Liity verkostomme!

liiketoiminta

Q3 2023: Yritysten konkurssit vähentyneet, rekisteröinnit lisääntyneet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä konkurssiilmoitusten määrä EU liiketoiminnat laskivat 5.8 % edelliseen neljännekseen verrattuna. Kaiken kaikkiaan konkurssiilmoitusten määrä vuonna 2023 on ollut suurempi kuin pandemiaa edeltävästä ajasta (eli vuoden 2019 viimeisestä neljänneksestä). 

Samaan aikaan uusien yritysten rekisteröinnit kasvoivat hieman kolmannella peräkkäisellä neljänneksellä. Verrattuna tämän vuoden toiseen neljännekseen ne nousivat 0.7 %. Yleisesti ottaen yritysten rekisteröintien määrä vuoden 2023 toisella ja kolmannella neljänneksellä on ollut suurempi kuin kaudella 2015-2022. 

Nämä tiedot ovat peräisin tiedot yritysten rekisteröinneistä ja konkursseista Eurostat julkaisi tänään. Helmikuusta 2023 lähtien Eurostatin tietokanta sisältää myös kuukausittaiset tiedot yritysten rekisteröinneistä ja konkursseista maista, jotka lähettävät kuukausitietoja vapaaehtoisesti.

Tässä artikkelissa esitetään kourallinen havaintoja yksityiskohtaisemmasta Statistics Explained artikkeli

Viivakaavio: Yritysten rekisteröinnit ja konkurssit EU:ssa Q1 2015 - 03 2023 (kausitasoitettu data; 2015=100)

Lähdetietojoukko: sts_rb_q

Konkurssit lisääntyivät tiedottamisessa ja viestinnässätoimintaa

Tarkasteltaessa erityisesti konkursseja toimialoittain, useimpien talouden sektoreiden konkurssien määrä väheni vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä edelliseen neljännekseen verrattuna. Eniten väheni kuljetus ja varastointi (41.3 %), seuraavaksi majoitus- ja ravitsemispalvelut (-28.4 %) sekä koulutus, terveys ja sosiaali (-12.3 %). Kasvua kirjasivat tiedot ja viestintä (+25.3 %), teollisuus (+4.6 %) ja rakentaminen (+0.1 %).

Mainos
Viivakaavio, aikajana: konkurssit EU:ssa toiminnan mukaan, Q1 2015–3 Q2023 2015 (kausitasoitettu data; 100=XNUMX)

Lähdetietojoukko: sts_rb_q

Verrattuna vuoden 2019 pandemiaa edeltävään neljänteen vuosineljännekseen konkurssien määrä oli vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä suurempi puolella talouden sektoreista. Majoitus- ja ravitsemispalvelut, tiedotus ja viestintä, koulutus, terveys- ja sosiaalitoiminta sekä rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistötoiminta kirjasivat kaikki enemmän konkursseja vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä vuoden 2019 viimeiseen neljännekseen verrattuna. 

Sen sijaan muilla neljällä talouden toimialalla konkurssien määrä oli pienempi kuin vuoden 2019 pandemiaa edeltävällä neljänneksellä: kauppa, teollisuus, kuljetus ja varastointi sekä rakentaminen. 

Viivakaavio, aikajana: konkurssit EU:ssa toiminnan mukaan, Q1 2015 - Q3 2023 (kausitasoitettu data; 2015=100)

Lähdetietojoukko: sts_rb_q

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa