Liity verkostomme!

ympäristö

Grönlannin jäätyessä nopeasti, IMO:n on leikattava merenkulun mustahiilipäästöjä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) pilaantumisen ehkäisemistä ja torjuntaa käsittelevän alakomitean kokouksena (PPR 11) avautuu tänään Lontoossa, Clean Arctic Alliance kehottaa hallituksia suojelemaan arktista aluetta leikkaamalla musta hiili merenkulun päästöt - kirjoittaa Clean Artic Alliamce.

Tämän viikon istunnoissa IMO:n odotetaan viimeistelevän kansainvälisen merenkulun mustahiilen päästöjen arktisten vaikutusten vähentämistä koskevat ohjeet, mukaan lukien suositellut valvontakäytännöt sekä mustahiilen päästötietojen kerääminen, seuranta ja raportointi. Clean Arctic Alliance vaatii kuitenkin sitoutumista pakollisten määräysten kehittämiseen viipymättä. Arktisen neuvoston mukaan merenkulku arktisella alueella lisääntyy, kun taas merenkulun mustahiilen päästöt kaksinkertaistuivat välillä 2015 ja 2021 [2,3].


Musta hiili
"13 vuotta kestäneen IMO-keskustelun jälkeen on korkea aika merenkulkualan ryhtyä toimiin vähentääkseen mustahiilen päästöjä arktiseen alueeseen", sanoi Clean Arctic Alliancen johtava neuvonantaja tohtori Sian Prior. ”Arktisen alueen tiedetään lämpenevän neljä kertaa nopeampi kuin koko maailma, ja käännepisteet todennäköisesti saavutetaan. Tutkijat arvioivat, että Grönlannin jääpeitteet menettää 30 miljoonaa tonnia jäätä tunnissa ja varoittaa siitä Atlantin meridionaalinen kaatumiskierto (AMOC) on lähellä tuhoisaa käännekohtaa odotettua nopeamman sulamisen takia Grönlannin jäätikköstä” [4,5,6] . 

"Maailmanlaajuisen ilmastokriisin keskellä on harhaanjohtavaa, että laivojen mustahiilen päästöjä ei edelleenkään säädetä, varsinkin kun sillä on niin valtava vaikutus napojen sulamiseen, ja kun otetaan huomioon, että tämän voimakkaan lyhytikäisen ilmaston leikkaamisen ilmastohyötyjä voimat ovat valtavia", sanoi Prior.

Vastauksena Clean Arctic Alliancen lähettämään kirjeeseen IMO totesi 12. helmikuuta IMO:n pääsihteerin Arsenio Dominguezin johtajuutta ja tukea pakollisten toimien edistymiselle laivojen mustan hiilen päästöjen vähentämiseksi. PPR-alakomitea käsittelee alusten mustan hiilidioksidipäästöjen vaikutuksia arktiseen ympäristöön ja tarvetta vähentää tällaisia ​​päästöjä. Hän odottaa innolla asian edistymistä alakomitean tulevassa 11. istunnossa."

"PPR 11:n aikana IMO:n jäsenvaltioiden on sovittava tehokkaimmista pakollisista säännöistä varmistaakseen, että merenkulkuala vähentää nopeasti näitä mustan hiilen päästöjä", sanoi Clean Arctic Alliancen neuvonantaja Bill Hemmings. ”Tämä merkitsisi arktisella alueella tai sen lähellä liikennöivien alusten velvoittamista siirtymään likaisemmista polttoaineista esimerkiksi tislepolttoaineeseen, jolla olisi välitöntä hyötyä mustahiilen päästöjen vähentämisessä 50 % - 80 %. Tämän jälkeen tulisi viipymättä kehittää arktinen polttoainestandardi ja luoda mustahiilen päästöjen valvonta-alueita, jotka vähentäisivät entisestään mustahiilen päästöjä paikoissa arktisella alueella ja sen lähellä. [7]

Pesurit

PPR 11:n aikana IMO:n odotetaan myös suorittavan monia tehtäviä liittyen pesurit.Näitä laitteita käytetään laivojen pakokaasujen aiheuttaman ilmansaasteen vähentämiseen, mutta ne aiheuttavat sen sijaan veden saastumisongelman pumppaamalla yli laidan hapanta jätevettä, joka sisältää raskasmetalleja ja polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä (PAH). PPR:n tehtäviin kuuluu päästöveden käsittelyn ja valvonnan tekniikan tilan arviointi; sääntelytoimenpiteiden ja välineiden kehittäminen tarvittaessa; tietokannan kehittäminen paikallisista ja alueellisista rajoituksista ja pesureiden poistoveden ehdoista; ja lopulta perustaa tietokanta päästövesistä tunnistetuista aineista, ja se kattaa fysikaalis-kemialliset tiedot, ekotoksikologiset tiedot ja toksikologiset tiedot, mikä johtaa asiaankuuluviin päätepisteisiin riskinarviointia varten.

Webinaari aiheesta Scrubbers: Pipe-ratkaisun loppu?

"Kun viimeaikaiset tieteelliset tutkimukset osoittavat, että pesurit ovat virheellinen ratkaisu, IMO:n jäsenvaltioiden on suostuttava lopettamaan pesurien hyväksyminen laivoille mahdollisimman pian ja pyrittävä panemaan täytäntöön pesuripäästökieltoja lainkäyttöalueellaan". Eelco Leemans, Clean Arctic Alliancen tekninen neuvonantaja [8]. "Suosittelemme myös, että PPR kehittää ja toteuttaa alueellisia pesurikieltoja ekologisesti, ympäristöllisesti ja kulttuurisesti merkittävillä alueilla, kuten arktisella alueella, sekä pyrkii maailmanlaajuisesti kieltämään pesurit uusissa laivoissa ja luopumaan käytöstä asteittain olemassa olevilla aluksilla. Kaikki pesureilla varustetut laivat voivat helposti siirtyä puhtaampaan tislepolttoaineeseen, joten pesureiden sijaan merenkulkualan on pyrittävä energiatehokkuuteen ja puhtaampien polttoaineiden käyttöön. 

Raskas polttoöljykielto
PPR 11:n aikana IMO käsittelee ohjeluonnoksia, jotka liittyvät suojattujen polttoainesäiliöiden alusten poikkeusten myöntämiseen ja IMO:n kiellosta poikkeamiseen. raskas polttoöljy (HFO). IMO hyväksyi HFO:n käyttöä ja kuljettamista koskevan kiellon arktisilla vesillä kesäkuussa 2021. Kielto on kuitenkin paljon vaadittua heikompi, joten arktiset alueet, sen alkuperäiskansat ja sen villieläimet ovat vaarassa HFO-vuodosta loppuun asti. vuosikymmenen.

"IMO:n kielto sallii arktisilla laivoilla edelleen kuljettaa ja polttaa suuria määriä HFO:ta tulevina vuosina, mikä johtaa jatkuviin mustahiilen päästöihin ja jatkuviin HFO-vuotojen riskeihin, eikä se onnistu suojelemaan aluetta, joka muuttuu nopeasti ilmaston lämpenemiseen", sanoi Andrew Dumbrille, Clean Arctic Alliancen strateginen ja tekninen neuvonantaja. "Clean Arctic Alliance kehottaa arktisia rannikkovaltioita, Yhdysvaltoja, Venäjää, Kanadaa ja Tanskaa/Grönlantia panemaan täysimääräisesti täytäntöön raskaan polttoöljyn käyttö- ja kuljetuskiellon arktisella alueella ilman poikkeuksia."

IMO:n HFO-kielto alkaa tulla voimaan vuoden 2024 puolivälissä, mutta vain asteittain, ja se koskee aluksi vain pientä osaa arktisella alueella tällä hetkellä käytetystä raskaasta polttoöljystä johtuen arktisten rannikkovaltioiden poikkeuksista ja mahdollisuudesta myöntää poikkeuslupia. 

Norja on jo kieltänyt HFO:n laivoissa arktisilla vesillään Huippuvuorten ympärillä, ja sen ehdotus Manner-Norjan päästöjen valvonta-alueeksi tarkoittaa, että HFO-kieltoa jatketaan etelämmäksi, vaikka on huolestuttavaa, että alukset voisivat silti valita ULSFO:n (ultra-low rikki polttoöljyt - jotka ovat suurelta osin raskaita polttoaineita) öljyt) - tai HFO:t ja pesurit puhtaampien tislepolttoaineiden sijaan.

Tietoja Black Carbonista ja arktisesta alueesta

Infografiikka: Kuinka säädellä ja valvoa merenkulun mustahiilipäästöjä

Mainos

Musta hiili on lyhytikäinen ilmastoa saastuttava aine, joka syntyy fossiilisten polttoaineiden epätäydellisestä palamisesta ja jonka vaikutus on yli kolme tuhatta kertaa suurempi kuin CO2 20 vuoden aikana. Se muodostaa noin viidenneksen kansainvälisen merenkulun ilmastovaikutuksista. Sen lisäksi, että se edistää lämpenemistä ilmakehässä, se kiihdyttää sulamista, jos se laskeutuu lumelle ja jäälle, joten sillä on suhteettoman suuri vaikutus, kun se vapautuu arktiselle alueelle ja sen lähelle. Sulava lumi ja jää paljastaa tummempia maa- ja vesialueita, ja nämä tummat läiskät imevät sitten lisää lämpöä auringosta ja planeetan napajäätikkien heijastuskyky heikkenee huomattavasti. Lisää lämpöä napajärjestelmissä – johtaa lisääntyneeseen sulamiseen. Tämä on albedovaikutuksen menetys.

Merijään laajuuden ja määrän väheneminen johtaa kasvavaan sosiaaliseen ja ympäristökriisiin arktisella alueella, kun taas peräkkäiset muutokset vaikuttavat globaaliin ilmastoon ja valtamerien kiertoon. Tutkijoilla on suuri luottamus siihen, että ne prosessoivat ovat lähellä pisteitä, joiden jälkeen nopeat ja peruuttamattomat muutokset useiden ihmissukupolvien mittakaavassa ovat mahdollisia. Tiedemiehet sanovat, että nyt on liian myöhäistä pelastaa kesän arktisen merijään, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että "on valmistauduttava kohonneeseen äärimmäiseen säähän pohjoisella pallonpuoliskolla, jota todennäköisesti tapahtuu seurauksena".

Mustalla hiilellä on myös negatiivinen vaikutus ihmisten terveyteen ja viimeaikaisiin tutkimuksiin on löytänyt mustia hiilihiukkasia sikiöiden kehon kudoksistaraskaana olevien äitien hengittämisen jälkeen.

Tarve vähentää mustan hiilen päästöjä sekä ilmaston että terveysvaikutukset on kauan tunnustettu. Maalla on panostettu huomattavasti likaisempien polttoaineiden kieltämiseen voimalaitoksissa, dieselhiukkassuodattimien asentamiseen maaliikenteeseen ja kuivan puun polton parantamiseen – kaikki tämä vähentää mustahiilen päästöjä ja parantaa ilmanlaatua. Merellä samoja ponnisteluja ei kuitenkaan ole vielä tehty.

Lue lisää mustasta hiilestä

Infografiikka: Kuinka säädellä ja valvoa merenkulun mustahiilipäästöjä

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa