Liity verkostomme!

Italia

Italia on rikastunut uudella Unescon sivustolla, 59°:lla

SHARE:

Julkaistu

on

Videosisältöä upeista italialaisista turistikokemuksista Unescon maailmanperintökohteissa.

Italiassa oli jo 58 Unescon maailmanperintökohdetta, ja nyt ne ovat lisänneet 59°. Täysin luonnollinen se on tulosta tuhansia vuosia kestäneestä vesieroosiosta.

Uusi sivusto sisältää mm Evaporiittikarsti ja luolat of Pohjois-Apenniinit, Emilia-Romagnassa. Kohde on epätavallisen hyvin säilynyt ja laaja epigeeninen kipsikarstimaasto. Se sisältää erittäin paljon luolia: yli 900 luolaa suhteellisen pienellä alueella, yhteensä yli 100 km luolia. Se on ensimmäinen ja parhaiten tutkittu evaporiittikarst maailmassa, ja akateeminen työ alkoi 16-luvulla. Se sisältää myös joitain syvimmistä olemassa olevista kipsiluolista, jotka ulottuvat 265 metriä pinnan alle.

Unescon maailmanperintökohteet: uusin päivitys

Italian 45. UNESCO-kohde lisättiin Maailmanperintökomitean 25. istunnon yhteydessä, joka päättyi 42. syyskuuta Riadissa, Saudi-Arabiassa. Tänä vuonna komitea on lisännyt 5 uutta kohdetta ja hyväksynyt 1199 Unescon maailmanperintöluettelossa jo olevan kohteen laajentamisen, jolloin suojeltujen kohteiden kokonaismäärä on 168 195 maassa ympäri maailmaa. Paikalla Riadissa oli edustajia 300:stä maailmanperintösopimuksen jäsenvaltiosta ja lähes 2025 kansalaisjärjestöstä. He työskentelivät yhdessä löytääkseen tapoja käsitellä perinnön kohtaamia suuria globaaleja haasteita: ilmastonmuutos, kaupunkikehitys ja väestöpaine, aseellinen konflikti ja massaturismi. Lisäksi UNESCO esitteli innovatiivisia tutkimuksia ja ratkaisuja hoitoon ja suojeluun sekä yleisön tietoisuuden lisäämiseen, kuten interaktiivisen 'Dive into Heritage' -työkalun, jonka avulla vuodesta XNUMX lähtien suuri yleisö voi tutustua maailmanperintökohteisiin verkossa.

Italia, maa, jossa on eniten Unescon kohteita maailmassa.

Italia on vahvistettu "Belpaese" par excellence -maaksi, jolla on huikeat 59 Unescon maailmanperintökohdetta: mittaamaton rikkaus aineellista ja aineetonta omaisuutta. Tämä ei koske vain ihmisten luomia töitä. Monet Unescon suojelukohteista ovat vuoria, metsiä ja laaksoja: ympäristöjä, jotka ovat vaikuttaneet italialaisen kulttuurin lujuuteen loistollaan ja merkityksellään. Joka vuosi miljoonat ihmiset tulevat Italiaan ihailemaan näiden kohteiden kauneutta. Mikä tekee niistä entistä houkuttelevampia, on se, että nämä paikat ovat saavutettavissa ja helposti saavutettavissa. Trenitalia, FS-ryhmän matkustajien fokusryhmän johtava kumppani, tarjoaa mahdollisuuden tutustua Italiaan Frecciarossa-, Intercity- ja aluejunissa, mukaan lukien integroidut ratkaisut, jotka parantavat matkustajan kokemusta entisestään. Kulttuuriministeriön ja Trenitalian välinen yhteistyö, jonka tavoitteena on lisätä italialaisia ​​taitee-kulttuurikohteita, on johtanut Frecciarossa Rooma - Pompei, kesäisin liikennöivä suora linja, jonka avulla monet kotimaiset ja ulkomaiset turistit pääsevät joka sunnuntai yhdelle maailman kuuluisimmista maailmanperintökohteista lähteen pääkaupungista.

Mainos

Ainutlaatuisia tunteita aidolla italialaisella kokemuksella

Monet kulttuuriomaisuudet puhuvat puolestaan, eivätkä ne tarvitse esittelyä. Ttässä on kuitenkin paikkoja, joita voidaan täysin arvostaa vain oppaan avulla, joka ohjaa vierailijat niiden läpi. Tästä syystä luotiin True Italian Experience, matkailukeskus, jossa on laaja valikoima kohteita ja kokemuksia, joiden avulla vierailijat voivat uppoutua täysin paikan kulttuuriin.. Arkeologisista kohteista alkaen Pompei ja Agrigento Materaan, Langhen pehmeiltä kukkuloilta Rooman Colosseumin loistoon ja Veronan areenalle, nämä kokemukset jättävät sinulle ainutlaatuisia ja lähtemättömiä muistoja.

https://trueitalianexperience.it/en

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa