Liity verkostomme!

Puolustus

EU hyväksyi kymmenennen Venäjän vastaisen pakotepaketin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on tyytyväinen siihen, että neuvosto on hyväksynyt 13th Venäjän vastainen pakotepaketti. Kaksi vuotta siitä, kun Venäjä hyökkäsi raa'asti Ukrainaan, EU:n tuki Ukrainalle ja sen kansalle on pysynyt ennallaan. Eurooppa on yhtenäinen ja päättänyt jatkaa arvojensa ja perusperiaatteidensa puolustamista.

Tämä paketti keskittyy rajoittamaan entisestään Venäjän pääsyä sotilasteknologiaan, kuten droneille, sekä listaamaan lisää Venäjän sotatoimiin osallistuvia yrityksiä ja henkilöitä. Tämän uuden paketin myötä listausten määrä on noussut yli 2000:een, mikä on valtava iskun Venäjän armeijalle ja puolustukselle.

Jokainen euro, jota Venäjä ei saa haltuun, on voitto. Siksi tyytyväisyyteen ei ole varaa. Komissio jatkaa jäsenvaltioiden tukemista varmistaakseen toimenpiteiden tehokkaan täytäntöönpanon ja tehdäkseen tiivistä yhteistyötä kolmansien maiden kanssa mahdollisten kiertämisyritysten torjumiseksi.

13th paketti sisältää nämä keskeiset elementit:

LISÄTIEDOT

Tämä on ennennäkemätön paketti 194 yksittäistä nimitystämukaan lukien 106-yksilöt ja 88 kokonaisuutta). Sen avulla EU ylittää kokonaiskynnyksen 2000 listat Ukrainan tueksi.  Erityisesti:

  • Kohdennettuna Venäjän sotilas- ja puolustussektorille: uudet listaukset on kohdistettu enemmän kuin 140 yritystä ja yksityishenkilöä Venäjän sotateollisesta kompleksista, joka valmistaa muun muassa ohjuksia, droneja, ilmatorjuntaohjusjärjestelmää, sotilasajoneuvoja, korkean teknologian komponentteja aseisiin ja muita sotilasvarusteita. Paketti sisältää nimenomaan kokonaisuuksia, jotka myyvät erilaisia ​​avainkomponentteja droneihin. Komissio käytti aiemmin keskusteltua objektiivista ja asteittaista lähestymistapaa näiden yritysten tunnistamiseen yhdistämällä eri lähteistä saatuja vakavia todisteita, joita tukevat kauppa- ja tullitiedot.
  • Vahvan signaalin lähettäminen Venäjän sotakumppaneita vastaan: uusien listausten kohde 10 (venäläistä) yritystä ja yksityishenkilöä mukana Pohjois-Korean aseiden toimittamisessa Venäjälle ja maan puolustusministeri sekä useat valkovenäläiset yritykset ja henkilöt, jotka tukevat Venäjän asevoimia.
  • Taistelu kiertämistä vastaan: uudet listaukset sisältävät venäläisen logistiikkayrityksen ja sen johtajan, joka osallistuu kiellettyjen tavaroiden rinnakkaistuontiin Venäjälle, sekä kolmannen venäläisen toimijan, joka on mukana toisessa hankintaohjelmassa.
  • EU:n Venäjän miehityksen ja Ukrainan alueiden laittoman liittämisen vastaisten toimien vahvistaminen: uusissa luetteloissa on 6 tuomaria ja 10 virkamiestä Ukrainan miehitetyillä alueilla.
  • Rangaistukset lasten oikeuksien loukkauksista: Uusissa luetteloissa on myös 15 henkilöä ja 2 yhteisöä, jotka osallistuvat ukrainalaisten lasten karkottamiseen ja sotilaalliseen indoktrinaatioon, myös Valko-Venäjällä.

KAUPPA TOIMENPITEET

Mainos

Tämä paketti vahvistaa EU:n päättäväisyys estää Venäjää hankkimasta länsimaista herkkää teknologiaa armeijaansa vartenMiehittämättömät ilma-alukset tai drones, ovat olleet keskeisessä asemassa Ukrainan sodassa. Tässä paketissa luetellaan yritykset, jotka hankkivat Venäjälle tärkeitä dronekomponentteja, ja otetaan käyttöön alakohtaisia ​​pakotteita porsaanreikkien sulkemiseksi ja drone-sodankäynnin monimutkaisemiseksi.

Paketti lisää eri lähteistä saatujen kovien todisteiden pohjalta, joita tukevat kauppa- ja tullitiedot 27 uusia venäläisiä ja kolmansien maiden yrityksiä Venäjän sotilas-teolliseen kompleksiin liittyvien yksiköiden luetteloon (liite IV). Näillä yrityksillä on tiukemmat vientirajoitukset, jotka koskevat kaksikäyttötuotteita ja -teknologiaa sekä tavaroita ja teknologiaa, jotka saattavat osaltaan edistää Venäjän puolustus- ja turvallisuussektorin teknologista tehostamista. Erityisesti:

  • Lisäys 17 venäläistä yritystä jotka osallistuvat elektronisten komponenttien kehittämiseen, tuotantoon ja toimittamiseen Venäjän sotilas- ja teollisuuskompleksiin.
  • Lisätty 4 yritystä Kiinasta ja yksi Kazakstanista, Intiasta, Serbiasta, Thaimaasta, Sri Lankasta ja Tuerkiye jotka tukevat epäsuorasti Venäjän sotilas- ja teollisuuskompleksia sen hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan ​​myymällä elektronisia komponentteja Venäjän sotilas- ja teollisuuskompleksiin.

TOIMENPITEET ILMANPUOLUSTUKSEN PARANTAMISESTI  

Sen lisäksi, että luetellaan tietyt yritykset, jotka myyvät droonien osia Venäjälle, tämä paketti sisältää lisävientikieltoja dronekomponenteille. Erityisesti:

  • Rajoitukset, jotka on nyt asetettu laajemman dronekomponenttien kiellon alle elektroniset muuntajat, staattiset muuntimet ja induktorit, joita löytyy muun muassa droneista.
  • Myös uudet toimenpiteet kieltää alumiinikondensaattorit, joilla on sotilaallisia sovelluksia.

TOIMENPITEET KANSAINVÄLISEN YHTEISTYÖN EDISTÄMISEKSI

Uusi paketti laajentaa raudan ja teräksen epäsuoran tuontikiellon kumppanimaiden luetteloa sisällyttää Yhdistynyt kuningaskunta. Nämä kumppanimaat soveltavat rajoittavia toimenpiteitä raudan ja teräksen tuontiin sekä joukko tuontivalvontatoimenpiteitä, jotka vastaavat olennaisesti EU:n säännöksiä. EU:n asetus (EU) N:o 833/2014.

Tausta

Kaksi vuotta Venäjän täysimittaisen hyökkäyssodan jälkeen Ukrainaa vastaan ​​Eurooppa on yhtenäinen ja päättänyt jatkaa arvojensa ja perusperiaatteidensa puolustamista. EU seisoo lujasti Ukrainan ja sen kansan rinnalla ja tukee edelleen voimakkaasti Ukrainan taloutta, yhteiskuntaa, asevoimia ja tulevaa jälleenrakennusta niin kauan kuin se kestää.

EU on hyväksynyt 13 Venäjän vastaista pakotepakettia tyhjentääkseen Venäjän sotakoneiston tulolähteistä. Pakotteet ovat vaikuttaneet Venäjän tuloihin ja ruplan arvoon. EU:n pakotteet ovat myös asettaneet rajoituksia Venäjän toimitusketjuihin ja rajoittaneet sen pääsyä länsimaiseen teknologiaan tärkeillä teollisuuden aloilla. G7-kumppanien kanssa sovittu öljyn hintakatto on johtanut Venäjän valtion öljytulojen pienenemiseen. Pakotteiden vaikutukset näkyvät ajan myötä.

Kun Venäjä yrittää kiertää pakotteitamme, komissio tarkastelee jatkuvasti voimassa olevia toimenpiteitä, arvioi niiden soveltamista ja havaitsee mahdolliset porsaanreiät. Painopiste on nyt täytäntöönpanossa, erityisesti EU:n pakotteiden kiertämistä kolmansien maiden kautta vastaan.

EU:n pakotelähettiläs David O'Sullivan jatkaa toimintaansa tärkeimpien kolmansien maiden kanssa kiertämisen torjumiseksi. Konkreettisia tuloksia on jo nähtävissä. Joissakin maissa ollaan ottamassa käyttöön järjestelmiä jälleenviennin seurantaa, valvontaa ja estämistä varten. Yhteistyössä samanhenkisten kumppaneiden kanssa olemme myös sopineet a luettelo yhteisistä korkean prioriteetin sanktioitavista tavaroista mihin yritysten tulee noudattaa erityistä huolellisuutta ja mitä kolmansia maita ei saa viedä uudelleen Venäjälle. Lisäksi EU:n sisällä olemme laatineet myös a luettelo taloudellisesti kriittisistä sanktioitavista tavaroista ja mihin yritysten ja kolmansien maiden tulisi olla erityisen valppaita.

Lisätietoja

Linkki viralliseen lehteen (saatavana pian)

Tietolomake pakotteiden vaikutuksista

Lisätietoja sanktioista

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa