Liity verkostomme!

koulutus

"Mega-Bologna" - EU suunnittelee yliopistoyhteistyön muuttamista

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komission kahdella uudella aloitteella pyritään parantamaan eurooppalaisten korkeakoulujen välistä yhteistyötä. Tänä iltapäivänä komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas ja innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel ilmoittivat Strasbourgissa tehdyistä aloitteista, jotka aloittivat Euroopan nuorisovuoden.

Ensimmäinen aloite on strategia, jolla tuetaan eurooppalaisia ​​yliopistoja niiden pyrkiessä eteenpäin ja tekemään yhteistyötä keskenään. Komissio toivoo saavuttavansa tämän tavoitteen useilla tavoitteilla, jotka tarjoavat yliopistoille mahdollisuuden tulla eurooppalaisen elämän keskukseksi. 

Toisen ehdotuksen tavoitteena on rakentaa lisää siltoja eurooppalaisten yliopistojen välille. Ehdotus mahdollistaa yhteisten tutkintojen, resurssien yhdistämisen ja monikansallisten ohjelmien kehittämisen Euroopan yliopistojen välillä. Euroopan unionin valtioita rohkaistaan ​​luomaan lainsäädäntöä, joka helpottaa tätä toimintaa, mikä näyttää olevan seuraava askel kohti eurooppalaisen korkeakoulutusalueen luomista. Eurooppalainen korkeakoulualue perustettiin Bolognan julistuksella vuonna 1999. 

"Ymmärtääkseni Bologna oli tietysti ensimmäinen askel prosessissa, joka on nyt saamassa paljon vetovoimaa", Schinas sanoi. ”Se on paljon kunnianhimoisempi, jäsennellympi. Mutta se, mitä teemme nyt, ei ole vain Bologna jatko-osa. Se on "Mega Bologna Plus".

Nämä toimet tulevat, kun Erasmus+ -ohjelmassa kehotetaan useampia eurooppalaisia ​​yliopistoja liittymään ohjelmaan, mikä antaa opiskelijoille mahdollisuuden liikkua vapaammin eri yliopistokampusten välillä useissa Euroopan valtioissa. Ohjelma rahoittaa jo 41 ylikansallista yliopistoliittoa, joihin kuuluu yli 280 korkeakoulua. Tämä ehdotus tuo komission lähemmäksi tavoitetta, jonka mukaan vuoteen 60 mennessä on 2024 eurooppalaista yliopistoa. 

Seuraavat askeleet näissä aloitteissa ovat EU-maiden ja Euroopan yliopistojen tehtävänä laatia lainsäädäntöä ja toteuttaa ohjelmia, jotka helpottavat eurooppalaisten opiskelijoiden liikkumista maista toiseen ja edistävät yhtenäisempää eurooppalaista identiteettiä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa