Liity verkostomme!

Bangladesh

On aika noudattaa Glasgow'n ilmastosopimusta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Missään muussa vaiheessa ihmiskunnan historiassa syy ei ole osoittautunut kiireellisemmäksi kuin ilmastonmuutoksen torjuminen; Koskaan ei ole ollut enemmän vaakalaudalla meille tällä planeetalla, jota kutsumme kodiksi, ja jokaiselle lajille, jonka kanssa jaamme sen, kirjoittaa Sheikh Hasina, Bangladeshin pääministeri.

Kiihottavat puheet ja inspiroiva kielenkäyttö ovat kuitenkin nyt vain onttoja tunteita – vain tyhjää retoriikkaa ja hienoksi kehrättyä mitään, kun tiedemiehet ovat jo pitkään vaatineet, ettei ole olemassa jyrkkää toimintaa.

Bangladeshin Sylhetin asukkaille, jotka kohtaavat vuosisadan pahimpia tulvia, sanat eivät riitä. Sanat eivät estäneet äkillisiä tulvia viemästä pois heidän kotejaan, tuhoamasta heidän toimeentuloaan ja tappamasta heidän rakkaansa. Eikä tuki tai pienet avustuspaketit ole läheskään tarpeeksi 33 miljoonalle Pakistanin viime kuun tulvista kärsineelle.

Sen sijaan vaadin tänään toimintaa – toimintaa sen täyttämiseksi tehtyjä lupauksia viime vuonna COP26:ssa, YK:n ilmastonmuutoskonferenssissa Glasgow'ssa, auttamaan minun kaltaisiani kansoja kohtaamaan lämpenevän planeetan ankarimmat todellisuudet. Ja kun maailman johtajat valmistautuvat kokoontumaan jälleen, tällä kertaa Sharm El-Sheikhiin, kehotan arvostettuja kollegoitani löytämään keinot noudattaa tekemiään sitoumuksia ja vähintään kaksinkertaistaa sopeutumis- ja rahoitusmäärärahat vuoteen 2025 mennessä.

Tätä teollisuusmaiden luvattua taloudellista tukea olisi pidettävä moraalisena velvoitteena – ja se on elintärkeää omalleni kaltaisille ilmastohaavoittuville maille. Tätäkään ei voi jättää johonkin tulevaisuuteen. Jos halutaan suojella ilmastonmuutoksen laaja-alaisia ​​seurauksia, joita vastaan ​​olemme taistelleet, ja jatkaa taistelua tällä hetkellä, apua on saatava välittömästi.

Bangladesh osallistuu tällä hetkellä 0.56 % globaaleihin hiilidioksidipäästöihin, ja silti ilmastonmuutoksen kansakunnallemme aiheuttamien vahinkojen osuus on valtava.

Merenpinnan nousu, rannikkoeroosio, kuivuus, kuumuus ja tulvat vaikuttavat edelleen vakavasti talouteemme. Ne aiheuttavat tuhoa infrastruktuurillemme ja maatalousteollisuudellemme, kun kohtaamme huomattavia haasteita ilmastonmuutoksen vaikutuksiin liittyvien menetysten ja vahinkojen estämisessä, minimoimisessa ja käsittelemisessä, mukaan lukien äärimmäiset ja hitaasti alkavat tapahtumat. 

Tutkimukset osoittavat, että BKT:n odotetaan laskevan merkittävästi ihmisen aiheuttaman lämpenemisen vuoksi, ja keskitulojen ennustetaan olevan 90 prosenttia pienemmät vuonna 2100 kuin se olisi muuten ollut. Intergovenmental Panel on Climate Change (IPCC) arviointiraportti ennustaa, että Bangladesh kokee köyhyyden nettolisäyksen noin 15 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ilmastonmuutoksen vuoksi.

Mainos

Olisi helppo masentua tällaisten synkkien ennusteiden edessä, kun kiireellisiä toimia ei moni kuule ja edistyminen on niin hidasta. Olisi paljon helpompaa antaa periksi ahdistuksen halvaantumiselle – mutta meidän on vastustettava.

Ja Bangladeshissa teemme juuri niin.

Tällaisten vakavien uhkien edessä olemme tähän mennessä pystyneet saavuttamaan suhteellisen kestävää ja johdonmukaista kasvua. Meillä on myös paljastettiin Mujib Climate Prosperity Plan, jotta voidaan käsitellä ilmastonmuutoskysymyksiä energiaverkostomme hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä vihreisiin investointialoitteisiin – sekä nyt että tulevaisuudessa – kaikki tavoitteenamme muuttaa kehityskulkuamme haavoittuvuudesta kestävyyteen ja puolestaan vaurautta. 

Olimme kehitysmaista ensimmäiset, jotka hyväksyivät kattavan ilmastonmuutosstrategian ja toimintasuunnitelman jo vuonna 2009. Tähän mennessä olemme osoittaneet 480 miljoonaa dollaria erilaisten sopeutumis- ja hillitsemisohjelmien toteuttamiseen.

Lämpötilat Yhdistyneessä kuningaskunnassa ylittivät tänä vuonna 40 celsiusastetta ensimmäistä kertaa historiassa | Christopher Furlong/Getty Images

Tällä hetkellä toteutamme myös ilmastopakolaisten asumishanketta Cox's Bazarin rannikkoalueellamme. Tavoitteena on rakentaa 139 monikerroksista rakennusta noin 5,000 18 ilmastopakolaisperheen suojaamiseksi. Ja 3.5 vuoden pääministerikauteni aikana hallitukseni on tähän mennessä antanut koteja noin XNUMX miljoonalle henkilölle.

Sillä välin olemme hyväksytty "Bangladesh Delta Plan 2100", jonka tavoitteena on muodostaa turvallinen, ilmastonkestävä ja vauras suisto. Ja joka vuosi puolueeni istuttaa miljoonia taimia lisätäkseen myös maamme puiden kattavuutta.

Climate Vulnerable Forumin (CVF) ja V20:n entisenä puheenjohtajana Bangladesh keskittyy edelleen ilmastohaavoittuvien maiden etujen edistämiseen. Pelkkä selviytyminen ei riitä; aiomme menestyä, olla globaali johtaja, näyttää naapureillemme ja maailmalle, että on vielä tie toiveikas tulevaisuuteen – mutta emme voi tehdä tätä yksin.

Kansainvälisen yhteisön sanojen on käännettävä teoiksi lopullisesti.

Glasgow'ssa sovittua 40 miljardin dollarin lisäystä sopeutumisrahoitukseen on pidettävä alkusijoituksena yhteiseen tulevaisuuteen. Muuten toimettomuuden kustannukset ovat valtavat: IPCC:n työryhmän II viime vuoden raportti jo varoitettu että maailmanlaajuinen BKT:n menetys voi osua 10–23 prosenttiin vuoteen 2100 mennessä – paljon enemmän kuin aiemmin ennustettiin.

Jokainen kuluva vuosi korostaa voimakkaammin planeettamme syvästi toisiinsa liittyvää luontoa 21-luvulla, ja syöttöjohdot ja energiariippuvuus heittävät pitkän varjon meille kaikille. Tänä vuonna on jo tuonut lisää ennätyksellisiä lämpötapahtumia eri puolilla maailmaa, sillä Iso-Britannian lämpötilat ylittivät 40 celsiusastetta ensimmäistä kertaa tallennetun historian aikana. 

Ilmastonmuutos, menetys ja vahingot ovat jo mukanamme, minne ikinä katsommekaan. Se toimii ympäri maailmaa lukemattomilla tavoilla. ja ongelmat, joita minun kaltaiset ilmastohaavoittuvat valtiot kohtaavat, ovat muiden kansojen edessä riittävän pian. 

Jos haluamme ylittää tämän suuren haasteen, meidän on tunnustettava, että Bangladeshin tulvat, Kalifornian tulipalot ja Euroopan kuivuus – jotka kaikki johtuvat vain 1.2 asteen lämpötilan noususta – liittyvät toisiinsa ja ne on kohdattava. yhdessä.

Viime vuonna annetut lupaukset on täytettävä; sanojen on lopulta johdettava tekoihin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa