme merkittävässä osassa Eurooppaa. Tällaisten muutosten ekologiset seuraukset olisivat vakavia sekä metsänhoidon että luonnonsuojelun kannalta. Se voi tarkoittaa, että jotkut syötävät kasvit ja sienet muuttuvat harvinaisiksi. Esimerkiksi siirtyminen havumetsistä lehtimetsiin voi puolittaa mustikan hedelmätuotannon ja puolukka voi melkein hävitä", sanoi professori Marcin Dyderski Puolan tiedeakatemian dendrologian instituutista.

Appsilonin sovellus, joka perustuu prof. Dyderski ym., antaa käyttäjilleen mahdollisuuden tarkastella metsien tulevaisuutta kolmessa eri ilmastonmuutosskenaariossa – optimistisessa, maltillisessa ja pessimistisessä. Riippuen siitä, miten he reagoivat, puut leimattiin voittajiksi, jotka kukoistavat ja laajenevat uusissa olosuhteissa, häviäjiksi, joiden elinympäristö vähenee yli 50 %, ja avaruusolioiksi – metsiin istutettuja pohjoisamerikkalaisia ​​lajeja, jotka saattavat laajentua tai supistua. niiden alueet.

"Puilla on potentiaalia olla supervoimamme taistelussa ilmastokriisiä vastaan. Niiden hiilensidontakyky voi auttaa vähentämään päästöjä ja vetämään olemassa olevan hiilen pois ilmakehästä. Mutta puut ovat myös ilmastonmuutoksen uhreja. Sovelluksemme tarjoaa katsauksen karmeaan tulevaisuuteen. Mutta vielä on aikaa toimia sen muuttamiseksi. Ja siihen me keskitymme”, sanoi Andrzej Białaś, Appsilonin Data for Good Lead.

Mainos

Tietoja Appsilonista

Appsilon tarjoaa innovatiivisia data-analytiikka- ja koneoppimisratkaisuja Fortune 500 -yrityksille, kansalaisjärjestöille ja voittoa tavoittelemattomille järjestöille. Yrityksen ydintarkoituksena on edistää teknologiaa elämän säilyttämiseksi ja parantamiseksi maapallolla. Sitoutunut vaikuttamaan positiivisesti maailmaan, Appsilonin tiimi käyttää rutiininomaisesti aikaansa ja taitojaan Päivämäärä hyvää hankkeita, jotka tarjoavat monia palveluitaan merkittävästi alennettuun hintaan tai pro-bono.

Tietoja Dendrologian instituutista, PAS

Puolan tiedeakatemian dendrologian instituutti Kórnikissa on tieteellinen yksikkö, joka tekee monitieteistä puumaisten kasvien biologian tutkimusta niiden organisaation kaikilla tasoilla. Instituutti tekee tutkimusta kahdella tieteenalalla: biologian tieteet ja metsätieteet. Instituutin tutkimussuuntia ovat: biogeografia ja systematiikka, fysiologia ja ekofysiologia, molekyylibiologia, siemenbiologia, biokemia, genetiikka, proteomiikka, ekologia, bioindikaatio, fytoremediaatio, mykologia ja mykorritsa, puukasvien valinta, jalostus ja lisääntyminen, entomologia ja invasiivisten lajien biologia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa