Liity verkostomme!

Eläinten kuljetukset

Lemmikkieläinkauppa: Toimenpiteet laitonta pentukauppaa vastaan 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mepit haluavat toimia laittoman lemmikkikaupan torjumiseksi eläinten suojelemiseksi ja sääntöjen rikkojien rankaisemiseksi. yhteiskunta.

Monilla lemmikkeillä käydään kauppaa laittomasti kaikkialla EU: ssa, mikä tuottaa suuria voittoja alhaisella riskillä, mikä tarjoaa usein kannattavaa tulolähdettä rikollisverkostoille.

Laittoman lemmikkikaupan hillitsemiseksi jäsenet vaativat EU:n laajuista toimintasuunnitelmaa, tiukempia seuraamuksia ja pakollista rekisteröintiä päätöslauselma hyväksyttiin 12. helmikuuta.

Eurooppalaiset välittävät eläimistä

Koirat ja kissat ovat suosituimpia seuraeläimiä EU: ssa, ja monet meistä pitävät niitä osana perhettä. Suurin osa EU: n kansalaisista välittää karvaisten ystäviensä hyvinvoinnista: 74% uskovat, että seuraeläimiä olisi suojeltava paremmin.

Kauppa voi johtaa huonoihin kasvatusolosuhteisiin, jolloin koiranpennut ja kissanpennut erotetaan äiteistään liian aikaisin ja pitkille matkoille stressaavissa olosuhteissa, usein ilman ruokaa ja vettä.

Se voi myös aiheuttaa riskejä kansanterveydelle, koska laittomasti kasvatettuja lemmikkejä ei usein rokoteta ja ne voivat levittää raivotautia, loisia ja tartuntatauteja ihmisille ja kotieläimille. Matalat hinnat houkuttelevat kuluttajat ostavat seuraeläimiä usein netistä tietämättä liittyviä riskejä.

Mainos

Toimenpiteet

Parlamentti kehotti ottamaan käyttöön yhteensopivan EU: n lemmikkien rekisteröintijärjestelmän vuonna 2016 annettu päätöslauselma. 21. tammikuuta annetussa päätöslauselmassa kehotettiin Euroopan komissiota esittämään ehdotus EU: n laajuiseksi pakollisena järjestelmänä kissojen ja koirien tunnistamiselle ja rekisteröinnille, lisää valvontaa ja tiukempia seuraamuksia vääriä lemmikkipasseja vastaan. Se vaatii myös koiranpentu- ja kissanpentutilojen yhteistä määritelmää EU: ssa, koska eläinten hyvinvointistandardien erot johtavat hintaeroihin, joita laittomat kasvattajat voivat hyödyntää.

Lisäksi tarvitaan lemmikkieläinten jalostusta koskevia EU: n sääntöjä, kun taas EU-maita olisi rohkaistava perustamaan valtuutettujen kasvattajien ja myyjien rekistereitä. Ihmisiä olisi kannustettava omaksumaan pikemminkin kuin seuraeläimiä ostamaan.

Lue lisää EU:n eläinten hyvinvointia koskevista laeista.

Lue lisää 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa