Liity verkostomme!

Talous

Kauppa ja biologinen monimuotoisuus: uusi menetelmä kauppaan kohdistuvien luonnonvaikutusten arvioimiseksi paremmin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on julkaissut uuden menetelmän arvioidakseen kaupan vapauttamisen vaikutuksia biologiseen monimuotoisuuteen ja ekosysteemeihin. Uusi menetelmä auttaa osaltaan parantamaan kestävyysvaikutusten arviointia ja kauppasopimusten jälkiarviointeja ja tukee samalla Euroopan vihreä sopimus. Menetelmä tarjoaa vaiheittaisen prosessin, jossa keskitytään erityisesti kaupan vapauttamisen biologiseen monimuotoisuuteen, kuten metsiin ja kosteikkoihin, kohdistuvien vaikutusten kvantifiointiin. Siinä tunnustetaan kaupan rooli EU: n talouden perustavanlaatuisen muutoksen tukemisessa sen vihreiden tavoitteiden mukaisesti, ja sen on suunniteltu olevan joustava ja mukautettavissa erityyppisten kauppasopimusten ja kumppanimaiden olosuhteisiin. Kaupasta vastaava johtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Biologisen monimuotoisuuden häviämisen kiihtyminen yhdessä ilmastonmuutoksen ja ympäristön pilaantumisen kanssa on johtanut vihreän siirtymän tunnustamiseen aikamme määrittävänä haasteena. Tämän ekologisen siirtymän tukeminen on yksi EU: n kauppapolitiikan päätavoitteista, jota vahvistetaan uudessa kauppapolitiikkastrategiassa. Olemme sitoutuneet asettamaan etusijalle biologista monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen tehokkaan täytäntöönpanon kauppa- ja investointisopimuksissa. Olen tyytyväinen tähän uuteen metodologiaan, joka auttaa arvioimaan paremmin sopimuksiemme vaikutuksia. "

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Yli puolet maailman BKT: sta riippuu luonnosta ja sen tarjoamista palveluista. Silti kestämättömien tuotanto- ja kulutustottumusten vuoksi se katoaa silmiemme edessä, mikä vaarantaa terveytemme, elintarviketurvan ja talouden. COVID-19-pandemia on osoittanut, että tarvitaan kestäviä toimitusketjuja ja kulutustottumuksia, jotka eivät ylitä planeetan rajoja. EU: n kauppapolitiikan on aktiivisesti tuettava ekologista muutosta ja oltava osa sitä. Olen iloinen siitä, että tämä uusi menetelmä auttaa meitä saavuttamaan tämän keskeisen sitoutumisen EU: n biologista monimuotoisuutta koskevaan strategiaan vuoteen 2030 mennessä. 

Uusi menetelmä keskittyy sellaisten indikaattoreiden tunnistamiseen ja soveltamiseen, jotka kuvaavat biologisen monimuotoisuuden tilan muutoksia ja suuntauksia, joita saattaa tapahtua kaupan vapauttamisen seurauksena. Siinä tarkastellaan muutoksen vetureita, biologiseen monimuotoisuuteen kohdistuvia paineita, kuten maan tai luonnonvarojen käyttöä, vaikutuksia biologiseen monimuotoisuuteen ja vastauksia muutoksen torjumiseen - suojatoimenpiteitä tai toimenpiteitä positiivisten vaikutusten vahvistamiseksi. Menetelmässä suositellaan, että nämä vaikutukset arvioidaan kattavasti tietojen, tutkimuksen, olemassa olevien tapaustutkimusten, asiantuntijatietojen ja sidosryhmien haastattelujen avulla. Se tukee myös komission pyrkimyksiä varmistaa maailmanlaajuinen sopimus biologisen monimuotoisuuden kriisin torjumiseksi Euroopan unionin sopimuspuolten konferenssin viidentoista kokouksessa. Biologista monimuotoisuutta koskeva yleissopimus (CoP 15) myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoja on uutinen ja metodologia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa