Liity verkostomme!

Pyöreä talous

EU:n kiertomateriaalin käyttöaste nousi hieman vuonna 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

In 2022, EUKierrätysmateriaalien käyttöaste (eli kierrätysaste; käytettyjen materiaaliresurssien osuus, joka oli peräisin kierrätetyistä jätemateriaaleista) oli 11.5 %, mikä tarkoittaa, että 11.5 % EU:ssa käytetyistä materiaalivaroista tuli kierrätetyistä jätemateriaaleista. 

Nämä tiedot ovat peräisin tiedot pyöreän materiaalin käyttöasteesta Eurostat julkaisi 14. marraskuuta. Artikkelissa esitetään kourallinen havaintoja yksityiskohtaisemmasta Statistics Explained artikkeli.

Vuoteen 2021 verrattuna kiertonopeus nousi 0.1 prosenttiyksikköä (pp). Vuosina 2010–2022 prosenttiosuus nousi 0.8 prosenttiyksikköä 10.7 prosentista 11.5 prosenttiin, mutta suurimmat osuudet havaittiin vuosina 2018 ja 2020: 11.6 prosenttia. 

Vuonna 2022 kiertokulkuaste oli korkein Alankomaissa (27.5 %), jota seurasivat Belgia (22.2 %) ja Ranska (19.3 %). Alhaisin oli Suomessa (0.6 %), Romaniassa (1.4 %) ja Irlannissa (1.8 %). EU-maiden väliset kiertokulun erot eivät perustu pelkästään kunkin maan kierrätyksen määrään, vaan myös kansantalouksien rakenteellisiin tekijöihin.
 

Pylväskaavio: Pyöreän materiaalin käyttöaste EU:ssa, 2022

Lähdetietojoukko: env_ac_cur

Vuonna 2022 suurin kiertonopeus päämateriaalityypeittäin oli metallimalmit 23.9 % (+0.6 pp verrattuna vuoteen 2021), jota seurasivat ei-metalliset mineraalit 13.7 % (-0.1 pp), biomassa 10.0 % (+0.6 pp). ja fossiiliset energiamateriaalit/kantajat 3.2 %:lla (ei muutosta). 

Lisätietoja

Mainos

Metodologiset huomautukset

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa