Liity verkostomme!

Talous

 Globaali kauppa valmistautuu ennennäkemättömiin geopoliittisiin haasteisiin vuonna 2024

SHARE:

Julkaistu

on

"Punaisenmeren tilanne on akuutti, mutta ei krooninen merenkulun kannalta", sanoo Christian Roeloffs, Container xChangen perustaja ja toimitusjohtaja. Merenkulkuala odottaa innolla peliään "riskien arvioinnissa ja skenaarioiden suunnittelussa", "reittien ja toimittajien monipuolistamisessa" ja "säädöstenmukaisuus" vuonna 2024 vastauksena geopoliittisiin riskeihin

Laivausammattilaiset pitävät "liittyvät kustannukset" suurimmana päänsärkynä vuonna 24 geopoliittisten levottomuuksien vuoksi

BRICS-maiden laajentuminen johtaa maailmanlaajuisen kaupan polarisoitumiseen

Container xChange, johtava online-konttikaupan ja -leasing-alusta, julkaisee New Year's Edition Container Market Forecaster -julkaisunsa, joka valaisee lisääntyviä geopoliittisia riskejä, jotka muovaavat globaalin kaupan maisemaa vuonna 2024.

Vastatakseen näihin geopoliittisiin riskeihin suurin osa Container xChangen joulukuussa 2023 kyselyyn vastanneista merenkulun ammattilaisista valmistautuu parantamaan kestävyyttä strategisilla aloitteilla, kuten "riskinarviointi ja skenaarioiden suunnittelu", "reittien monipuolistaminen" ja " toimittajia ja säännösten noudattamista”. Suurin geopoliittisen mullistuksen aiheuttama "päänsärky" on "liitännäiset kustannukset, jotka heidän on maksettava niiden nousevien käyttökustannusten lisäksi, joita he joutuvat kohtaamaan".

Tärkeimmät kohokohdat:

Strategiset painopistealueet: Geopoliittisten riskien vuoksi merenkulkualan ammattilaiset asettavat etusijalle "riskien arvioinnin ja skenaarioiden suunnittelun", "reittien ja toimittajien monipuolistamisen" ja "säädöstenmukaisuuden" vuonna 2024.

Mainos

Kasvavat huolenaiheet: Tutkimuksen tulokset osoittavat, että suurin geopoliittisen mullistuksen aiheuttama huolenaihe ovat "liittyvät kustannukset", jotka pahentavat kohoavien käyttökustannusten aiheuttamia haasteita. Monet asiakkaat ovat huolissaan Punaisenmeren tilanteen aiheuttamista kohoavista kustannuksista, kuten noudattamismaksuista, vakuutusmaksuista ja sotariskimaksuista. Käyttökustannukset ovat nousseet jo pian vuoden 2022 hintojen romahtamisen jälkeen, eikä kysyntä ole elpynyt. Nousevien kustannusten lisäksi nämä lisämaksut vain lisäävät rahdinantajien ja huolitsijoiden huolta.

BRICS-laajennus

Uusien talouksien, kuten Saudi-Arabian, Iranin, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, Egyptin ja Etiopian, liittäminen BRICS-blokkiin luo alustan globaalin kaupan mahdolliselle polarisoitumiselle, mikä vaikuttaa geopoliittiseen noudattamiseen.

Teknologian käyttö: Haasteista huolimatta 82 % alan ammattilaisista tunnustaa teknologian tärkeyden kestävyydelle vuonna 2024, ja ennakoiva analyysi ja ennustetyökalut ovat keskeisessä asemassa.

Sanktioiden noudattaminen: Geopoliittisen kehityksen keskellä pakotteiden noudattamisesta tulee toimitusketjun ammattilaisten kannalta kriittistä, mikä lisää globaalin kaupan monimutkaisuutta.

Vaihtelevat rahtihinnat: Rahtihinnat nousevat lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä, mutta eivät pitkällä aikavälillä, koska kysyntä ja tarjonta ovat edelleen erittäin epätasapainossa, eikä voimakkaasta elpymisestä ole selkeitä merkkejä.

Puhuessaan Punaisenmeren tilanteesta, Christian Roeloffs sanoi: "Punainen meri on tärkeä valtimo maailmanlaajuiselle kaupalle, joka on tällä hetkellä tukossa. Onneksi on olemassa tapoja kiertää tämä valtimo ja pitää maailmankauppa liikkeessä, ja siksi kauppaa ei pysäytetä. Siksi Punaisenmeren tilanne on akuutti, mutta ei pitkällä aikavälillä krooninen laivateollisuudelle.

On edelleen monia geopoliittisia riskejä, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi laivakauppaan vuonna 2024. Meillä on Israelin ja Hamasin välinen sota, siihen liittyvä tilanne Punaisellamerellä, Venäjän ja Ukrainan välinen sota ilman loppua, jännitteet Kiinan ja Taiwanin välillä. ja BRICS-lohkon kasvava laajennus.

"Millä voi olla kauaskantoinen ja pitkäaikainen vaikutus maailmanlaajuiseen toimitusketjuun, on se, että BRICS-maat ovat mukana useammissa talouksissa." Roeloffs lisäsi.

BRICS-lohkoon on lisätty joukko maita, nimittäin Saudi-Arabian, Iranin, Arabiemiirikuntien, Egyptin ja Etiopian, kun taas Argentiina kieltäytyi mukaan ottamisesta. BRICS-maiden on katsottu olevan vastapaino lännen johtamalle maailmanjärjestykselle.

"Jos lohko alkaa kohdistaa yhä enemmän poliittisia päätöksiä ja geopoliittisia kantoja, globaalin kaupan järjestykseen voi tulla monimutkaisuutta globaalin kaupan lisääntyvän polarisoitumisen myötä. Viime kädessä tämä voi johtaa tilanteeseen, jossa yksi lohko ei saa käydä kauppaa toisen lohkon kanssa ja lopulta geopoliittinen noudattaminen muuttuu monimutkaisemmaksi ja vaikeammaksi." hän lisäsi.

BRICS-maiden laajentuminen tuo lisää mielenkiintoisia huomionarvoisia kehityskulkuja. Iran ja Saudi ovat nyt samassa organisaatiossa kireistä suhteista huolimatta. Egyptillä on läheiset kaupalliset suhteet Venäjään ja Intiaan, mutta myös Yhdysvaltoihin. Intia ja Kiina asuvat yhdessä noin 2.5 miljardia ihmistä, ja ne voisivat vaikuttaa voimakkaasti maailmanlaajuiseen politiikkaan, jos ne ovat yhdenmukaisempia. Ja lopuksi, Venäjän ja Iranin mahdollisuus yhdessä vaikuttaa "kauppapolitiikan" päätöksentekoon BRICS-ryhmän sisällä saattaa johtaa Yhdysvaltojen liittolaisten vs. BRICS-kaupan "terävöittämiseen".

Tämän kehityksen keskellä sanktioiden noudattamisesta tulee toimitusketjun ammattilaisille kriittinen liiketoiminnan harjoittamisen kannalta.

Kaikilla geopoliittisilla levottomuuksilla on suora ja kausaalinen vaikutus maailmankauppaan, mikä johtaa markkinoiden epävakauteen. Klassinen esimerkki on Gazan kaista ja siitä johtuvat Houthisin toimet Jemenissä. Tämä johtaa kaupan uudelleenreitittämiseen, mikä johtaa viime kädessä käyttökustannusten nousuun, viivästyksiin ja palveluhäiriöihin." sanoi Roeloffs.

Tietoja Container xChangesta

Container xChange toimii maailmanlaajuisena verkkoalustana, joka helpottaa konttien vuokrausta ja kauppaa yhdistäen kontin käyttäjät omistajiin. Alusta virtaviivaistaa konttien etsimis- ja vaihtoprosessia, optimoi kaluston hallinnan ja edistää yhteistyötä merenkulkualan välillä.

Neutraali verkkoalusta yhdistää kuljetuskonttien ja kuljetuspalveluiden tarjonnan ja kysynnän täysin avoimesti saatavuuden, hinnoittelun ja maineen suhteen,   yksinkertaistaa toimintoja konttien noudosta luovutukseen ja suorittaa maksut automaattisesti reaaliajassa kaikista tapahtumistasi vähentää laskujen täsmäytystyötä ja maksukustannuksia.  

Tällä hetkellä yli 1500 tarkastettua konttilogistiikkayritystä luottaa liiketoimintaansa xChangeen ja nauttivat läpinäkyvyydestä suorituskykyarvioiden ja kumppaniarvostelujen avulla. Toisin kuin rajalliset henkilökohtaiset verkostot, Excel-taulukot ja sähköpostit, joihin ala yleensä luottaa, Container xChange tarjoaa käyttäjilleen lukemattomia vaihtoehtoja konttien varaamiseen ja hallintaan, liikkua nopeammin luottavaisin mielin ja kasvattaa voittomarginaaleja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa