Liity verkostomme!

Talous

Euroopan komissio tarkistaa yhtiöveroa

Julkaistu

on

Euroopan komissio antoi tänään (18. toukokuuta) tiedonannon yritysverotuksesta. Tiedonannossa esitetään laajalti komission suunnitelmat luoda heidän mielestään vankempi, tehokkaampi ja oikeudenmukaisempi verokehys, joka voi tukea COVID-järjestelmän jälkeistä elpymistä ja edistää EU: n vihreää ja digitaalista siirtymistä.

Komissio on aikaisemmin yrittänyt uudistaa yhteisöveroa oikeudenmukaisemmaksi. Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen monikansalliset yritykset ovat painostaneet uudistuksia ja oikeudenmukaisempia maksuja. Heitä on syytetty verojärjestelmän heikkouksien väärinkäytöstä siirtämällä joitain varoja - erityisesti "aineettomia hyödykkeitä", kuten henkistä omaisuutta - suotuisammille veroalueille. Komissio on jo kauan kehottanut veroja vastaamaan todellista taloudellista toimintaa. Ongelmana on, että nämä uudistukset ovat vaatineet yksimielisyyttä ja että EU: n omat jäsenet, erityisesti Irlanti, Alankomaat ja Luxemburg, ovat osoittautuneet halukkaiksi mahdollistamaan nämä vääristymät - eivätkä siksi ole tukeneet uudistuksia. 

Komissio esittää uuden yritysverotusta koskevan kehyksen vuoteen 2023 mennessä. "Business in Europe: Framework for Income Taxation" (tai BEFIT) tarjoaa EU: lle yhden yritysverosäännöstön, joka tarjoaa verotusoikeuksien oikeudenmukaisemman jakautumisen jäsenvaltioiden kesken. Komissio väittää, että tämä auttaa myös yrityksiä tekemällä verojärjestelyistä yksinkertaisempia. BEFIT korvaa ehdotuksen yhteiseksi yhdistetyksi yhteisöveropohjaksi, joka perutaan.

Tätä on kuitenkin pidettävä osana laajempaa pohdintaa yhteisöverosta. Komissio haluaa tarkistaa EU: n veroja. Yleensä työvoimaa verotetaan voimakkaammin Euroopassa, mikä estää työllisyyttä. 

Komissio on myös innokas työskentelemään Bidenin hallinnon kanssa maailmanlaajuisessa verouudistuksessa. Se työskentelee uudistusten parissa, joita G20-maiden valtiovarainministerit johtavat vuoteen 2021 puoliväliin mennessä maailmanlaajuiseen sopimukseen verouudistuksesta, erityisesti "pilarista 1" - kuinka monikansallinen jakaa voittoja saman ryhmän eri osien ja "pilarin" välillä 2 ”- monikansallisten yritysten verotuksen vähimmäistason asettaminen vähentäen kannustinta siirtää voittoja alemmille veroalueille.

Kun sopimus on sovittu ja muutettu monenväliseksi sopimukseksi, pilarin 1 soveltaminen on pakollista osallistuville maille, ja komissio ehdottaa direktiiviä, jolla varmistetaan johdonmukainen täytäntöönpano EU: ssa. Komissio sanoo aikovansa ehdottaa myös direktiiviä toisen pilarin toteuttamiseksi, vaikka ne myöntävätkin, että sillä on vaikutuksia myös muuhun voimassa olevaan tai jo ehdotettuun lainsäädäntöön.

Ja siellä on enemmän ...

Komissio ehdottaa digitaalimaksua, joka toimii EU: n omana varana heinäkuussa. Komissio esittää myös pian energiaverodirektiivin ja hiilirajan mukauttamismekanismin (CBAM) tarkistamisen FitFor55-paketin ja eurooppalaisen vihreän sopimuksen yhteydessä. 

Komissio on myös esittänyt verotoimintasuunnitelmansa osana muita toimenpiteitä, joihin kuuluvat: suunnitelmat suurille yrityksille julkaista todelliset verokannansa, lopullisten yritysten käytön lopettaminen verojen välttämiseksi ja verotuksen ennakkoluulojen lopettaminen, mikä johtaa yritykset valitsevat velkaa oman pääoman ehtoisen rahoituksen sijaan.

Maatalous

EU: n maatalousmenot eivät ole tehneet maataloudesta ilmastoystävällisempää

Julkaistu

on

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen erityiskertomuksen mukaan ilmastotoimiin tarkoitettu EU: n maatalousrahoitus ei ole edistänyt maatalouden kasvihuonekaasupäästöjä. Vaikka yli neljännes kaikista vuosien 2014--2020 EU: n maatalousmenoista - yli 100 miljardia euroa - osoitettiin ilmastonmuutokseen, maatalouden kasvihuonekaasupäästöt eivät ole vähentyneet vuodesta 2010. Tämä johtuu siitä, että useimmat yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tukemat toimenpiteet joilla on vähän ilmastonmuutoksen potentiaalia, ja YMP ei kannusta tehokkaiden ilmastoystävällisten käytäntöjen käyttöön.

"EU: n rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä maatalousalalla on ratkaisevan tärkeä, koska EU asettaa ympäristöstandardit ja rahoittaa suurimman osan jäsenvaltioiden maatalousmenoista", kertoi raportista vastaava Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen Viorel Ștefan. . "Odotamme havaintojemme olevan hyödyllisiä EU: n tavoitteessa tulla ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Uudessa yhteisessä maatalouspolitiikassa olisi keskityttävä enemmän maatalouden päästöjen vähentämiseen, ja sen olisi oltava vastuuvelvollisempi ja avoimempi sen vaikutuksesta ilmastonsuojeluun. . ”

Tilintarkastajat tutkivat tukivatko vuosien 2014--2020 YMP: n ilmastovaikutusten lieventämiskäytäntöjä, joilla on potentiaalia vähentää kasvihuonekaasupäästöjä kolmesta keskeisestä lähteestä: karja, kemialliset lannoitteet ja lanta sekä maankäyttö (viljelymaa ja nurmi). He analysoivat myös, kannustiko YMP tehokkaiden lieventämiskäytäntöjen käyttöönottoa paremmin kaudella 2014--2020 kuin kaudella 2007--2013.

Karjan päästöt edustavat noin puolta maatalouden päästöistä; ne eivät ole vähentyneet vuodesta 2010. Nämä päästöt liittyvät suoraan karjan kokoon, ja karjan osuus niistä on kaksi kolmasosaa. Karjan osuus päästöistä nousee edelleen, jos otetaan huomioon rehujen tuotannon päästöt (mukaan lukien tuonti). YMP: llä ei kuitenkaan pyritä rajoittamaan karjan määrää; se ei myöskään kannusta vähentämään niitä. YMP: n markkinatoimenpiteisiin kuuluu eläintuotteiden myynninedistäminen, joiden kulutus ei ole vähentynyt vuodesta 2014; tämä auttaa säilyttämään kasvihuonekaasupäästöt pikemminkin kuin vähentämään niitä.

Kemiallisten lannoitteiden ja lannan päästöt, jotka muodostavat melkein kolmanneksen maatalouden päästöistä, kasvoivat vuosina 2010-2018. YMP on tukenut käytäntöjä, jotka voivat vähentää lannoitteiden käyttöä, kuten luomuviljely ja palkokasvien viljely. Tilintarkastajien mukaan näillä käytännöillä on kuitenkin epäselvä vaikutus kasvihuonekaasupäästöihin. Sen sijaan todistettavasti tehokkaampia käytäntöjä, kuten tarkkuusviljelymenetelmiä, jotka sopivat lannoitesovelluksiin sadon tarpeisiin, ei myönnetty juurikaan.

YMP tukee ilmastolle epäedullisia käytäntöjä esimerkiksi maksamalla viljelijöille, jotka viljelevät valutettuja turvemaita, jotka edustavat alle 2 prosenttia EU: n viljelysmaasta, mutta päästävät 20 prosenttia EU: n maatalouden kasvihuonekaasuista. Maaseudun kehittämisvaroja olisi voitu käyttää näiden turvemaiden kunnostamiseen, mutta näin tehtiin harvoin. YMP: n tuki hiilidioksidin sitomistoimenpiteille, kuten metsitys, agrometsästys ja pellon muuttaminen nurmiksi, ei ole kasvanut kaudelle 2007–2013. EU: n lainsäädännössä ei tällä hetkellä sovelleta saastuttaja maksaa -periaatetta maatalouden kasvihuonekaasupäästöihin.

Lopuksi tilintarkastajat huomauttavat, että täydentäviä ehtoja koskevat säännöt ja maaseudun kehittämistoimenpiteet muuttuivat vain vähän edelliseen kauteen verrattuna huolimatta EU: n kasvaneista ilmastotavoitteista. Vaikka viherryttämisohjelman oli tarkoitus parantaa YMP: n ympäristötehokkuutta, se ei kannustanut viljelijöitä toteuttamaan tehokkaita ilmastoa edistäviä toimenpiteitä, ja sen vaikutus ilmastoon on ollut vain marginaalinen.

Taustatieto

Elintarviketuotanto aiheuttaa 26 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä, ja maatalouden - etenkin karjankasvatusalan - pääosa näistä päästöistä.

EU: n vuosien 2021--2027 yhteisestä maatalouspolitiikasta, johon rahoitetaan noin 387 miljardia euroa, neuvotellaan parhaillaan EU: n tasolla. Kun uudet säännöt on sovittu, jäsenvaltiot panevat ne täytäntöön kansallisella tasolla suunnitelluilla ja Euroopan komission valvomilla YMP: n strategiasuunnitelmilla. Nykyisten sääntöjen mukaan kukin jäsenvaltio päättää, myötävaikuttaako sen maatalouden ala maatalouden päästöihin vai ei.

Erityiskertomus 16/2021: "Yhteinen maatalouspolitiikka ja ilmasto - puolet EU: n ilmastomenoista, mutta maatilojen päästöt eivät vähene" on saatavilla ECA: n verkkosivuilla

Continue Reading

Talous

EIP hyväksyy 4.1 miljardin euron rahoituksen uusiutuvalle energialle, puhtaalle liikenteelle, COVID-elvytykselle, sosiaaliselle asumiselle ja koulutukselle

Julkaistu

on

Euroopan investointipankki (EIP) on hyväksynyt 4.1 miljardia euroa uutta rahoitusta uusiutuvien energialähteiden investointien nopeuttamiseksi, COVID-19-talouden sietokyvyn tukemiseksi tukemalla yksityisen sektorin investointeja, parantamalla kestävää liikennettä sekä parantamalla kouluja ja sosiaalisia asuntoja.

"Tänään hyväksytyt hankkeet korostavat EIP: n sitoutumista kaikkialla Euroopassa ja ympäri maailmaa vapauttamaan yksityiset ja julkiset investoinnit, jotka vastaavat paikallisiin prioriteetteihin ja maailmanlaajuisiin haasteisiin. Huomenna ajantasaistan EIP: n pääjohtajat, EU: n talous- ja talousministerit EU: n pankin nopeasta vastauksesta COVID-19-pandemian aiheuttamiin haasteisiin ja vahvaan ja kasvavaan tukemme vihreään siirtymään ja ilmastotoimiin ympäri maailmaa ", sanoi Euroopan investointipankki Presidentti Werner Hoyer.

Videoneuvottelun kautta kokoontunut EIP: n hallitus hyväksyi uuden rahoituksen, jolla tuetaan merkittäviä investointeja kaikkialla Euroopassa ja muualla maailmassa.

1.4 miljardia euroa uusiutuvaan energiaan

EIP hyväksyi uuden tuen laajamittaiseen aurinkoenergiantuotantoon Espanjassa, pienimuotoisiin uusiutuvien energialähteiden hankkeisiin Saksassa, Itävallan yritysten investointeihin puhtaaseen energiaan ja energiatehokkuuteen sekä geotermiseen voimaan Itä-Afrikassa.

Hallitus hyväksyi myös rahoituksen ja teknisen tuen kestävän ja luotettavan energiahuollon lisäämiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi kouluissa, sairaaloissa ja yrityksissä kaikkialla Afrikassa.

1.2 miljardia euroa pandemian elpymisen ja yritysten TKI: n vahvistamiseen

Paikalliset pankkikumppanit tarjoavat EIP: n sopimaa yritysrahoitusta auttaakseen COVID-19-pandemian eniten kärsimiä italialaisia, espanjalaisia ​​ja portugalilaisia ​​yrityksiä sijoittamaan, laajentamaan ja mukauttamaan toimintaansa näinä haastavina aikoina.

EIP myöntää myös suoraa rahoitusta farmaseuttisen tutkimuksen ja kehityksen laajentamiseksi sydän- ja hengitystiesairauksien sekä diabeteksen hoidon parantamiseksi.

Uusi EIP-rahoitus auttaa vahvistamaan tukea sosiaalisille vaikutuksille ja kestäville investoinneille Alankomaiden yrityksissä.

EIP suostui tukemaan kokeneen kehitysrahoituskumppanin tekemiä uusia vaikuttavia pääomasijoituksia tukemaan maaseudun mikrorahoituslaitoksia, jotka työskentelevät pienituloisten pienviljelijöiden kanssa kaikkialla Afrikassa ja jotka pyrkivät ratkaisemaan rahoituksen rajallisen saatavuuden haurailla alueilla, tukemaan maaseudun kehittämistä ja vähentämään köyhyys.

946 miljoonaa euroa rautatieliikenteen ja meriliikenneyhteyksien muuttamiseen

Espanjan ja Portugalin suurimman yksityisen rautateiden tavaraliikenteen harjoittajan tarjoamat logistiikkapalvelut, jotka mahdollistavat tehokkaan vaihtoehdon tieliikenteelle, muutetaan hankkimalla uusi EIP: n hyväksymä intermodaalinen liikkuva kalusto ja veturit.

EIP hyväksyi myös tuen uusille vety- ja akkukäyttöisille junille Berliinissä ja Brandenburgissa sekä ruuhkien vähentämiseksi Puolan Baltian satamassa Szczecinissä.

Romanian matkustaja- ja tavaraliikenne, joka yhdistää Unkarin Mustanmeren satamiin, hyötyy myös Arad-Sighisoaran rautatieyhteyden parantamisesta, jotta mahdollistetaan nopeampi nopeus ja tehokkaampi merkinanto EIP: n tukemana aiemmin sovitun infrastruktuuri-investointihankkeen puitteissa.

306 miljoonaa euroa koulutukseen, terveydenhuoltoon ja sosiaaliseen asumiseen

EU-pankki sopi rahoituksesta Elsassissa uusien keskiasteen koulujen rakentamisen tukemiseksi ja nykyisten tilojen parantamiseksi ja laajentamiseksi sekä Alankomaiden alueellisen terveydenhuollon tarjoaman akuutti- ja pitkäaikaishoidon sekä avohoitopalvelujen parantamiseksi.

EIP tukee myös uutta aloitetta kohtuuhintaisten sosiaalisten asuntojen tarjonnan lisäämiseksi asunto-osuuskunnille ja kunnille useissa paikoissa Puolassa.

EIP: n hallintoneuvoston vuosikokous

EIP: n osakkeenomistajia edustavat Euroopan investointipankin pääjohtajat, Euroopan unionin rahoitus- ja valtiovarainministerit tapasivat Luxemburgissa vuosikokouksessaan 18. kesäkuuta.

Katsaus hyväksymien hankkeiden EIP: n hallintoneuvosto

Tiedot Euroopan takuurahasto

Continue Reading

EU

Liikenteen parlamentin jäsenet luetelevat tärkeimmät vaiheet EU: n teiden turvallisuuden parantamiseksi

Julkaistu

on

Liikennepolitiikkojen mukaan tavoite nolla kuolemantapauksista Euroopan teillä vuoteen 2050 mennessä edellyttää tiukempia liikenneturvallisuustoimenpiteitä, kuten 30 km / h nopeusrajoitus tai nollatoleranssi rattijuopumuksessa. TRAN.

Ylinopeus on keskeinen tekijä noin 30 prosentissa kuolemaan johtaneista tieliikenneonnettomuuksista, toteaa liikenteen Euroopan parlamentin jäsenet. He kehottavat komissiota esittämään suosituksen turvallisten nopeusrajoitusten, kuten 30 km / h enimmäisnopeuden, soveltamisesta asuinalueilla ja alueilla, joilla on paljon pyöräilijöitä ja jalankulkijoita. Turvallisen tieliikenteen edistämiseksi he kehottavat myös asettamaan nollatoleranssin rattijuopumuksen rajan korostaen, että alkoholia on noin 25 prosentissa kaikista tieliikennekuolemista.

Päätöslauselmaluonnoksessa on myös tyytyväinen Yleinen turvallisuusmääräys, joka tekee ajoneuvoista uudet edistyneet turvaominaisuudet, kuten älykkäät nopeusavustimet ja hätäkaistojen hallintajärjestelmät, pakollisiksi EU: ssa vuodesta 2022 alkaen, mikä voi säästää noin 7 300 ihmishenkiä ja välttää 38 900 vakavaa loukkaantumista vuoteen 2030 mennessä. komissiota harkitsemaan kuljettajien mobiilien ja elektronisten laitteiden "turvallisen ajon tilan" sisällyttämistä ajon häiriötekijöiden estämiseksi.

Euroopan parlamentin jäsenet lisäävät verokannustimia ja houkuttelevia liikennevakuutusjärjestelmiä korkeimpien turvallisuusstandardien mukaisten ajoneuvojen ostolle ja käytölle.

Euroopan tieliikennevirasto

EU: n liikenneturvallisuuspolitiikan seuraavien vaiheiden asianmukainen toteuttaminen edellyttää uusia valmiuksia liikenneturvallisuuden alalla, tekstiluonnoksessa todetaan. Siksi liikenteen edustajat pyytävät komissiota perustamaan Euroopan tieliikenneviraston tukemaan kestävää, turvallista ja älykästä tieliikennettä.

EP: n esittelijä Elena Kountoura (Vasemmisto, EL) sanoi: "Kansallisten hallitusten ja Euroopan komission vahva poliittinen tahto on välttämätöntä, jotta voidaan tehdä se, mitä tarvitaan tieliikennekuolemien puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä ja siirtymiseen päättäväisesti kohti Vision Zeroa vuoteen 2050 mennessä. Meidän on saatava lisää investointeja turvallisempaan tieinfrastruktuuriin, varmistettava, että autot on varustettu parhaalla hengenpelastustekniikalla, asettavat nopeusrajoituksiksi 30 km / h kaupungeissa ympäri Eurooppaa, hyväksyvät nollatoleranssin rattijuopumuksesta ja varmistavat tieliikennesääntöjen tiukan noudattamisen. "

Seuraavat vaiheet

Parlamentin täysi talo on nyt äänestettävä päätöslauselmasta EU: n tieliikenneturvallisuuden puitteista, mahdollisesti syyskuun istunnon aikana.

Tausta

Tämä mietintö on parlamentin virallinen vastaus komission uuteen lähestymistapaan EU: n liikenneturvallisuuteen vuosina 2021--2030 ja siihen EU: n tieliikenneturvallisuuspolitiikan puitteet 2021--2030.

Lisätietoja

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa