Liity verkostomme!

ympäristö

Chile liittyy johtoon avomeren sopimuksen ratifiointikilpailussa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

High Seas Alliance onnitteli Chileä siitä, että siitä tuli eilen ensimmäinen Latinalaisen Amerikan maa, joka ratifioi virallisesti historiallisen avomeren sopimuksen Yhdistyneiden Kansakuntien päämajassa ja liittyi näin Palaun johtajiksi Race for Ratification -kilpailussa.1.

Chile ja Palau ovat ohjanneet tahtia tämän tärkeän maailmanlaajuisen sopimuksen ratifiointikilpailussa. Heidän johtajuutensa on ratkaisevan tärkeää valtamerten suojelun suunnan kääntämisessä, ja kiitämme heitä polun jatkamisesta. Mutta aika ei ole meidän puolellamme. Tarvitsemme 58 lisämaata pikaisesti ratifioimaan sopimus, ennen kuin siitä tulee kansainvälinen laki ja auttaa meitä pysäyttämään valtamerten terveyden jyrkän heikkenemisen. Vain silloin voimme suojella kunnolla aavaa merta, joka on planeettamme vähiten suojeltu alue. Yhteisellä toiminnalla voimme varmistaa, että yhteinen, globaali valtamerimme voi kukoistaa ja ylläpitää meitä tuleville sukupolville , Sanoi Rebecca Hubbard, High Seas Alliancen johtaja.

" Chile on ollut edelläkävijänä koko avomeren sopimusta koskevien neuvottelujen ajan YK:ssa ja osoittaa edelleen sinistä kunnianhimoaan ja sitoutumistaan ​​aavan meren suojeluun olemalla ensimmäinen Latinalaisen Amerikan maa, joka ratifioi sopimuksen. Alueemme on riippuvainen terveistä avomeren elinympäristöistä monille taloudellisille toiminnoille, mukaan lukien kalastus ja matkailu, ja hyötyy lukemattomista monista muista ekosysteemipalveluista. Tämän riippuvuuden valossa odotamme, että muut maat alueella ja ympäri maailmaa seuraavat pian Chilen esimerkkiä ja ratifioivat avomeren sopimuksen. , Sanoi Mariamalia Rodríguez, High Seas Alliancen koordinaattori, Latinalainen Amerikka.

Aava meri – valtameri maiden merirajojen ulkopuolella – kattaa puolet planeettasta, siellä asuu maailman suurin luonnon monimuotoisuus, ja sillä on olennainen rooli ilmastomme säätelyssä, sillä se sitoo noin 30 prosenttia ihmisten vuosittain tuottamasta hiilidioksidista. Tämä laaja valtamerialue tukee joitain maan tärkeimmistä, mutta kriittisesti uhanalaisia ​​ekosysteemejä, mutta hallinnon puute on tehnyt sen yhä alttiimmaksi liikakäytölle. Tällä hetkellä, vain 1.5 % avomerestä on suojeltua.

Kun 60 maata ratifioi avomeren sopimuksen, se tulee voimaan ja siitä tulee maailman ensimmäinen kansainvälinen laki, joka velvoittaa biologisen monimuotoisuuden säilyttämisen ja hallinnan kansallisten lainkäyttöalueiden ulkopuolella (BBNJ). Aavan meren suojelualueetja mahdollisesti haitallisten toimintojen säätely kattavien ympäristövaikutusten arvioinneilla. Chile ja Belgia ovat molemmat hakeneet isännöimään BBNJ:n sihteeristöä sopimuksen tultua voimaan.

Sen jälkeen, kun se avattiin allekirjoittamista varten YK:n yleiskokouksessa syyskuussa 2023, 87 YK:n jäsenvaltiota on allekirjoittanut avomeren sopimuksenja ilmaisivat näin aikomuksensa edetä ratifiointiin2. High Seas Alliance ja sen jäsenet työskentelevät hallitusten kanssa varmistaakseen 60 ratifiointia, jotka tarvitaan, jotta sopimus tulisi voimaan vuoden 2025 YK:n valtamerikonferenssiin mennessä Nizzassa, Ranskassa.

Aavan meren sopimuksen muuttaminen toimiksi vedessä on kriittinen askel pyrittäessä varmistamaan kansainväliset tavoitteet ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kriisien kääntämiseksi, mukaan lukien tavoite suojella 30 prosenttia maailman maasta ja merestä vuoteen 2030 mennessä, josta sovittiin YK:n maailmanlaajuisessa biologista monimuotoisuutta käsittelevässä huippukokouksessa joulukuuta 2022.

Mainos

Seuraa maiden edistymistä avomeren sopimuksessa ja saat lisätietoja siitä #RaceForRatification at www.highseasalliance.org/treaty-ratification.

Yhdistyneissä Kansakunnissa on 193 jäsenvaltiota. Katso täydellinen luettelo osoitteessa High Seas Alliancen ratifiointiseurantalaite.

allekirjoittaminen Siinä ei vahvisteta valtioiden suostumusta sitoutua sopimukseen, mutta se ilmaisee allekirjoittajavaltion halukkuuden jatkaa sopimuksentekoprosessia ja edetä ratifiointiin. Allekirjoittaminen velvoittaa myös vilpittömässä mielessä pidättymään toimista, jotka rikkovat perustamissopimuksen tarkoituksen ja tarkoituksen. Allekirjoituksen jälkeen maat voivat ratifioida sopimuksen milloin tahansa. Sopimustekstissä täsmennetään, että tämä sopimus on avoinna allekirjoittamista varten kaikille valtioille 20. syyskuuta 2023 alkaen ja se on avoinna allekirjoittamista varten YK:n päämajassa New Yorkissa 20. syyskuuta 2025 asti. Kun tämä ajanjakso on kulunut, valtiot voivat liittyä liittymällä sopimus. Liittymällä tarkoitetaan asiakirjaa, jolla valtio ilmaisee suostumuksensa sitoutua johonkin sopimukseen. Tämä voi tapahtua sopimuksen tultua voimaan.

Ratifiointi Kun kansat hyväksyvät virallisesti uuden kansainvälisen lain, ja tämä edellyttää usein sen varmistamista, että niiden kansallinen lainsäädäntö on sen mukainen. Ratifioinnin nopeus ja prosessi vaihtelevat maittain. Joissakin maissa ratifiointiasiakirja on yksinkertaisesti Leaderin asetus, kun taas toisissa maissa tarvitaan parlamentin hyväksyntä.

Lue lisää aavan meren sopimuksesta tästä tietosivu ja UKK.

Kuvan luotto: NOAA - Ryhävalas siivilöivä krilli

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa