Liity verkostomme!

Talous

EU tukee Syndicat Bil Ta Garbin kotitalousjätteiden kierrätyslaitosten rakentamista 50 miljoonan euron lainalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10000000000000C00000008253F18DCESyndicat Mixte Bil Ta Garbi - Canopia Bayonnessa ja Mendixka Charritte-de-Basissa - kotitalousjätteiden kierrätyslaitokset ovat saaneet tukea Euroopan investointipankki (EIP) 50 miljoonan euron lainana.

Syndicat Bil Ta Garbin puheenjohtaja Alain Iriart ja EIP: n varapuheenjohtaja Philippe de Fontaine Vive allekirjoittivat lainasopimuksen perjantaina 20. syyskuuta 2013 Bayonnessa. .

Tämä viimeisin lainaerä, joka toimitetaan yhteistyössä pankkien BPCE ja CASA kanssa, mahdollistaa kahden kotitalousjätteiden käsittely- ja kierrätyslaitoksen rakentamisen loppuun saattamisen Pyrénées-Atlantiquesin osaston länsipuolella:

Mainos
  • Canopian tehdas Bayonnessa, joka käsittää orgaanisen käymiskelpoisen jätteen kierrätyslaitoksen, jonka kapasiteetti on 80,000 t / vuosi, ja lajittelukeskuksen kierrätettäville kotitalouspakkauksille (20,000 t / vuosi);
  • Mendixka-laitos Charritte-de-Basissa, joka käsittää kotitalousjätteen lajittelu- ja kompostointilaitoksen (20,000 t / vuosi) ja kaatopaikan kierrätyskelvottomalle jäännösjätteelle (16,000 t / vuosi).

2014: stä eteenpäin nämä kaksi laaja-alaista hanketta hyödyttävät enemmän kuin Pyrénées-Atlantiques-osaston 265 000 -asukasta.

Aikana, jolloin paikallisviranomaisten luottomahdollisuudet supistuvat, tämä EIP: n AAA-luokituksen mahdollistama pitkäaikainen laina houkuttelevilla ehdoilla on osoittautunut ratkaisevaksi Syndicat Bil Ta Garbin alueellisen kotitalous- ja vastaavan jätehuoltosuunnitelman toteuttamisessa. Ne täyttävät EU: n ilmastotoimintaa ja uusiutuvaa energiaa koskevat tavoitteet hyödyntämällä energiaa jätteistä ja vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä ja auttavat samalla kehittämään kestävää taloutta edistämällä kierrätystä. Nämä hankkeet edistävät myös kansallisten ja departementtien kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista vähentämällä kaatopaikoilla tapahtuvaa jätteiden loppusijoitusta puoleen.

Allekirjoittamisseremoniassa EIP: n varapuheenjohtaja Philippe de Fontaine Vive kertoi: ”Tämä suuri jätteidenkäsittelyhanke on välttämätön Ranskan Baskimaan tulevaisuudelle. Se on osa ympäristöohjelmaa, jonka edunsaajina ovat eri kuntien asukkaat. Velvollisuutemme on luoda optimaaliset olosuhteet sellaisten hankkeiden rahoittamiselle, jotka ovat avaintekijöitä kestävälle taloudelliselle kehitykselle alueidemme sydämessä. Näin rakennamme tulevaisuuden nuoremmalle sukupolvelle. ”

Mainos

Syndicat Bil Ta Garbille EIP: n tuki osoittaa, että sen valitut jäsenet tekivät oikeat valinnat kehittäessään tiloja, jotka kykenevät vastaamaan EU: n, kansallisiin ja paikallisiin kotitalous- ja vastaaviin jätehuoltoon liittyviin haasteisiin: "Canopian ja Mendendan tehtaiden avulla alueemme kierrättää 70 prosenttia yli 265,000 XNUMX asukkaan tuottamasta kotitalousjätteestä. Nämä kaksi laitosta ovat täysin EU: n, kansallisten ja osastojen tavoitteiden mukaisia. EIP: n ja kaikkien muiden rahoitus- ja institutionaalisten kumppaneiden tuki on ratkaiseva tekijä näiden kahden laitoksen rakentamisessa ja resurssien vastuullisessa hallinnassa - ensin tuhlauksestamme ", sanoi Syndicat Bil Ta Garbin puheenjohtaja Alain Iriart.

Tietoja EIP

Euroopan investointipankki on pitkäaikainen myöntävä rahoituslaitos Euroopan unionin omistama jäsenvaltiot. Se tekee pitkäaikaista rahoitusta kannattaviin investointeihin, jotta edistää EU: n poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

2013 on ollut ratkaiseva vuosi EIP: n tuelle investoinneille Ranskassa. Tammikuusta lähtien pankin pääomankorotus on mahdollistanut sen, että se pumppaa vähintään 7 miljardia euroa Ranskan reaalitalouteen kasvua kiihdyttävien ja työpaikkoja luovien hankkeiden avulla.

Tietoja Syndicat Bil Ta Garbista

Syndicat Bil Ta Garbi on paikallinen viranomainen, joka vastaa kotitalousjätteiden ja vastaavien jätteiden käsittelystä ja kierrätyksestä. Se käsittää 12-kunnallisyhteisöt ja suuren 202-kunnat kattavan taajaman, jolla on yli 270,000-asukkaita, suuressa osassa Pyrénées-Atlantiques-departementin länsipuolta. Se käsittelee yli 150,000 tonnia jätettä vuosittain. Se harjoittaa julkisen palvelun tehtävänsä mukaisesti jätehuoltopolitiikkaa, joka perustuu pääasiassa kotitalousjätteen vähentämiseen, lajitteluun ja kierrätykseen.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa