Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

"Eettisesti ja ympäristöllisesti" tuhoisia suunnitelmia mustekalan kasvattamiseksi Espanjassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Asiantuntijat ja eläinten hyvinvoinnin edistäjät ovat järkyttyneitä, kun espanjalainen kala- ja äyriäisyritys Nueva Pescanova ilmoitti suunnitelmistaan ​​avata maailman ensimmäinen mustekalafarmi lukuisista eettisistä ja ekologisista huolenaiheista huolimatta.

Nueva Pescanova toivoo aloittavansa viljeltyjen mustekalan markkinoinnin tänä kesänä ennen kuin myyvänsä 3,000 2023 tonnia mustekalaa vuodessa vuodesta XNUMX eteenpäin. Kaupallinen tila tulee sijaitsemaan lähellä Las Palmasin satamaa Kanariansaarilla. Yhtiö ei ole toistaiseksi paljastanut olosuhteita, joissa mustekala pidetään vankeudessa - tankkien kokoa, ruokaa, jota ne syövät ja kuinka ne tapetaan. 

Asiantuntijat ovat soittaneet hälytyskelloja mustekalatilojen eettisyydestä ja kestävyydestä jo vuosia. The London School of Economics totesi viime vuonna eräässä merkittävässä raportissa: "Olemme vakuuttuneita siitä, että erittäin hyvinvoiva mustekalaviljely on mahdotonta." Compassion in World Farming julkaisi a raportti vuonna 2021 varoittaa, että mustekalaviljely on "katastrofin resepti". Vuonna 2019 tutkijat päätökseen että "eettisistä ja ympäristöllisistä syistä mustekalan kasvattaminen vankeudessa ruokaa varten on huono idea". 

Pääjalkaiset ovat yksinäisiä eläimiä, jotka ovat erittäin uteliaita, älykkäitä ja käyttäytyvät monimutkaisesti ja ovat vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Ne ovat alueellisia eläimiä, ja ne voivat helposti vaurioitua ilman niitä suojaavia luurankoja. Maatalousjärjestelmien karu ja ahtaat olosuhteet luovat siksi suuren huonon hyvinvoinnin riskin, mukaan lukien aggressio ja jopa kannibalismi. Vesieläimet ovat vähiten suojeltuja kaikista viljellyistä lajeista, ja tällä hetkellä ei ole olemassa tieteellisesti validoituja menetelmiä niiden kivuttomaan teurastukseen. 

Mustekalan viljely lisäisi myös luonnonvaraisten kalakantojen kasvavaa painetta. Mustekalat ovat lihansyöjiä ja niiden on syötävä XNUMX-XNUMX kertaa oman painonsa verran ruokaa lyhyen elämänsä aikana. Tällä hetkellä noin kolmannes maailmanlaajuisesti pyydetyistä kaloista käytetään muiden eläinten rehuksi – ja noin puolet tästä määrästä menee vesiviljelyyn. Näin viljellyt mustekalat todennäköisesti ruokitaan kalatuotteilla, jotka ovat peräisin jo liikakalastuksesta ja rannikkoyhteisöjen elintarviketurvan kustannuksella.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa