Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Komission yksiköt allekirjoittivat hallinnollisen sopimuksen Italian median sääntelyviranomaisen kanssa digitaalisten palvelulain täytäntöönpanon tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Komission yksiköt ovat allekirjoittaneet hallinnollisen järjestelyn Italian tiedotusvälineiden sääntelyviranomaisen (Autorità per le garanzie nelle comunicazioni, AGCOM) kanssa tukeakseen komission digitaalipalvelulain (DSA) mukaisia ​​valvonta- ja täytäntöönpanovaltuuksia.

Järjestelyllä pyritään kehittämään asiantuntemusta ja valmiuksia, jotka auttavat komissiota tunnistamaan ja arvioimaan DSA:n alaisia ​​järjestelmäriskejä, mukaan lukien laittoman sisällön ja disinformaation leviämiseen liittyvät riskit sekä alaikäisiin kohdistuvat kielteiset vaikutukset. Se edistää käytännön tietojen, tietojen, hyvien käytäntöjen, menetelmien, teknisten järjestelmien ja välineiden vaihdon järjestämistä sääntelyviranomaisen kanssa.

AGCOM nimitettiin Italian digitaalisten palveluiden koordinaattoriksi, ja siitä tulee siten osa verkostoa Digitaalisten palveluiden hallitus, joka perustetaan helmikuuhun 2024 mennessä ja siihen kuuluu yksi toimivaltainen viranomainen kustakin jäsenvaltiosta.

DSA:n täytäntöönpanosta ja täytäntöönpanosta vastaava komission yksikkö, viestintäverkkojen, sisällön ja teknologian pääosasto (CNECT), on äskettäin tehnyt samanlaisen hallinnollisia järjestelyjä Ranskan ja Irlannin tiedotusvälineiden sääntelyviranomaisten kanssa, ja se neuvottelee muiden kanssa, jotka ilmoitetaan ajoissa.

Nämä järjestelyt noudattavat viimeaikaisia Komission suositus to jäsenvaltioita koordinoimaan toimiaan laittoman sisällön leviämiseen ja lisääntymiseen Very Large Online Platforms and Very Large Online Search Engines.

DSA asettaa tärkeitä sääntöjä turvallisen ja luotettavan verkkoympäristön luomiseksi EU:ssa. Tehokas ja aktiivinen yhteistyö jäsenvaltioiden ja kansallisten sääntelyviranomaisten kanssa on ratkaisevan tärkeää tämän saavuttamiseksi erityisesti nykyisessä konfliktitilanteessa, jota leimaa Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan ​​ja Hamasin terrori-iskut Israelia vastaan.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa