Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Komissio lähettää tietopyynnön AliExpressille digitaalipalvelulain mukaisesti

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on lähettänyt AliExpressille virallisesti tietopyynnön digitaalipalvelulain (DSA) mukaisesti. Komissio pyytää AliExpressiä toimittamaan lisätietoja toimenpiteistä, jotka se on toteuttanut noudattaakseen riskinarviointiin ja lieventämistoimenpiteisiin liittyviä velvoitteita kuluttajien suojelemiseksi verkossa, erityisesti mitä tulee laittomien tuotteiden, kuten väärennettyjen lääkkeiden, levittämiseen verkossa.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Digitaalipalvelulaki ei koske vain vihapuhetta, disinformaatiota ja verkkokiusaamista. Sen tehtävänä on myös varmistaa EU:ssa sähköisen kaupankäynnin alustojen kautta myytyjen laittomien tai vaarallisten tuotteiden poistaminen, mukaan lukien kasvava määrä väärennettyjä ja mahdollisesti hengenvaarallisia lääkkeitä ja lääkkeitä, joita myydään verkossa."

AliExpressin on toimitettava pyydetyt tiedot komissiolle 27 mennessä. AliExpressin vastausten arvioinnin perusteella komissio arvioi seuraavat vaiheet. Tämä voi merkitä menettelyn muodollista aloittamista DSA:n 2023 artiklan mukaisesti.

DSA:n 74 §:n 2 momentin mukaan komissio voi määrätä sakkoja virheellisistä, epätäydellisistä tai harhaanjohtavista tiedoista vastauksena tietopyyntöön. Jos AliExpress ei vastaa, komissio voi päättää pyytää tietoja päätöksellään. Tässä tapauksessa määräaikaan mennessä vastaamatta jättäminen voi johtaa uhkasakkojen määräämiseen.

Sen jälkeen, kun se on nimetty a Erittäin suuri verkkoalusta, AliExpressin on noudatettava kaikkia DSA:n käyttöön ottamia säännöksiä, mukaan lukien laittoman ja haitallisen sisällön levittämiseen liittyvien riskien arviointi ja vähentäminen sekä mahdolliset kielteiset vaikutukset perusoikeuksien käyttöön.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa