Liity verkostomme!

Euroopan komissio

EU lanseeraa työkalun, joka auttaa viejiä hyödyntämään vastavuoroista tunnustamista koskevien sopimusten edut

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

- uusi Access2Conformity-työkalu 13. marraskuuta käynnistetty sopimus antaa EU:n suurille ja pienille viejille mahdollisuuden vähentää byrokratiaa hyödyntämällä paremmin EU:n kolmansien maiden kanssa tehtyjä vastavuoroista tunnustamista koskevia sopimuksia (MRA). Kun yritykset vievät tavaroita kauppakumppanille, kyseisten tuotteiden on oltava kohdemaan vaatimustenmukaisuuden arviointilaitosten (CAB) sertifioimia varmistaakseen, että ne ovat paikallisten sääntöjen ja määräysten mukaisia, vaikka ne olisivat jo sertifioituja kotimaan markkinoille. Vastavuoroiset tunnustamissopimukset (MRA) voivat ratkaista tämän ongelman. Ne toimivat sallimalla vientiä harjoittavan kauppakumppanin nimetä omat vaatimustenmukaisuuden arviointilaitoksensa kykeneviksi testaamaan ja sertifioimaan vietyjä tuotteita varmistaakseen, että ne ovat tuovan kauppakumppanin sääntöjen ja määräysten mukaisia.

MRA-sopimukset ovat tehokkaita työkaluja, jotka auttavat yrityksiä säästämään aikaa ja rahaa, ja niiden täysimääräinen hyödyntäminen voi lisätä kauppaa jopa 40 %. Lisäksi vähentynyt paperityö tekee jopa 50 % todennäköisempää, että pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset) vievät vientiä. Access2Conformity on osa komission Access2Markets-työkalu, joka auttaa pk-yrityksiä löytämään keskeistä tietoa helpottaakseen kauppaa kolmansien maiden kanssa. Se auttaa EU:n viejiä tunnistamaan, missä EU:n osassa he voivat suorittaa tuotetestauksen ja sertifioinnin viedessään tuotteita tiettyihin kolmansiin maihin. EU:n viejä voi esimerkiksi tarkistaa, voiko heidän tuotteensa hyötyä olemassa olevasta sopimuksesta, joka edellyttää testitulosten ja todistusten hyväksymistä EU:n vaatimustenmukaisuuden arvioinnissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa