Liity verkostomme!

Puolustus

G7-maiden ylimääräinen liikenneministerikokous toivottaa tervetulleeksi EU:n merioperaation Punaisenmeren merenkulun turvaamiseksi 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

G7-maiden liikenneministerit ilmaisivat tänään jyrkän tuomitsevansa huthien kaupallisiin aluksiin ja laivaston aluksiin Punaisellamerellä ja Adeninlahdella tekemät hyökkäykset. Ministerit korostivat, että nämä toimet loukkaavat kansainvälistä oikeutta, vaarantavat viattomia ihmishenkiä ja uhkaavat navigointioikeuksia ja -vapauksia. He toivottivat tervetulleeksi EU:n merioperaatio "Aspides", käynnistettiin maanantaina ja korostaa merenkulun turvallisuuden ja merenkulun oikeuksien ja vapauksien kriittistä merkitystä tärkeiden hyödykkeiden keskeytymättömän liikkumisen varmistamisessa maailmanlaajuisesti. 

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean, sanoi: “Parannettu koordinointi ja tiedon oikea-aikainen jakaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä merikäytävien turvaamiseksi, koska ne ovat eurooppalaisten ja maailmanlaajuisten toimitusketjujen selkäranka. EU:n merioperaation Aspides ja G7-maiden tiiviin yhteistyön avulla ryhdymme konkreettisiin toimiin helpottaaksemme rahtiliikennevirtoja ja varmistaaksemme merenkulkijoiden ja heidän laivojensa turvallisuuden.

Ministerit totesivat, että huthien kaupallisia aluksia vastaan ​​tekemät hyökkäykset ovat häirinneet merkittävästi merenkulkuvapautta ja muodostaneet vakavan uhan alueen alusten turvallisuudelle. Tämän seurauksena monet alukset ovat muuttaneet reittejään, mikä on pidentänyt kuljetusaikoja, kuljetuskustannuksia ja häiriöitä maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa. 

yhteinen lausuma hyväksyttiin G7-maiden liikenneministerien ylimääräisessä kokouksessa, jossa komissaari Vălean liittyi kollegoihinsa Kanadasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Japanista, Isosta-Britanniasta ja Amerikan yhdysvalloista keskustelemaan Punaisenmeren tilanteesta.  

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa