Liity verkostomme!

Talous

Lentoturvallisuus: Parlamentti komitea äänestää vaarantaa keskeisiä toimenpiteitä lentoturvallisuuden parantamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

laskeutuva koneLiikennevaliokunnan 30. syyskuuta antaman äänestyksen jälkeen, jolla hylättiin ehdotukset miehistön suojan parantamiseksi väsymykseltä, varapuheenjohtaja Siim Kallas sanoi: "Tämä äänestys vaarantaa keskeiset toimenpiteet lentoturvallisuuden parantamiseksi. Turvallisuus on EU: n ensisijainen tavoite ja ainoa tavoite Lentäjien väsymys on erittäin vakava asia, ja siksi on jo voimassa tiukat EU: n säännöt. Tämä ehdotus on askel eteenpäin kaikkien jäsenvaltioiden parhaiden turvallisuuskäytäntöjen ja viimeisimmän tieteellisen näytön yhdistämisessä. Näiden sääntöjen avulla haluamme vakiinnuttaa Euroopan aseman turvallisimpana lentopaikkana. Tätä varten tarvitsemme tosiseikkoihin perustuvan keskustelun, joka ei perustu harhaanjohtaviin pelotteluihin ja vääriä väitteitä. Odotamme avointa keskustelua parlamentin jäsenten kanssa ennen täysistunnon äänestystä "

Tämän uuden lainsäädännön tarkoituksena on nykyaikaistaa korkeat eurooppalaiset lentoturvallisuusstandardit on selventää ja parantaa lento- ja työaikarajoituksia koskevia nykyisiä säännöksiä (ns. Lentoaikarajoituksia tai lentoaikarajoituksia) ottaen huomioon uusimmat tieteelliset ja tekniset todisteet.

Ehdotus sisältää yli 30 säännöstä, joiden tarkoituksena on parantaa miehistön suojaa väsymiseltä heikentämättä heidän työolojaan. Ne sisältävät tärkeitä asioita, kuten matkustamomiehistön lennon lepo, yölennot ja lentoaseman valmiusvalmius.

Mainos

Ehdotuksen FTL-asetusehdotuksen hylkäämisellä olisi kielteisiä vaikutuksia turvallisuuteen, koska joukkoa selkeitä parannuksia miehistön suojaan väsymykseltä ei hyväksytä. Palataksemme siinä tapauksessa takaisin vanhoihin sääntöihin.

Alla on 10 keskeistä esimerkkiä konkreettisista turvallisuusparannuksista, jotka menetetään, jos uutta lentomiehistön väsymistä koskevaa asetusta ei voida hyväksyä:

  • Yölentotoiminta palaa uudessa asetuksessa takaisin 11h45: een 11h: n sijasta. Vain yksi EU: n jäsenvaltio on asettanut kansallisen lainsäädännön alarajat (11h15); missään ei ole alle 11 tunnin rajaa. Lisäksi enemmän lentoja pidetään päivälennoina ja niihin sovelletaan pidempiä työaikoja.
  • Kotona valmiustilaa ei enää rajoiteta kuuteen tuntiin yhdistettynä lentojen enimmäistyöaikaan. Kansallisen lainsäädännön asettamia rajoituksia sovelletaan tai lentoyhtiö päättää. Valmiustila voi kestää jopa 6 tuntia - myös Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa. Tämän 24 tunnin jälkeen lentäjät saavat silti lentää enimmäislentoaikaan.
  • Lentoaseman valmiustilan ja lentotyön yhdistelmää ei rajoiteta 16 tuntiin. Se kestää 20 tuntia tai 26 tuntia, tai jopa joissakin jäsenvaltioissa ilman rajoituksia.
  • Kokonaislentoaika 12 peräkkäisenä kuukautena ei rajoitu 1000 tuntiin vaan 1300 tuntiin.
  • Viikoittaista lepoaikaa ei lisätä 12 tunnilla kahdesti kuukaudessa.
  • Aikavyöhykkeen ylitystä ei kompensoida viiden päivän lepoajalla kotitukikohdassa; sen sijaan joissakin jäsenvaltioissa kestää 5 päivää tai jopa vähemmän.
  • Lento- ja matkustamomiehistöillä ei ole laissa oikeutta horisontaaliseen lepoon lennon aikana useimmissa jäsenvaltioissa. Voimassa olevien kansallisten sääntöjen mukaan lentoyhtiöt voivat tarjota vain taloudellisia paikkoja lepoon.
  • Ylimääräistä lepoaikaa ei tarjota aikatauluille, jotka häiritsevät miehistön jäsenten kelloja (kuten varhaiset aloitukset ja yölennot).
  • Lentoyhtiöiden ei tarvitse varmistaa, että miehistön jäsenet saavat peruskoulutusta ja jatkuvaa väsymyksenhallintakoulutusta, jossa lentomiehet oppivat muun muassa kuinka parhaiten suunnitella unensa. Koulutus väsymyksen hallintaan auttaisi vähentämään väsymystapauksia.
  • Kansallisilla valvontaviranomaisilla on vähemmän pääsyä tietoihin siitä, kuinka tietyt lentoyhtiöt hallitsevat miehistön jäsenten väsymystä.

FTL-turvallisuussäännöt eivät vaikuta sovellettavaan EU: n ja kansalliseen lainsäädäntöön, mukaan lukien työaikaa, työterveyttä ja -turvallisuutta koskevat säännöt tai voimassa olevat ja tulevat työehtosopimukset. Lisäksi turvallisuus- ja sosiaalisääntöjen suhde perustuu periaatteeseen, jonka mukaan sovelletaan kaikkein suojaavinta sääntöä.

Mainos

Hylätessään asetusehdotuksen EP: n liikennevaliokunta ei noudattanut useimpien lentoturvallisuusalan ammattilaisten näkemystä kokonaisvaltaisen ja tasapainoisen lähestymistavan puolesta, joka parantaa turvallisuutta Euroopan lentoalueen lentoemäntien hoitajiin ja lentäjiin. matkustajien eduksi.

Luonnos komission asetukseksi sai myönteisen äänen EASA-komitean kokouksessa 12. heinäkuuta 2013, ja se toimitettiin Euroopan parlamentille kolmen kuukauden tarkastelua varten.

Seuraavat vaiheet

Hylkäämisluonnosta käsitellään Euroopan parlamentin täysistunnossa lokakuussa.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa