Liity verkostomme!

Talous

Naiset hallituksissa: Naisten osuus jopa 16.6% kun Euroopan parlamentti Valiokunnat takaisin komission ehdotuksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kuvienEuroopan parlamentin oikeudellisten asioiden (JURI) ja naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnat (FEMM) ovat tänään äänestäneet (40 puolesta, 9 vastaan ​​ja 2 tyhjää) tukemaan Euroopan komission ehdotusta sukupuolten epätasapainon poistamiseksi yhtiöiden hallituksissa Euroopassa . Tällä äänestyksellä Euroopan parlamentti (joka päättää ministerineuvoston kanssa tasavertaisesti tästä ehdotuksesta) avaa tietä lakiluonnoksen edistymiselle EU: n lainsäädäntöprosessissa.

Äänestys osuu samaan aikaan Euroopan komission tänään julkaiseman uuden raportin naisista päätöksenteossa, mukaan lukien tiedot naisista EU: n pörssiyhtiöiden johtokunnissa. Uusimmat luvut (huhtikuusta 2013) osoittavat, että naisten osuus hallituksissa on kasvanut 16.6 prosenttiin (lokakuun 15.8 2012 prosentista). Luvut osoittavat myös, että edustajat eivät ole johtoon kuuluvia johtajia (naisia ​​17.6%, kun vastaava luku lokakuussa 16.7 oli 2012%) ja ylimmässä johdossa (11% 10.2%).

"Sääntelypaine toimii. Halkeamat alkavat näkyä lasikatossa. Yhä useammat yritykset kilpailevat houkuttelemaan parhaat naispuoliset kyvyt. He tietävät, että jos he haluavat pysyä kilpailukykyisenä globalisoituneessa taloudessa, heillä ei ole varaa jättää huomiotta taitoja ja naisten lahjakkuutta ", sanoi varapuheenjohtaja oikeusasioista vastaava komission jäsen Viviane Reding. "Esimerkiksi Ranska ja Italia ovat antaneet esimerkin, jotka ovat antaneet lainsäädäntöä ja alkavat havaita merkittävää edistystä. Haluan kiittää myös esittelijöitä Rodi Kratsa-Tsagaropouloua ja Evelyn Regneria väsymättömistä ponnisteluista ja tuesta komission Ehdotus. Olemme saaneet pallon liikkeelle. Jatkan yhteistyötä parlamentin ja neuvoston kanssa edistääkseen nopeasti lakiluonnosta, joka asettaa pätevyyden ja ansioiden keskipisteen. "

Mainos

Nämä ovat pääkohdat JURI- ja FEMM-valiokuntien tänään äänestämästä mietinnöstä:

 1. Se vahvistaa komission lähestymistavan keskittyä avoimeen ja oikeudenmukaiseen valintamenettelyyn (ns. Menettelykiintiö) kiinteän määrällisen kiintiön käyttöönoton sijaan.
 2. Pienet ja keskisuuret yritykset jäävät direktiivin soveltamisalan ulkopuolelle, mutta jäsenvaltioita kehotetaan tukemaan ja kannustamaan niitä parantamaan merkittävästi sukupuolten tasapainoa kaikilla hallinnon tasoilla ja hallituksissa.
 3. Jäsenvaltiot eivät voi vapauttaa yrityksiä direktiivistä, jos aliedustetun sukupuolen edustajat ovat alle 10 prosenttia työvoimasta.
 4. Se vahvistaa seuraamuksia koskevaa säännöstä lisäämällä joukko seuraamuksia, joiden pitäisi olla pakollisia eikä ohjeellisia, kuten komissio on ehdottanut. Hallituksen jäsenten valintamenettelyjä koskevien säännösten noudattamatta jättämisen seuraamuksiin olisi sisällyttävä julkisten hankintojen ulkopuolelle jättäminen ja osittainen poissulkeminen Euroopan rakennerahastojen rahoituksen myöntämisestä, komiteat sanovat.

Seuraavat vaiheet: Jotta lainsäädännöksi saataisiin, Euroopan parlamentin ja EU: n jäsenvaltioiden on yhdessä hyväksyttävä komission ehdotus neuvostossa (joka äänestää määräenemmistöllä). Päivän ratkaiseva äänestys seuraa kolmen muun parlamentin valiokunnan: työllisyys- (EMPL), sisämarkkina- (IMCO) ja talous- (ECON) valiokunnan (MEMO / 13 / 672). JURI- ja FEMM-valiokunnat, jotka vastaavat yhdessä ehdotuksen pilotoinnista parlamentin kautta, ovat nyt hyväksyneet mietintönsä. Tämä toimitetaan Euroopan parlamentin täysistunnolle äänestettäväksi marraskuussa.

Neuvosto, joka päättää tästä ehdotuksesta tasavertaisesti Euroopan parlamentin kanssa, arvioi Irlannin puheenjohtajakaudella saavutettua edistystä työllisyys- ja sosiaaliministerien kokouksessa (EPSCO-neuvosto) 20. kesäkuuta 2013 (MEMO / 13 / 584). Puheenjohtajavaltio Liettua jatkaa keskusteluja edelleen.

Mainos

Tänään julkaistu uusi raportti naisista päätöksenteossa:

Tänään johtotehtävissä olevia naisia ​​ja miehiä koskevan raportin kattamien kuuden kuukauden aikana (lokakuu 2012 - huhtikuu 2013) naisten osuus yritysten hallituksissa on todettu 20 jäsenvaltiossa. Suurimmat kasvut tapahtuivat Slovakiassa, Unkarissa ja Bulgariassa. Naisten osuus hallituksista laski Romaniassa, Liettuassa, Puolassa, Maltalla, Kreikassa, Portugalissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (ks. Liite 2).

Viimeisin EU: n laajuinen 16.6 prosentin luku edustaa 0.9 prosenttiyksikköä (prosenttiyksikköä) kasvua lokakuussa 2012 alkaneiden kuuden kuukauden aikana tai vastaavaa vuotuista 1.7 prosenttiyksikköä verrattuna vuosien 2.2 ja 2011 väliseen 2012 prosenttiyksikköön.

Itse asiassa vuodesta 2010, jolloin Euroopan komissio julkaisi naisten ja miesten tasa-arvostrategiansa (2010–2015) ja nosti ensin mahdollisuutta kohdennettuihin aloitteisiin naisten aliedustuksen ratkaisemiseksi päätöksentekotehtävissä, naisten osuus levyt ovat nousseet 4.8 prosenttiyksikköä keskimäärin 1.9 prosenttiyksikköä vuodessa, mikä on lähes nelinkertainen edistysaskel vuosina 2003–2010 (0.5 prosenttiyksikköä vuodessa). Tätä kiihtyvyyttä (ks. Liite 3) ovat lisänneet naiset hallituksilla -aloitteessa, jonka Euroopan komissio hyväksyi 14. marraskuuta 2012 (IP / 12 / 1205 että MEMO / 12 / 860), jossa hahmoteltiin 40 prosentin tavoite naisille pätevyyden perusteella perustetuissa hallituksissa. Viimeaikainen kehitys heijastaa myös EU: n laajuisten keskustelujen vaikutusta kohdennettujen toimenpiteiden tarpeesta hallituksissa olevien naisten määrän lisäämiseksi.

On tärkeää huomata, että merkittävin kehitys vuoden 2010 jälkeen on tapahtunut pääosin maissa, joissa sitova lainsäädäntö on jo annettu, kuten Ranskassa (+14.4 prosenttiyksikköä 26.8 prosenttiin), Alankomaissa (+8.7 prosenttiyksikköä 23.6 prosenttiin) ja Italia (+8.4 prosenttiyksikköä saavuttaen 12.9%). Tämä korostaa edelleen sääntelypaineen merkitystä tuloksiin.

Tämänpäiväisessä raportissa esitetään myös yleiskatsaus naisten ja miesten edustuksen nykytilanteeseen ja suuntauksiin politiikassa, julkishallinnossa ja oikeuslaitoksessa (ks. MEMO / 13 / 882). Vaikka naisten ja miesten edustus päätöksentekotehtävissä näillä aloilla on tasapainoisempi kuin liike- ja rahoitusalalla, monissa jäsenvaltioissa on edelleen huomattavia edistysmahdollisuuksia.

Tämän päivän keskilukutiedot naisista aluksella kerättiin huhtikuussa 2013, ja niitä verrataan lokakuusta 2012 peräisin olevaan tietokokonaisuuteen. verkossa.

Sukupuolten tasa-arvon väliarviointi

Komissio on myös julkaissut väliarvioinnin laajemmasta naisten ja miesten tasa-arvoa koskevasta sukupuolten tasa-arvostrategiasta (2010–2015), jossa esitetään 24 avaintoimintoa viidessä otsikossa: naisten ja miesten tasa-arvoinen taloudellinen riippumattomuus; sama palkka samanarvoisesta työstä; tasa-arvo päätöksenteossa; ihmisarvo, koskemattomuus ja sukupuoliväkivallan lopettaminen; ja sukupuolten tasa - arvon edistäminen EU: n ulkopuolella (ks MEMO / 13 / 882).

Raportissa todetaan, että strategian kattaman ajanjakson puolivälissä komissio toteuttaa sitoumuksensa. Se on ryhtynyt toimiin useimmilla kattamilla aloilla, erityisesti parantamalla sukupuolten välistä tasapainoa taloudellisessa päätöksenteossa, torjumalla naisten sukuelinten silpomista, edistämällä samapalkkaisuutta ja edistämällä tasa-arvoa EU: n yleisessä talousstrategiassa.

Tausta

Komissio antoi 14. marraskuuta 2012 ehdotuksen direktiiviksi, jossa asetetaan vähimmäistavoitteeksi 40 prosenttia aliedustetusta sukupuolesta pörssiyhtiöiden hallitusten ulkopuolisissa jäsenissä vuoteen 2020 mennessä tai vuoteen 2018 mennessä pörssiyhtiöiden osalta (ks. IP / 12 / 1205 että MEMO / 12 / 860).

Lainluonnoksen pääkohdat:

 1. Jos Euroopassa pörssiyhtiössä ei ole 40 prosenttia naisista johtokunnan ulkopuolisissa johtokunnan jäsenissä, uusi laki edellyttää sitä ottamaan käyttöön uuden hallituksen jäsenten valintamenettelyn, jossa etusijalle asetetaan pätevät naisehdokkaat.
 2. Laissa painotetaan tiukasti pätevyyttä. Kukaan ei saa työtä hallituksessa vain siksi, että hän on nainen, mutta kenellekään naiselle ei myöskään evätä työtä sukupuolensa vuoksi.
 3. Laki koskee vain pörssiyhtiöiden hallintoneuvostoja tai johtoon kuulumattomia johtajia niiden taloudellisen merkityksen ja näkyvyyden vuoksi. Pienet ja keskisuuret yritykset eivät kuulu tähän.
 4. Yksittäisten jäsenvaltioiden on säädettävä asianmukaisista ja varoittavista seuraamuksista yrityksille, jotka rikkovat direktiiviä.
 5. Laki on väliaikainen toimenpide. Sen voimassaolo päättyy automaattisesti vuonna 2028.
 6. Laki sisältää myös täydentävänä toimenpiteenä joustokiintiön: pörssissä noteerattujen yritysten velvoite asettaa itselleen itsesääntelyä koskevat tavoitteet, jotka koskevat molempien sukupuolten edustusta toimitusjohtajien keskuudessa vuoteen 2020 mennessä (tai 2018, jos kyseessä ovat julkiset yritykset). Yritysten on raportoitava edistymisestä vuosittain.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n Lagarde pitää oven auki korkeammalle inflaatiolle

Julkaistu

on

By

Euroalueen inflaatio voi ylittää Euroopan keskuspankin jo nostamat ennusteet, mutta merkkejä tästä on jo tapahtumassa, EKP: n pääjohtaja Christine Lagarde (Kuvassa) sanoi maanantaina (27. syyskuuta), kirjoittaa Balazs Koranyi, Reuters.

"Vaikka inflaatio voi osoittautua ennakoitua heikommaksi, jos rajoitusten kiristäminen vaikuttaisi taloudelliseen toimintaan, on joitakin tekijöitä, jotka voivat johtaa nykyistä odotettua voimakkaampiin hintapaineisiin", hän sanoi Euroopan parlamentin lainsäätäjille.

"Mutta näemme tähän mennessä vain vähän merkkejä tästä riskistä, mikä tarkoittaa, että perusskenaariossa ennakoidaan edelleen, että inflaatio pysyy tavoitteemme alapuolella keskipitkällä aikavälillä", hän lisäsi.

Mainos

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Mainos
Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
 • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
 • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa